la-Romania.ro     


Fondat 2011     |                     Site dedicat informarii romanilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Publicistul Valentin Nicolau (fișă biografică)

La 13 ianuarie 2015, dramaturgul și publicistul Valentin Nicolau a decedat în urma unui stop cardio-respirator.

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: Bovarismul de Jules Gaultier, Editura Institutului European, Iași

Visarea, care este altceva decît activitatea onirică din starea de somn nocturn, are mai multe forme de manifestare. În rîndul acestora se detașează una maladivă, deși poate că nu neapărat în ordine clinică. Ar fi vorba, dintr-o asemenea perspectivă, exact despre visarea care ne afectează dimensiunea justei adaptări sociale, impietînd asupra corectei inserări în ritmurile necesare ale vieții din societate. 

O parte din cascada mezotermală din Toplița s-a prăbușit peste un drum

O parte din cascada mezotermală din Toplița, care este rezervație de interes național, s-a prăbușit peste un drum de acces către un sat, din cauza fenomenului de îngheț-dezgheț.

Tinerii din București plătesc de 4 ori mai mult pe RCA decât cei de peste 50 de ani (analiză)

Prețul unei asigurări RCA (asigurarea de răspundere civilă auto) pentru un tânăr cu vârsta sub 30 de ani care locuiește în București poate fi și de până la 4 ori mai mare decât cel plătit de un șofer de peste 50 de ani din același oraș, se arată într-o analiză realizată de o platformă online de consultanță auto.

Armata a primit ultimul avion din seria Spartan

Ministerul Apărării Naționale a primit luni ultima aeronavă C-27J Spartan din seria celor șapte achiziționate în baza contractului în valoare de peste 200 milioane euro semnat în anul 2007 cu o firmă italiană.

Acordul privind finanțarea Apărării: Partidele se obligă să respecte angajamentul de susținere a alocării a 2% din PIB

Acordul politic național care a fost încheiat marți între președintele Klaus Iohannis și partidele și formațiunile parlamentare prevede că semnatarii se angajează în toate acțiunile viitoare referitoare la sistemul de apărare să urmărească patru obiective.

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: Tratat de psihoterapie de grup. Teorie și practică de Irvin D. Yalom și Molyn Leszcz, Editura Trei, București

Masiva lucrare a celor doi redutabili specialiști americani, Irvin D. Yalom și Molyn Leszcz, îmbină o uriașă empirie clinică și o erudită viziune asupra funcției terapeutice a grupului. 

Prima misiune spațială românească. Goliat a adunat date și imagini de la 450 km distanță de Pământ

Primul satelit românesc a intrat în atmosfera Pământului și s-a dezintegrat. Așa s-a încheiat cu succes misiunea lui Goliat, lansat în 2012 în spațiu în scop educativ. 

Ministrul Educației a aprobat noua componență a CNSC

Ministrul Mihai Sorin Cîmpeanu a aprobat noua componență a Consiliului Național al Cercetării Științifice (CNSC), organism consultativ al Ministerului Educației, decizie ce vizează relansarea activității CNSC și utilizarea expertizei sale științifice, potrivit unui comunicat al MEN remis sâmbătă AGERPRES.

Documentar: 540 de ani de la victoria domnului Moldovei Ștefan cel Mare de la Vaslui sau Podul Înalt

La 10 ianuarie 2015 se împlinesc 540 de ani de la victoria de la Vaslui sau Podul Înalt, prin care Ștefan cel Mare, domnul Moldovei (1457-1504), a învins armatele otomane conduse de Hadîm Suleiman Pașa.

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: Cruciadele văzute de arabi de Amin Maalouf, Editura Proiect, București

Ne-am obișnuit (mai exact: am fost obișnuiți!) să credem că aventura Cruciadelor în Țara Sfântă a fost un episod pozitiv, eroic și civilizator din istoria Europei.

