la-Romania.ro     


Fondat 2011     |                     Site dedicat informarii romanilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Luna mai

Luna mai este a cincea lună a anului în calendarul Gregorian și are 31 de zile. Ziua are 14 ore iar noaptea are 10 ore. Denumirea lunii mai derivă din latinescul ''maius''. Nu se știe exact, dar se presupune că s-ar putea trage din ''maiores'', care înseamnă bătrâni, și ca urmare această lună era menită să sărbătorească populația bătrână. O altă interpretare ar fi aceea că se referă la zeița ''Maia Maiesta'', pe care romanii o considerau zeița primăverii și căreia preoții lui Vulcan, zeul focului, îi ofereau sacrificii în prima zi din luna mai. Romanii considerau luna mai ca fiind neprielnică pentru căsătorii.

Microsoft a oferit un update de securitate pentru a rezolva o vulnerabilitate a browserului Internet Explorer

Microsoft a pus la dispoziție de urgență joi un update de securitate pentru browserul său Internet Explorer, victimă a unei importante vulnerabilități, ajutând astfel inclusiv milioane de clienți care încă mai folosesc sistemul de operare Windows XP, pentru care compania nu mai oferă asistență tehnică de la începutul lunii aprilie, relatează AFP și Reuters.

CNADNR: Taxa de pod Fetești-Cernavodă este sistată pe 30 aprilie, 1 și 4 mai, pe anumite intervale orare

În perioada minivacanței de 1 Mai taxa de trecere a podului peste Dunăre la Fetești - Cernavodă este sistată pe 30 aprilie, 1 și 4 mai, în anumite intervale orare, informează Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România.

MMSC: Controale în zonele de picnic, în perioada 1-4 mai

Echipe ale Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice /MMSC/, Gărzii Naționale de Mediu /GNM/, în colaborare cu Poliția locală și Jandarmeria vor demara, în perioada 1-4 mai, controale în zonele neamenajate, cunoscute ca zone de picnic.

CAB: Judecătorul Stan Mustață și grefiera Mariana Curea, arestați preventiv

Curtea de Apel București a dispus miercuri arestarea preventivă pentru 30 de zile a judecătorului Stan Mustață și a grefierei Mariana Curea, acuzați în dosarul privind trafic de influență pentru soluționarea favorabilă a unor cauze. Decizia CAB nu este definitivă și poate fi contestată.

O poveste de călătorie în România: istoria artei de la epoca romană la Dracula

Ziua Europei va fi marcată la Roma printr-un eveniment dedicat României, intitulat 'O poveste de călătorie în România: istoria artei de la epoca romană la Dracula', pregătit de profesorul Piero Fiore.

Fizicianul Alexandru Golcea, profesorul cu care liceenii aduc lauri de la cele mai dificile întreceri științifice

Liceenii de aur ai României, care urcă anual pe podiumurile celor mai prestigioase competiții științifice dedicate categoriei lor de vârstă, preferă să plece la studii în străinătate de unde nu se mai întorc.

Cartea lui Mircea Cărtărescu "Frumoasele străine" a primit premiul asociației librarilor din Gipuzkoa

Cartea lui Mircea Cărtărescu "Frumoasele străine/Las Bellas Extranjeras", tradus în Spania la editura Impedimenta de Marian Ochoa, a fost distinsă cu premiul Euskadi de Plata, al asociației librarilor din provincia bască Gipuzkoa, informează marți Diario Vasco.

Dan Șova: Persoanele disponibilizate de la CFR Marfă vor primi între 18 și 24 de salarii compensatorii

Persoanele care ar urma să fie disponibilizate de la compania CFR Marfă vor primi între 18 și 24 de salarii compensatorii, în funcție de vechimea în muncă, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, Dan Șova, ministrul Transporturilor.

Scriitori români la Târgul Internațional de Carte ”Lumea Cărții” de la Praga

Scriitori români vor participa la Târgul Internațional de Carte Lumea Cărții / Svet knihy, ediția a XX-a, ce se desfășoară între 15-18 mai 2014 la Palatul Expozițional din Praga, informează ICR Praga.

Ziua Veteranilor de Război

La 29 aprilie este marcată Ziua Veteranilor de Război.

Gabriel Oprea: Veteranii de război sunt părinții României moderne

Ministrul afacerilor interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a afirmat marți, cu ocazia sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război, că "veteranii de război sunt părinții României moderne, un reper moral excepțional pentru noi toți".

Micaela Ghițescu și Mihai Zamfir, la colocviul dedicat limbii române, la Universitatea din Lisabona

Traducătoarea Micaela Ghițescu și profesorul Mihai Zamfir vor participa, marțea viitoare, la Universitatea din Lisabona, în calitate de invitați de onoare, la cea de-a treia ediție a unui colocviu dedicat limbii române, informează site-ul Institutului Cultural Român (ICR).

