la-Romania.ro     


Fondat 2011     |                     Site dedicat informarii romanilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: Dan Șanta, Genunea cu îngeri, Editura Nemira, București

Dan Șanta este un autor atipic, iar cartea sa de eseuri, Genunea cu îngeri, apărută la casa editorial Nemira din București, reprezintă o dovadă puternică în acest sens. Într-o lume despiritualizată, dominată de cercetători umaniști aserviți unor programe universitare colective și împînzită de tehnicieni ce practică o abordare cantitativă a umanului, el se revendică unui registru aparte. „Lup singuratic”, erudit de școală veche, de un rafinament fin de siècle, enciclopedist prin vocație și eseist de o pedanterie ce pare astăzi bizară, Dan Șanta face o figură singulară și discretă în tribul metafizicienilor noștri.

Compozitorul Marcel Dragomir (fișă biografică)

Compozitorul Marcel Dragomir, a murit, conform unui anunț publicat, luni, 9 martie, pe Facebook de Rareș Dragomir, fiul său.

MAE: 13.000 de cetățeni români arestați sau aflați în închisoare în afara granițelor, în 2014

Numărul cetățenilor români din afara granițelor supuși unor măsuri privative de libertate, arestați preventiv sau aflați în executarea unor pedepse cu închisoare la care au fost condamnați prin sentințe definitive, este estimat, în anul 2014, la 13.000, potrivit unei statistici realizate de către Departamentul Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Teoria Relativității în viața de zi cu zi

Teoria Relativității este una dintre cele mai faimoase teorii științifice ale secolului trecut, însă cât de bine poate ea explica fenomene care țin de viața de zi cu zi?

Recorduri: Cel mai veninos păianjen

Cel mai veninos păianjen de pe fața Pământului face parte din genul Phoneutria, fiind cunoscut și sub numele de ''păianjenul vagabond brazilian'' sau ''păianjenul bananier''. Este recunoscut încă din ediția 2010 a Cărții Recordurilor pentru toxicitatea sa, cu mult mai periculoasă decât cea a Văduvei negre (Latrodectus mactans).

Asociația Română a Băncilor a lansat un site de educație financiară

Asociația Română a Băncilor (ARB) a lansat, luni, site-ul de educație financiară www.educatiefinanciara.info, în care sunt prezentate noțiuni financiare bancare privind drepturile, obligațiile și riscurile în creditare, dar și soluții generale pentru restructurarea creditelor, modalități de evitare a fraudelor, a anunțat luni asociația.

Etichetă și bune maniere: Comportamentul unui gentleman

Noțiunea de gentleman își are originea în jurul anilor 1225-1275, în Anglia. Conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române, termenul ''gentleman'' semnifică un bărbat cu comportări alese, ireproșabile, cu caracter distins. Noul dicționar explicativ al limbii române adaugă: persoana care respectă cu strictețe eticheta; om cu purtare curtenitoare; gentilom.

Documentar: Sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici

Sfinții 40 de mucenici din Sevastia erau toții ostași în armata romană staționată, în timpul împăratului Liciniu (308-324), în Sevastia Armeniei, și proveneau de fel din zona Asiei Mici (Capadocia). Aceștia făceau parte din Legiunea a XII-a Fulminata și erau nu erau doar romani de origine, ci și greci și armeni.

Ziua de Măcinici

Ziua de Măcinici, sărbătorită la 9 martie, este socotită în calendarul popular începutul Anului Agrar, celebrat la hotarul dintre iarnă și vară, dintre zilele friguroase ale Dochiei și zilele călduroase ale Moșilor.

Cîmpeanu: Promovare de 50,68% la simularea evaluării naționale, cu 1,85% mai mare față de 2014

Promovarea la simularea evaluării naționale este de 50,68% la nivelul țării, cu 1,85% mai mare față de anul trecut, a declarat vineri, pentru AGERPRES, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Înalta Curte confirmă redeschiderea anchetei în dosarul "Mineriada"

Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat luni decizia procurorului general Tiberiu Nițu de redeschidere a anchetei în dosarul "Mineriada din 13-15 iunie 1990", în care este implicat și fostul președinte Ion Iliescu.