Filmul atacului de la redacția Charlie Hebdo din Paris, pas cu pas

Atacul de miercuri împotriva sediului publicației satirice Charlie Hebdo, unde mai mulți ziariști au fost uciși cu sânge rece chiar în timpul unei ședințe, este cel mai sângeros atentat terorist comis în Franța în ultima jumătate de secol, notează joi AFP, citată de Agerpres, care prezintă filmul evenimentelor pe baze relatărilor poliției, ale martorilor și după vizionarea a două înregistrări video.

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: Pledoarie pentru o anumită anormalitate de Joyce Mc Dougall, Editura Trei, București

Despre necesitatea ca norma să fie sleită și flexibilizată, ajustată la particularitatea maladiei sau disfuncției pacientului, este vorba în amplul eseu semnat de psihanalista franceză Joyce Mc Dougall, Pledoarie pentru o anumită anormalitate. Cartea a apărut la Editura Trei din București în traducerea semnată de Luminița Brăileanu.

Fenomen astronomic rar. Un meteorit a explodat deasupra României

Un meteor a explodat în noaptea de marți spre miercuri deasupra României producând o lumină foarte puternică. Fenomenul astronomic este unul foarte rar.

Pe Internet nu există viață privat㠖 avertizează specialiștii în securitate cibernetică

Orice informație postată pe Internet poate fi accesată de foarte mulți utilizatori, indiferent de țara în care se află. 

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: Filocalia lui Origen, Editura Herald, București

În epocă, Origen (185-254) este personalitatea enciclopedică, spiritul care realizează sinteza superioară între gîndirea greacă și sensibilitatea creștină, iar această sinteză este concretizată într-o operă de o întindere fabuloasă. Epifaniu afirmă că Origen ar fi scris nu mai puțin de șase mii de texte, în care include omiliile, adnotările și epistolele. Eusebiu din Cezareea, alături de Girolamo, contabilizează o mie de tratate.

Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul

Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului are loc a doua zi după Bobotează, la 7 ianuarie, potrivit obiceiului ca după marile praznice împărătești să fie cinstite și persoanele care au luat parte la respectivul eveniment.

Românii au câștigat 112,7 milioane euro la loterie, în 2014

Loteria Română a acordat, anul trecut, 5,35 milioane de premii în valoare totală de peste 112,7 milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei, remis marți AGERPRES.

MAE: România a preluat Președinția Comitetului de Securitate al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE)

Ministerul Afacerilor Externe informează că România a preluat Președinția anuală a Comitetului de Securitate al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2015.

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: Dicționarul introductiv de psihanaliză lacaniană de Dylan Evans, Editura Paralela 45, Pitești

Criptice, redactate într-un idiolect personal, scrierile lui Jacques Lacan marchează un prag al artei tălmăcirii dificil de depășit, unul încă ne-mai-atins, un punct de răscruce, accesibile traducătorilor noștri fiind (aproape) exclusiv studiile despre opera lacaniană.

Noul șef al CSM: Principalele obiective - plan de măsuri după raportul MCV și modificarea legilor justiției

Noul președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, a declarat marți că principalele obiective în următoarea perioadă de timp sunt realizarea unui plan de măsuri după analizarea raportului MCV și înaintarea propunerii în vederea inițierii de către ministrul Justiției a modificării legilor din acest domeniu.

Generalul-locotenent Nicolae Ciucă a fost învestit în funcția de șef al Statului Major General

Generalul-locotenent Nicolae-Ionel Ciucă a fost învestit marți în funcția de șef al Statului Major General, potrivit Ordinului semnat de președintele României.

Discursul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, la ceremonia de învestitură a noului șef al Statului Major General

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a participat marți, 6 ianuarie a.c., la sediul Statului Major General, la ceremonia de învestitură a domnului general-locotenent cu trei stele Nicolae-Ionel Ciucă în funcția de șef al Statului Major General. Vă prezentăm discursul susținut de șeful statului cu acest prilej: 

Marius Badea Tudose, noul președinte al CSM (fișă biografică)

În ziua de 6 ianuarie 2015, judecătorul Marius Tudose a fost ales președinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Discursul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, la ședința plenului Consiliului Superior al Magistraturii

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a condus marți, 6 ianuarie a.c., prima ședință din acest an a Consiliului Superior al Magistraturii. Vă prezentăm discursul susținut de șeful statului cu această ocazie:

Documentar: Marele povestitor Ion Creangă

Marele povestitor clasic al literaturii române Ion Creangă s-a născut la 10 iunie 1839/1 martie 1837 în satul Humulești, din județul Neamț.

