la-Romania.ro     


Fondat 2011     |                     Site dedicat informarii romanilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Interviu Gabriela Szabo: "Vrem peste 100 de sportivi la JO de la Rio-2016, dar am început și munca pentru Tokyo-2020"

Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că principalele obiective ale anului 2015 sunt calificarea a peste 100 de sportivi la JO din 2016, de la Rio de Janeiro, fără a neglija munca de perspectivă, pentru Tokyo-2020.

Tenis: Adrian Ungur a câștigat finala de dublu la turneul challenger de la Casablanca

Tenismanul român Adrian Ungur și lituanianul Laurynas Grigelis au câștigat proba de dublu din cadrul turneului challenger de la Casablanca (Maroc), dotat cu premii totale de 42.500 euro, vineri, după ce au dispus în finală cu 3-6, 6-2, 10-5 de italienii Flavio Cipolla și Alessandro Motti, capi de serie nr. 4.

Fotbal: Cristiano Ronaldo a câștigat Balonul de Aur 2014

Portughezul Cristiano Ronaldo, atacantul echipei Real Madrid, a câștigat, luni seara, trofeul ''Balonul de Aur'' 2014, acordat celui mai bun fotbalist din lume, în cadrul Galei Federației Internaționale de Fotbal (FIFA) de la Zurich.

Tenis: Simona Halep a câștigat turneul WTA de la Shenzhen (China)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a câștigat turneul WTA de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 500.000 de dolari, sâmbătă, după ce a învins-o în finală pe elvețianca Timea Bacsinszky, cu 6-2, 6-2.

Luptele greco-romane

Luptele greco-romane sunt un sport de contact ce implică tehnici de prindere precum țintuiri, aruncări și doborâri, blocarea articulațiilor și alte metode de prindere.

Handbal feminin: Cristina Neagu, a doua jucătoare a lumii în 2014, potrivit Handball Planet

Interul stânga Cristina Neagu a ocupat locul al doilea, după norvegianca Heidi Loke, în ancheta pentru cea mai bună handbalistă a lumii în 2014, realizată de portalul Handball-Planet.com.

Gheorghe Vișan, președintele Federației Române de Volei: Anul 2014 a fost destul de prolific

Președintele Federației Române de Volei, Gheorghe Vișan, a declarat pentru AGERPRES că anul 2014 a fost unul destul de prolific pentru voleiul românesc, prin calificările la turneele finale ale Campionatului European pentru formațiile de juniori 1 și de senioare.

Horia Păun, președintele Federației Române de Baschet: Performanța anului 2014 este titlul european 3 la 3

Președintele Federației Române de Baschet, Horia Păun, a declarat pentru AGERPRES că primul titlu european cucerit de echipa masculină 3 la 3 a României este una dintre cele mai mari performanțe ale anului care se încheie.

Manuel Neuer și Serena Williams, cei mai buni sportivi ai anului 2014, potrivit AIPS

Manuel Neuer, portarul echipei de fotbal Bayern Munchen și al naționalei Germaniei, și jucătoarea americană de tenis Serena Williams sunt cei mai buni sportivi ai anului 2014, potrivit anchetei realizate de Agenția Internațională a Presei Sportive (AIPS), informează site-ul aipsmedia.com.

Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal: Aurul mondial al junioarelor umple absolut tot

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat pentru AGERPRES că medalia de aur cucerită de junioare la Campionatul Mondial din Macedonia este o ''realizare care umple absolut tot'' în anul 2014.

George Cosac: Anul 2014 a fost bogat în rezultate pentru jucătorii români de tenis

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a declarat pentru AGERPRES că anul 2014 a fost unul ''bogat pentru jucătorii români și pentru loturile naționale''.

Dansul sportiv românesc a continuat în 2014 progresul din anii precedenți (Adrian Nedelcu)

Secretarul general al Federației Române de Dans Sportiv (FRDS), Adrian Nedelcu, a declarat pentru AGERPRES că în 2014 s-a continuat procesul de creștere din ultimii trei ani și s-au înregistrat rezultate deosebite la campionatele mondiale și europene, precum și la cupele mondiale și europene.

Cupa Mondială de fotbal 2014: Germania - marea câștigătoare, Brazilia - marea învinsă

Germania a câștigat meritat Cupa Mondială de fotbal 2014, în timp ce echipa gazdă, Brazilia, a fost marea învinsă a competiției, una spectaculoasă, care a doborât multe recorduri.

Anul 2014, unul fructuos pentru naționala de fotbal a României

Naționala de fotbal a României a avut un an 2014 excelent, concretizat în primul loc din grupa preliminară pentru EURO 2014 și o ascensiune impresionantă în clasamentul FIFA, până pe locul 15.

Haralambie Dumitraș: Anul 2014, unul bun pentru rugbyul românesc

Președintele Federației Române de Rugby, Haralambie Dumitraș, a declarat pentru AGERPRES că anul 2014 a fost unul bun pentru sportul cu balonul oval din țara noastră, în special datorită calificării echipei naționale la Cupa Mondială din Anglia.

Fotbal: Costel Pantilimon, în echipa ideală a etapei a 17-a din Premier League

Portarul român Costel Pantilimon, care a contribuit major la victoria echipei sale Sunderland pe terenul lui Newcastle (1-0), a fost inclus în echipa ideală a etapei a 17-a din Premier League, potrivit site-ului WhoScored.com.

