la-Romania.ro     


Fondat 2011     |                     Site dedicat informarii romanilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Hegedus Csilla, vicepremier și ministru al Culturii (fișă biografică)

Hegedus Csilla, secretar de stat la Ministerul Culturii, este propunerea UDMR pentru funcțiile de vicepremier și ministru al Culturii, a anunțat la 18 noiembrie, președintele Uniunii, Kelemen Hunor.

ANCOM: Aparatura electrocasnică sau electronică achiziționată trebuie să fie inscripționată cu marcajul CE

ANCOM recomandă consumatorilor să verifice cu atenție specificațiile tehnice, precum și existența marcajului CE, atunci când doresc să achiziționeze aparatură electrocasnică sau electronică.

Guvernul a aprobat normele de aplicare a Programului 'Prima mașină'

Guvernul a adoptat în ședința de marți o hotărâre pentru aprobarea normelor de aplicare a Ordonanței de Urgență privind Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi.

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: Romanul Urzeala tronurilor de George R.R. Martin, Editura Nemira, București

Romanul Urzeala tronurilor reprezintă o construcție epică fascinantă. Un univers uman foarte complex este zugrăvit în tușe policrome și clare.

Principii de viață care alimentează succesul (expert)

Anumite comportamente asigură succesul, susține Stephen R. Covey, specialist în management, fost consilier al președintelui Clinton și autor al cărții 'Cele șapte obiceiuri ale celor care reușesc în tot ceea ce întreprind'. Aplicarea lor împreună și repetată garantează rezultate benefice, relatează lentreprise.lexpress.fr.

Interviu Silvana Rachieru (ICR Istanbul): Conacul Musurus Pașa a devenit o Casă a României în Turcia

Directorul Institutului Cultural Român "Dimitrie Cantemir" din Istanbul, Silvana Rachieru, consideră că sediul instituției pe care o reprezintă - Conacul Musurus Pașa - a devenit o Casă a României în Turcia, iar "apropierea culturală și bogata moștenire comună istorică" au făcut ca țara noastră și cultura română să fie primite cu brațele deschise în această zonă.

ÎCCJ a stabilit componența completelor de 5 judecători pentru anul 2015

Componența completelor de 5 Judecători pentru anul 2015 ale Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) a fost stabilită, luni, prin tragere la sorți.

Documentar: 96 de ani de la unirea Bucovinei cu România

''Congresul general al Bucovinei'', format din reprezentanții aleși ai românilor și ai naționalităților din Bucovina, a hotărât, la 15/28 noiembrie 1918, în unanimitate ''unirea necondiționată și pe vecie a Bucovinei, în vechile ei hotare până la Ceremuș, Colacin și Nistru cu regatul României''.

Tânărul inventator Ionuț Budișteanu a obținut cinci premii și două medalii la Salonul de la Bruxelles

Tânărul Inventator vâlcean Ionuț Budișteanu s-a întors de la Salonul de Invenții de la Bruxelles 2014 cu cinci premii și două medalii, obținute pentru un dispozitiv electronic menit să faciliteze prinderea unor infractorii care vandalizează un bancomat.

Teste de limba română la angajare. Companiile sunt nemulțumite de slaba pregătire a absolvenților

În ultimii patru ani, doar jumătate dintre absolvenții de liceu au reușit să promoveze examenul de bacalaureat. Acești tineri au intrat însă imediat pe piața muncii, în căutarea unui loc de muncă care să le permită un trai decent. Fără noțiuni elementare și zero experiență, ei s-au ciocnit cu angajatorii cu aveau nevoie de forță de muncă bine pregătită.

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: Karaoke capitalism. Management pentru omenire, de Jonas Ridderstråle și Kjell Nordström, Editura Publica, București 

Jonas Ridderstråle și Kjell Nordström sunt membri ai Academiei Regale Suedeze și profesori la renumita Stockholm School of Economics.

Ministerul Mediului a adus la zi plățile despăgubirilor pentru pagubele produse de speciile protejate

Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice (MMSC) a efectuat, joi, plăți în valoare de aproape 410.000 lei pentru 184 de cazuri în care proprietarii au suferit pagube în urma atacurilor carnivorelor mari, informează instituția.

Începutul Postului Nașterii Domnului

Postul Nașterii Domnului sau al Crăciunului, având o durată de șase săptămâni, începe vineri, 14 noiembrie, fiind rânduit de Biserică pentru a-i pregăti pe credincioși pentru marea sărbătoare a Nașterii lui Iisus Hristos.

Turiștii vor avea un nou contract-cadru de călătorie cu agențiile de turism

Reprezentanții Autorității Naționale pentru Turism (ANT), ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) și ai Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT) au semnat, joi, în cadrul Târgului de Turism al României, un protocol de colaborare care prevede acordul asupra unui singur contract-cadru de călătorie cu turistul.

ANTREC aduce la Târgul de Turism al României oferte pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă de la 100 lei/persoană/zi

Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC) a adus, la Târgul de Turism al României, oferte pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă cu prețuri începând de la 100 lei/persoană/zi (servicii de cazare - minim 2 nopți) în pensiuni de două și trei margarete.

CCR: Cererile pentru nefrecventarea orelor de religie nu mai sunt obligatorii

Curtea Constituțională a României (CCR) a constatat, miercuri, că nu mai sunt obligatorii cererile pentru nefrecventarea orelor de religie, judecătorii apreciind că cei care doresc să urmeze cursurile acestei discipline trebuie să facă o solicitare în acest sens.