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: Francis M. Cornford, De la religie la filosofie, Editura Herald, București

Cartea lui Francis M. Cornford, De la religie la filosofie, apărută la Editura Herald din București în riguroasa tălmăcire semnată de Laurian Kertesz, înseamnă o imensă provocare pentru orice intelectual ce-și respectă condiția și statutul. De ce? Ei bine, pentru că în acest volum, unul de o altitudine teoretică exemplară, gînditorul britanic încearcă să ofere răspuns unor interogații care-au obsedat de milenii floarea intelighenției occidentale.

Recorduri: Cel mai mare depozit natural de sare din lume

Deșertul de sare Salar de Uyuni se află în sud-vestul Boliviei, America de Sud, și conține peste 64 de milioane de tone de sare.

BRAT: Internetul este mai accesibil decât apa curentă în mediul rural, cu o penetrare de 60%

În mediul rural românesc, penetrarea internetului se apropie de 60%, nivelul dezvoltării utilizării și profilul utilizatorilor fiind similare celor din mediul urban din anii 2007-2008, a declarat joi directorul general al Biroului Român de Audit Transmedia (BRAT), Arina Ureche, în cadrul unei prezentări ce a avut loc la Ziua Cercetării Media.

Cărtărescu, despre Premiul Cărții pentru Înțelegere Europeană: Mă simt foarte bine în cultura germană

Scriitorul Mircea Cărtărescu, recent câștigător al Premiului Cărții pentru Înțelegere Europeană al Orașului Leipzig, afirmă că întotdeauna s-a simțit foarte bine în cultura germană.

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: Cora Sand, Viața fără nume, Editura Semne, București

Poezia este o stare de spirit. Acest adagiu, suprasaturat de adevăr, se aplică fără rest și volumului de debut al tinerei scriitoare Cora Sand, Viața fără nume. Pseudonimul, ales printr-un joc al literei în corpul sensului, este evocator, trimite la o rebelă personalitate feminină a literelor romantice, dar și la o zeiță a panteonului elin, cea a tenebrelor. Sau, în jargonul psihanalistului elvețian Carl Gustav Jung, la partea luminoasă din umbra fiecăruia dintre noi.

 

Documentar: 25 de ani de la demontarea statuii lui V. I. Lenin din Piața Scânteii

La 5 martie 1990, statuia din bronz a lui Vladimir I. Lenin, înaltă de 7 metri, de pe soclul din fața Casei Scânteii (după Revoluție, Casa Presei Libere) a fost demontată cu ajutorul macaragiului Gigi Gavrilescu, victimă a represiunilor de după revolta anticomunistă de la Brașov, din 15 noiembrie 1987.

Documentar: Patriarhul Iustin Moisescu, un ierarh de prestigiu al întregii Ortodoxii

Iustin Moisescu, cel de-al patrulea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române (1977-1986), s-a născut la 5 martie 1910, la Cândești, județul Argeș.

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: Niall Griffiths, Sfârtecări, Editura Pandora-M, București

Povestea dependenților de droguri este o constantă a modernității. Firește, experimentarea halucinogenelor are o îndelungată tradiție culturală, de mai multe ori milenară, fiind o activitate care nu cunoaște granițe geografice sau lingvistice.

Interviu Mihaela Miroiu: Femeile să nu chiulească de la bucuria de a trăi după sufletul lor

Femeia care a adus în România primele cursuri universitare de teorie feministă, Mihaela Miroiu, profesor la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, vorbește într-un interviu acordat AGERPRES despre drumul femeii în societatea românească, relațiile de gen, luna martie și semnificația zilei de 8.

Documentar: Electricitatea

Încă din antichitate a fost remarcat fenomenul de electrizare a corpurilor. Prin anul 900 î.Hr., Magnus, un păstor grec, observă că încălțămintea sa, ce conținea cuie din fier, este atrasă de niște stânci. Acea regiune se va numi Magnesia, de unde va proveni cuvântul magnet.