 

Irina Deleanu: ''2014 a fost un an de succes pentru gimnastica ritmică din România''

Președinta Federației Române de Gimnastica Ritmică (FRGR), Irina Deleanu, a declarat pentru AGERPRES că 2014 a fost un an de succes pentru această disciplină.

Gabriela Szabo a prezentat raportul Ministerului Tineretului și Sportului pe anul 2014

Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a prezentat, luni, într-o conferință de presă, raportul MTS pe anul 2014.

Cristinel Romanescu: ''Tenisul de masă a avut un an foarte bun în 2014''

Președintele Federației Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, a declarat pentru AGERPRES că anul 2014 a fost foarte bun pentru această disciplină sportivă.

Liviu Răducanu, președintele Federației Române de Polo: Anul 2014, unul al tatonărilor

Noul președinte al Federației Române de Polo, Liviu Răducanu, a declarat pentru AGERPRES că anul 2014 a fost unul al tatonărilor în acest sport.

Atletismul românesc, în așteptarea maturizării depline a noii generații

Sportul olimpic numărul unu, atletismul, a continuat, în 2014, să se remarce în competițiile rezervate tinerei generații, produs al unei politici pe termen lung, începută cu un deceniu în urmă de președintele de atunci al Federației Române de Atletism, Sorin Matei, și continuată de următoarele echipe de conducere.

Crosul

Crosul datează din 1800, în Anglia, când a fost un sport de echipă în școlile publice. La acea vreme, sportul a fost numit ''Iepurele și Ogarii'' sau ''Cartea Chase''.

Adrian Stoica: A fost un an bun pentru gimnastică, deși nu am obținut un aur la Mondiale

Președintele Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat pentru AGERPRES că anul 2014 a fost unul bun pentru gimnastică, în ciuda faptului că România nu a cucerit nicio medalie de aur la Mondialele de gimnastică artistică.

Nicu Vlad, președintele Federației Române de Haltere: Am încheiat un an totuși bun

Federația Română de Haltere a continuat și în 2014 să înregistreze performanțe notabile la marile competiții internaționale de juniori și tineret, dar seniorii, după un parcurs bun la Europene, au rămas însă datori la Mondialele din Kazahstan, criteriu de calificare la JO 2016, unde nu au reușit să urce podium.

 

Biliardul

Biliardul a evoluat de la un joc de gazon similar cu cricket-ul jucat în secolul al XV-lea în Europa de Nord, probabil în Franța.

Sporturi mai puțin cunoscute: Bo-taoshi

Bo-taoshi, ceea ce în traducere aproximativă înseamnă doborârea sau capturarea steagului, este un sport originar și practicat în Japonia.

Sporturi mai puțin cunoscute: Woodchopping

Woodchopping, în traducere aproximativă ''tăiatul lemnelor'', este nu doar o activitate utilă în gospodărie sau în industria lemnului, ci și o disciplină sportivă, chiar una dintre cele mai vechi.

Handbal feminin: Cristina Neagu, singura româncă nominalizată în echipa ideală a CE 2014

Cristina Neagu, pe postul de inter stânga, este singura jucătoare română nominalizată pentru echipa ideală a Campionatului European de handbal feminin din Croația și Ungaria, care va fi stabilită în premieră prin votul fanilor și al unei comisii de specialiști, relatează site-ul EHF.

Ioan Bîrlădeanu: Chiar dacă la kaiac-canoe avem singurul aur mondial, rămânem în nota noastră obișnuită

Federația Română de Kaiac-Canoe a avut un an foarte bun în 2014, a declarat președintele Ioan Bîrlădeanu pentru AGERPRES, deoarece a adus singura medalie mondială de aur într-o probă olimpică pentru sportul românesc, prin Liviu Alexandru Dumitrescu și Victor Mihalachi la C2 1000 m, cei doi campioni devenind aspiranți și la o medalie olimpică la JO 2016.

Trăgătorii români țintesc la Rio a 16-a medalie olimpică la tir

Rezultatele înregistrate de sportivii Federația Română de Tir Sportiv în 2014 sunt considerate ''în grafic'', iar obiectivul declarat al acestui for este calificarea a patru sportivi la Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, din 2016, unde se speră în câștigarea celei de-a 16-a medalii olimpice a tirului românesc.

Interviu Adrian Socaciu: 2014 a fost cel mai bun an pentru Asociația Student Sport

Fondatorul și președintele Asociației Student Sport, Adrian Socaciu, a afirmat într-un interviu video acordat AGERPRES că anul 2014 a fost cel mai bun din activitatea organizației pe care o conduce.

Mihai Covaliu: Dacă anul ăsta făceam rezultate extraordinare la scrimă, era greu să le confirmăm și în 2015

Președintele Federației Române de Scrimă, Mihai Covaliu, a declarat pentru AGERPRES că 2014 a fost un an în general bun, în care s-au îndeplinit obiectivele impuse la marile competiții, Europenele și Mondialele de seniori, chiar dacă echipa feminină de spadă nu a reușit să urce pe podiumul mondial, la Kazan.

Alte știri: 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015