Patriarhul Daniel, la sfințirea Aghesmei Mari: Această apă are o putere de binecuvântare, de vindecare și de sfințire

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, a afirmat, marți, după sfințirea Aghesmei Mari, că slujba reprezintă lucrarea sfințitoare a Bisericii, această apă având o putere deosebită de vindecare și de sfințire.

Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza)

Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza) a fost instituită în amintirea botezului primit de Hristos de la Sfântul Ioan Botezătorul în apa Iordanului și este prăznuită, potrivit calendarului ortodox, la 6 ianuarie. Se mai numește Epifania sau Teofania, adică Arătarea Domnului, pentru că în această zi s-a arătat Mântuitorul, care stătuse până atunci necunoscut, a ieșit pentru prima dată în lume, fiind mărturisit ca Mesia.

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: Cum să fim fericiți în cuplu. Intimitate, senzualitate și sexualitate de dr. Gérard Leleu, Editura Trei, București

Despre durerea și dezastrul ce definesc relația de cuplu a postmodernității tratează cartea medicului și psihoterapeutului francez Gérard Leleu, Cum să fim fericiți în cuplu. Intimitate, senzualitate și sexualitate. Volumul a apărut la Editura Trei din București. Scris simplu, fără fasoane stilistice sau teoretice, studiul acestuia nu este însă lipsit nici de savuroase retorici elegante, nici de substanțiale referințe teoretice. Bref, este o carte scrisă bine, este o carte așezată temeinic. Scopul ei este de a trezi în fiecare dintre noi, potențialii săi cititori, acea dispoziție către ascultarea și înțelegerea propriului lăuntru.

Procesele pentru denominarea creditelor în franci elvețieni intră în ianuarie 2015 în "linie dreaptă"

Dupa succesul hotararii emise de Tribunalul Galati au fost depuse in tara peste 1000 de dosare pe donominare CHF. Peste 90 % au avut termene in decembrie si urmatoarele termene sunt in ianuarie 2015 cand vor ramane in pronuntare in prima instanta. Conversia creditelor din valuta in lei, pe intelesul tuturor: in ce conditii ar putea accepta bancile sa schimbe creditele in CHF si euro, care este jurisprudenta in materie, ce spune directiva UE.  

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: 616. Totul e infern de David Zurdo și Ángel Gutiérrez, Editura Tritonic, București

Cum ar fi fost dacă...? este genul de întrebare care nu așteaptă răspuns, ci doar stimulează imaginația. Cum ar fi fost dacă... Hitler ataca exclusiv URSS? Cum ar fi fost dacă J.F.K. nu ar fi căzut pradă gloanțelor ucigașe? Cum ar fi fost dacă generalul Grouchy ar fi ajuns mai repede pe câmpul de bătaie de la Waterloo? Cum ar fi fost dacă Nicolae Ceaușescu nu ar fi plătit integral datoria externă a României, sacrificând total producția internă și, totodată, bunăstarea și securitatea fizică a populației?

Revelion extrem la Bâlea Lac, în singurul hotel de gheață din Europa de Sud-Est

Prima zi a noului an a fost întâmpinată de sute de turiști în locul cu cea mai mare zăpadă din România, de 1,22 de metri, la Bâlea Lac, o căldare glaciară în munții Făgărașului, la peste 2.000 de metri altitudine. De altfel, Bâlea Lac este singurul loc din Europa de Sud-Est, unde, cu adevărat, câteva zeci dintre turiști au trăit o experiență extremă de Revelion, distrându-se în Hotelul de Gheață, un altfel de loc în care să dormi și să te distrezi.

Alte știri: 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015