la-Romania.ro     


Fondat 2011     |                     Site dedicat informarii romanilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Poliția Română, premiată pentru destructurarea unei grupări infracționale internaționale specializate în trafic de migranți

Poliția Română a fost premiată miercuri de Southeast European Law Enforcement Center (SELEC) pentru destructurarea unei grupări infracționale internaționale specializate în trafic de migranți, în cooperare cu autoritățile din Ungaria, informează un comunicat de presă al IGPR.

Iancu: Taxele și accizele reprezintă 36% din factura de energie electrică pentru o locuință și 4% energia regenerabilă

Taxele și accizele reprezintă 36% din totalul unei facturi de energie electrică pentru un consumator casnic și 4% energia regenerabilă, a declarat, miercuri, președintele Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților, Iulian Iancu.

Guvernul alocă fonduri suplimentare pentru comemorarea și sărbătorirea a 25 de ani de la Revoluția din 1989

Guvernul a suplimentat marți cu 60.000 de lei bugetul pentru organizarea și desfășurarea, la nivel național, a manifestărilor dedicate comemorării și sărbătoririi a 25 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, în contextul revoluțiilor din țările Europei de Est.

Eurostat: 40,4% dintre români, supuși riscului de sărăcie și excluziunii sociale

Cel mai ridicat procent de persoane supuse riscului de sărăcie și excluziune socială din Uniunea Europeană se înregistra, în 2013, în Bulgaria (48%), România (40,4%), Grecia (35,7%), Letonia (35,1%) și Ungaria (33,5%), relevă datele prezentate marți de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: Scripturile gnostice de la Nag Hammadi de Elaine Pagels, Editura Herald, București

Lucrarea cercetătorului american Elaine Pagels a constituit o ruptură în viziunea de până atunci cu privire la relația dintre gnosticism și creștinism.

Manuscrise gastronomice inedite, descoperite la Arhivele Naționale din Sfântu Gheorghe

Două manuscrise gastronomice datând din anii 1737 și 1740 au fost descoperite printre documentele aflate în fondul Arhivelor Naționale din Sfântu Gheorghe.

Comisia Europeană a aprobat finanțarea pentru proiectul Ro-Net, în valoare de 85,6 milioane de euro

Comisia Europeană a aprobat contribuția financiară pentru proiectul Ro-Net, în valoare de aproximativ 85,6 milioane de euro, prin care 783 de localități identificate ca 'zone albe' vor beneficia de internet broadband, a anunțat, marți, într-un comunicat de presă, Ministerul pentru Societatea Informațională /MSI/.

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: Mistificațiuni. Falsuri, farse, apocrife, pastișe, pseudonime și alte mistificații în literatură de Mircea Anghelescu, Editura Compania, București

În cartea lui Mircea Anghelescu nu e vorba despre hoție în general, ci doar despre cea… literară. Care, pînă la urmă, nu e tocmai… hoție, ci puțin altceva. Poate chiar literatură, uneori chiar de foarte bună calitate.

 

Fiscul avertizează contribuabilii asupra unei posibile fraude, prin intermediul unor SMS-uri

Agenția Națională de Administrare Fiscală /ANAF/ avertizează contribuabilii asupra unei posibile fraude, prin intermediul unor SMS-uri, prin care contribuabilii sunt sfătuiți să apeleze un număr de telefon în vederea obținerii unei reduceri a datoriilor sau evitării executării silite.

Proba scrisă a examenului de definitivat va fi susținută pe 9 iulie

Proba scrisă a examenului de definitivat va fi susținută pe 9 iulie 2015, iar rezultatele înainte de contestații vor fi afișate pe 14 iulie, potrivit unui ordin al ministrului Educației Naționale, Remus Pricopie.

Fostul procuror Nelu Carpen, condamnat definitiv la închisoare cu executare, a fost prins la Londra

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, Nelu Carpen, condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de corupție, a fost prins la Londra, a confirmat, vineri, pentru AGERPRES, Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Documentar: 230 de ani de la răscoala țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan

Răscoala de la 1784 a fost una dintre cele mai mari mișcări sociale din Europa sfârșitului de veac XVIII, iar în Transilvania a fost cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu.

Lecții bune și lecții rele pe care copiii le pot învăța de Halloween

Halloween-ul este una dintre sărbătorile care îi atrag tot mai mult pe copii, pentru că în timpul ei totul pare o joacă - se folosesc măști, costume, dovleci luminați... Dar părinții sunt împărțiți în privința efectului pe care această sărbătoare îl poate avea asupra copiilor. Unii consideră că Halloween-ul are un efect negativ asupra lor, alții cred că este un prilej să se bucure de puțină distracție.

Let's Do It, Romania! își invită colaboratorii să-și împărtășească experiența de voluntar

Let's Do It Romania, mișcarea ecologistă care a adunat de-a lungul a cinci ani de activitate un milion de voluntari, lansează campania "1 milion de experiențe Let's Do It", prin care colaboratorii sunt invitați să-și împărtășească amintirile lor, informează un comunicat al organizației transmis joi AGERPRES.

Iulia Hasdeu - un copil precoce, o tânără genială

Unicul copil al scriitorului Bogdan Petriceicu Hasdeu, Iulia Hasdeu, s-a născut la 2/14 noiembrie 1869, la București. De o inteligență sclipitoare, copil precoce, la doi ani și jumătate învață alfabetul, memorează poezii, la trei ani știe să citească, la opt ani vorbește în limbile franceză, germană și engleză și, tot atunci, trece examenele pentru clasele primare. Încă de acum începe să compună povești pentru copii și versuri pe teme istorice.