România va participa la cea de-a XXVII-a ediție a Salonului Internațional de Carte de la Torino

Institutul Cultural Român (ICR), prin Centrul Național al Cărții, și Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția organizează, pentru al șaselea an consecutiv, participarea țării noastre la Salonul Internațional de Carte de la Torino, în perioada 8-12 mai.

Remus Pricopie: Evaluările naționale nu vor conta la admiterea în clasa a IX-a

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a infirmat duminică, la Caransebeș, zvonurile potrivit cărora rezultatele elevilor la evaluarea națională, introdusă în premieră, din acest an școlar, la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor conta la admiterea în clasa a IX-a.

UER: Ministerul Educației nu a avut în ultimii 15 ani o strategie coerentă privind curriculumul și manualele

Ministerului Educației Naționale nu a avut în ultimii 15 ani o strategie coerentă privind curriculumul și manualele, "fiecare din posesorii vremelnici ai scaunului ministerial nereușind să reformeze sistemul, să pornească motorul programelor școlare" și, în consecință, al manualelor, susține Uniunea Editorilor din România (UER) într-un comunicat difuzat duminică.

Izvorul Tămăduirii

Izvorul Tămăduirii este sărbătoarea din Săptămâna Luminată care ne arată poziția și rolul Maicii Domnului în lucrarea mântuirii, deci este închinată Maicii Domnului Sfânta Fecioară Maria.

Evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se vor desfășura între 28 mai și 6 iunie

Evaluarea națională a elevilor din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se vor desfășura între 28 mai și 6 iunie, a declarat joi într-o conferință de presă ministrul Educației Naționale Remus Pricopie.

Programul 'Litoralul pentru toți' începe pe 5 mai, cu prețuri de la 159 lei de persoană pentru șase nopți

Programul "Litoralul pentru Toți", ediția de primăvară 2014, va demara pe 5 mai și se va încheia pe 15 iunie, până în prezent fiind înscrise în program 38 de hoteluri din stațiunile de pe litoral, care pun la dispoziție 5.408 de locuri pe serie.

Remus Pricopie: 28.000 de poziții lipsesc de la Biblioteca Pedagogică

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a declarat joi într-o conferință de presă că 28.000 de titluri lipsesc de la Biblioteca Pedagogică.

Interviu Ionel-Valentin Vlad: Academia Română are un rol stabilizator pentru valorile caracteristice identității naționale

Academia Română are un rol stabilizator pentru valorile caracteristice identității naționale, dar și un rol de stimulator al progresului economic și social, în sensul afirmării țării noastre ca partener important în UE și NATO, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, președintele acestui for, acad. Ionel-Valentin Vlad.

Sesiunea specială a bacalaureatului se va desfășura între 17 și 30 mai

Sesiunea specială a examenului de bacalaureat se va desfășura în perioada 17-30 mai, potrivit calendarului aprobat prin ordin al ministrului Educației Naționale.

Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor

În fiecare an, la data de 23 aprilie este sărbătorită Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor, la inițiativa UNESCO.

Pricopie: Ziua Internațională a Cărții, o oportunitate pentru promovarea lecturii

Ziua Internațională a Cărții, marcată anual pe data de 23 aprilie, este o oportunitate pentru iubitorii literelor din întreaga lume să se dedice promovării lecturii și să aducă un omagiu marilor scriitori, a transmis miercuri ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie.

Creșteri salariale, în medie, cu 4% și fără concedieri colective de personal, în noul CCM al CFR Călători

Noul contract colectiv de muncă (CCM) de la CFR Călători prevede o creștere salarială, în medie, cu 4% și nu are incluse concedieri colective de personal, se arată într-un comunicat al CFR Călători, remis miercuri AGERPRES.

CE aprobă cofinanțarea cu peste 74 de milioane de euro a unui proiect de decontaminare din România

Comisia Europeană a aprobat marți o investiție de 74,3 milioane de euro de la Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) pentru decontaminarea mai multor situri poluate cu petrol din mai multe județe din România, informează un comunicat al CE trimis AGERPRES.

Curtea Veche invită la lectură în familie de Ziua Internațională a Cărții

Curtea Veche Publishing își invită cititorii fideli, "care sunt conștienți de importanța lecturii", să petreacă 25 de minute de lectură în familie în fiecare zi a perioadei 23-27 aprilie.

Poliția: Între 14 aprilie - 2 iunie se desfășoară recrutarea pentru admiterea în instituțiile de învățământ proprii și subordonate MAI

Poliția Română informează că în perioada 14 aprilie - 2 iunie a.c. se desfășoară recrutarea pentru admiterea în instituțiile de învățământ proprii și subordonate Ministerului Afacerilor Interne, precum și în instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și Serviciului Român de Informații, care pregătesc specialiști pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne.

Alte știri: 8 / 7 / 6 / 5 / 43 / 2 / 1

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2014