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: La porțile infernului: 1941-1945. Memorii de Emilian Ezechiel, Editura Tritonic, București

Trecut de 90 de ani, autorul este un supraviețuitor al Stalingradului, pe care l-a făcut în calitate de combatant de front.

Mircea Cărtărescu a încheiat turneul din Germania pentru promovarea trilogiei "Orbitor"

Scriitorul Mircea Cărtărescu și-a încheiat turneul de promovare în Germania a trilogiei "Orbitor" , întâlnirile literare organizate cu acest prilej bucurându-se de o atenție deosebită din partea publicului german, informează ICR Berlin.

Documentar: 105 ani de la nașterea scriitorului și dramaturgului Eugen Ionescu

Anul acesta se împlinesc 105 ani de la nașterea lui Eugen Ionescu (Eugene Ionesco, conform ortografiei franceze), cel care avea să fie considerat de către criticii literari din România și din întreaga lume drept pionierul literaturii române, franceze și universale a absurdului.

Documentar: Școala

Istoria școlilor începe în Grecia Antică, unde grupuri de elevi erau aduși într-o facilitate centrală de învățământ. În acea perioadă școlile erau cunoscute sub numele de academii. Termenul ''academie'' a fost folosit prima dată în anul 385 î.Hr., când Platon a format o școală de filosofie numită ''akademia''.

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: Coaching pentru performanță de John Whitmore, Editura Publica, București

Cartea lui John Whitmore, ”Coaching pentru performanță”, demonstrează cu asupra de măsură cât de greu este, dacă nu chiar imposibil, să mai inventăm sau să mai descoperim ceva.

Ordine și medalii înmânate de ministrul Apărării, la împlinirea a 155 de ani de la înființarea Statului Major General

Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a participat, la sediul M.Ap.N., la ceremonia militară prilejuită de împlinirea a 155 de ani de la înființarea Statului Major General (SMG) al Armatei României, în cadrul căreia drapelul de luptă al SMG a fost decorat cu Ordinul Național "Steaua României" - în grad de Comandor, pentru militari, de război.

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: Rebela de Helen Walsh, Editura Pandora-M, București  

Autoarea, Helen Walsh, este o nonconformistă pur sânge. Ea a trăit într-un interval extrem de scurt și la o vârstă neverosimil de fragedă o suită de experiențe-limită de ordin erotic, unele pe care mulți dintre noi nu le vor cunoaște niciodată.

UNESCO a lansat pe internet Biblioteca Mondială a Științei

Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) a anunțat lansarea pe internet a unei biblioteci științifice accesibile gratuit pentru studenți și comunitatea științifică, evenimentul având loc cu ocazia Zilei mondiale a științei în folosul păcii, informează EFE.

Medicii i-au recomandat…România

Kate Lowes este o englezoaica venita în România la indicația medicilor englezi.

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: Al treisprezecelea apostol de Michel Benoât, Pro Editură și Tipografie, București

Autorul, unul dintre cei mai aplicați specialiști francezi în istoria creștinismului, a trecut cu subtilitate pragul ce separă știința cea mai strânsă de ficțiunea cea mai înflăcărată.

Medicii, piloții, pompierii și profesorii, în topul celor mai solicitante meserii din România (studiu)

Cele mai solicitante meserii din România dintr-un top realizat pe baza opiniilor exprimate de români sunt cele de medic, pilot, pompier și profesor, conform unui studiu remis, luni, AGERPRES.

Documentar: 74 de ani de la cutremurul din 10 noiembrie 1940

La 10 noiembrie 1940, a avut loc primul cutremur major din România contemporană. A fost un seism cu magnitudinea de 7,4 pe scara Richter, produs la ora 3 și 40 de minute și care a durat 40 de secunde. Conform altor studii, magnitudinea acestui cutremur s-a situat la 7,7 grade.

Suferințele românilor din Primul Război Mondial

Primul Război Mondial a adus suferințe greu de imaginat în zilele noastre. După înfrângerea armatei române, mare parte din teritoriul României a fost invadat de soldați nemți, bulgari, unguri și turci.

Documentar: Cartea

Scrierea cu cuvinte, a fost inventată de sumerieni în urmă cu aproximativ cinci mii de ani (3100 î.Hr.). La început, scrierea a fost limitată la inscripții, de exemplu pe piatră, sigilii, broșe.

Premieră la Bruxelles: Documentar despre 7 copii români care își așteaptă părinții din străinătate

7 frați din Bacău rămași singuri acasă - mama plecată la muncă în Italia, tatăl i-a părăsit acum multă vreme. Au grijă unii de alții, fără să o aibă pe mama lângă ei în momentele când au probleme: când adolescenții dau examenul de capacitate sau trăiesc prima iubire, când celui mic îi cade un dințișor.

Mărieș: Luptătorii de la Revoluție care nu au fost reținuți sau răniți sunt recunoscuți ca victime de CEDO

Luptătorii de la Revoluție care nu au fost reținuți sau răniți sunt recunoscuți ca victime de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), a susținut miercuri, într-o conferință de presă, președintele Asociației 21 decembrie 1989, Teodor Mărieș, care a citat o decizie a Curții din 4 noiembrie 2014.

Alte știri: 23 / 22 / 21 / 20 / 19 / 18 / 17 / 16 / 15 / 14 13 / 12 / 11 / 10 / 9 / 8 7 / 6 / 5 / 4 / 3 / 2 / 1

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2014