Directorul FBI la București. Un parteneriat pentru a combate terorismul, corupția și crima organizată

SRI este unul dintre cei mai buni parteneri pe care FBI îi are la nivel mondial. Declarația a fost făcută chiar de James Comey, directorul Serviciului Federal de Investigații, aflat în România. Șeful FBI s-a întâlnit cu președintele, premierul și noul director al Serviciului Român de Informații.

Documentar: Actorul George Motoi

Actorul George Motoi a încetat din viață, a anunțat fiica acestuia printr-un mesaj postat miercuri, 4 martie 2015, pe Facebook.

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: John Hick, Noua frontieră a religiei și științei. Experiența religioasă, neuroștiința și transcendentul, Editura Herald, București

Cartea lui John Hick, Noua frontieră a religiei și științei. Experiența religioasă, neuroștiința și transcendentul, apărută la Editura Herald din București în traducerea semnată de Alexandru Anghel, reprezintă o enigmă și, deopotrivă, o provocare.

Ștefania Ursică (Aur la olimpiada internațională de geografie): Nu mă interesează nici faima, nici banii, nici laudele

Ștefania Ursică, medaliată cu aur la Olimpiada internațională de Geografie din 2012, a ales să revină acasă după terminarea facultății și să predea la Colegiul Național 'Mihai Viteazul' din Sfântu Gheorghe, unde a absolvit.

Subiecte după opere de Slavici, Caragiale, Mihail Sebastian și Anton Holban, la simularea bacalaureatului

Elevii de clasa a XI-a de la filiera teoretică profilul real, filiera tehnologică și filiera vocațională au avut de rezolvat luni la proba de limba și literatura română a simulării examenului de bacalaureat cerințe pe baza unui text din opera "O viață pierdută" de Ioan Slavici.

Etichetă și bune maniere: Comportamentul unei lady

De la rădăcinile sale în nobilimea britanică, termenul de ''lady'' (doamnă) poartă o conotație de eleganță și clasă.

Trei cercetători români au participat la o expediție științifică în Antarctica

Trei cercetători români au participat în perioada 3 - 23 februarie la expediția științifică Antarctica - ROICE 2015, care a avut loc la Stația King Sejong a Institutului Coreean pentru Cercetări Polare din Insulele King George, situate în vestul Antarcticii.

Interviu Ministrul Mediului: Țin la tradițiile românești; îmi doresc să supraviețuim frumos prin ele ca nație

"Femeia de carieră", o sintagmă care capătă alt înțeles în spatele cortinei vieții publice... Un sens în care fiecare persoană implicată activ în peisajul social, politic sau artistic devine în particular un om cu pasiuni, visuri și aspirații. În cadrul proiectului editorial dedicat femeii, derulat de AGERPRES, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu, vorbește despre rolul femeii în societatea românească, în general, și în viața politică, în special, dar și despre hobbyuri și carieră.

IGPR: Campania socială "Verde la educație pentru circulație" a câștigat o competiție internațională în SUA

Campania socială "Verde la educație pentru circulație", implementată și derulată cu sprijinul Poliției Române, a câștigat competiția internațională "PR Daily Corporate Social Responsibility Awards" 2014, desfășurată în Statele Unite ale Americii, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) remis sâmbătă AGERPRES.

Aproape jumătate dintre copii nu știu cui să ceară ajutor atunci când le sunt încălcate drepturile

Aproape jumătate dintre copii nu ar ști cui ar trebui să se adreseze în cazul în care ar fi folosiți pentru producerea unor materiale pornografice sau ar fi exploatați prin muncă, informează un comunicat al Organizației Salvați Copiii remis vineri AGERPRES.

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: Sebastian Sârcă, Evadarea, Editura Plidner & Pildner, București

Obsesia romanului total, care să cuprindă și să îmbrățișeze cosmosul, care să epuizeze registre calofile și care să fascineze nenumărate generații ale publicului a bîntuit multe ego-uri de scriitori. O variantă livrescă a universului, sub indiferent ce formă, stil și perspectivă estetică, iată o năzuință dragă multor autori, de la noi și de aiurea.

Alte știri: 31 30 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015