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: Psihanaliza artei și a creativității de Janine Chasseguet-Smirgel, Editura Trei, București

Segmentele ce compun volumul Psihanaliza artei și a creativității de Janine Chasseguet-Smirgel sunt fie elaborări teoretice și conceptuale, fie aplicații ale instrumentului psihanalitic asupra unor opere de artă aparținând unor orizonturi diferite, cum sunt literatura și cinematograful (spre pildă, romanul lui Patrick Modiano, La Place de l’Étoile și filmul lui Alain Alain Robbe-Grillet, Anul trecut la Marienbad).

Principalele titluri din Știință anunțate în octombrie

Cunoașterea științifică este diversificată continuu. Zi de zi pe fluxurile de știri ajung informații cu privire la noi descoperiri din diferite domenii, fie că este vorba despre Univers și spațiul cosmic, despre Pământ și biosferă, despre istorie și arheologie, despre mediu etc. Prezentăm o selecție a celor mai importante descoperiri din diferitele domenii de cercetare științifică, anunțate în cursul lunii octombrie.

Interviu Marius-Ioan Piso (ROSA): Problema nu e finanțarea, ci să determini oameni să își construiască o carieră pe termen lung

Președintele Agenției Spațiale Române (ROSA), Marius-Ioan Piso, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în ceea ce privește educația autohtonă în domeniul spațial, "problema este de a determina niște oameni să își construiască o carieră pe un termen lung, o carieră care la început poate nu e foarte spectaculoasă, dar care poate duce la niște reușite serioase".

Circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscu Negru și Bâlea Cascadă, închisă începând de sâmbătă

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România informează participanții la trafic că în perioada 01 noiembrie 2014 – 30 iunie 2015, drumul național DN 7C – Transfăgărășan se închide circulației rutiere de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).  

Cum ne purtăm în preajma Familiei Regale. Sandra Gătejeanu a lansat volumul "Eticheta regală"

"Eticheta regală" este primul cod de conduită care te învață cum să te porți într-o societate în care te afli și în preajma unor familii nobile, reprezentanți de stat, diplomatice sau familii regale. Cartea este un ghid de bune maniere din care poți afla ce e bine și ce nu e bine să faci la întâlnirile oficiale sau neoficiale cu personaje cu sânge albastru. Multe dintre regulile etichetei sunt de aplicat și în viața de zi cu zi.

Guvernul a aprobat instalarea de fibră optică în 783 de localități

Guvernul a aprobat miercuri printr-o hotărâre instalarea de fibră optică în 783 de localități prin proiectul RO-NET, finanțat în proporție de 75% din fonduri structurale, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă.

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: Îmi amintesc de tine de Yrsa Sigurdartóttir, Editura Trei, București

Într-o lume editorială românească din ce în ce mai pauperă și mai avidă de comercial, a promova literatura de bună factură ține de cea mai autentică bravură.

România a obținut două medalii de aur la cea mai mare expoziție de invenții din Marea Britanie

Premiile au fost câștigate de Andrei Victor Sandu, cadru didactic la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași, coordonator al Forumului Inventatorilor Români.

Concediul de odihna. Concediul fără plată: durata legală - când nu se acordă

Regulamentul intern sau contractul colectiv de muncă, după caz, stabilește durata concediului fără plată, potrivit articolului 153 din Codul muncii. Concediul fără plată suspendă contractul individual de muncă, de aceea nu constituie vechime în muncă. Există însă și excepții:

Cele mai importante descoperiri și inovații anunțate în octombrie

Inovația tehnologică este un proces continuu, care funcționează ca un motor al societății umane. An de an, sunt prezentate noi și noi descoperiri și inovații tehnologice, unele de pionierat în domenii noi, altele menite să perfecționeze și să eficientizeze activitatea în domenii existente. Prezentăm o selecție a celor mai importante descoperiri și inovații tehnologice anunțate în cursul lunii octombrie.

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: Trei secunde de Anders Roslund & Borge Hellström, Editura Trei, București

Romanul suedezilor Anders Roslund și Borge Hellström, intitulat Trei secunde, descrie atmosfera tensionată din anumite zone ale orașului Stockholm, acolo unde poliția face apel la foști criminali reabilitați pentru a-i transforma în agenți sub acoperire buni să fie infiltrați în diferite bande extrem de periculoase.

Documentar: România a trecut la Timpul Legal Român

România a revinit, în ultima duminică a lunii octombrie, 26 octombrie 2014, la Timpul Legal Român, ora Europei Orientale. Ceasurile s-au dat înapoi, ora 4.00 devenind ora 3.00. Așadar, s-a încheiat orarul de vară, care a debutat în ultima duminică a lunii martie, iar diferența față de timpul universal (GMT) este din nou de 2 ore.

Documentar: Regele Mihai I a împlinit 93 de ani

Regele Mihai I (1927-1930; 1940-1947) s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia, și este fiul regelui Carol al II-lea (1930-1940) și al reginei Elena, principesă a Greciei.

Documentar: 70 de ani de la luptele de eliberare a teritoriului național (23 august-25 octombrie 1944)

La 23 august 1944, prin Proclamația regelui Mihai către țară, se anunțau ieșirea din războiul contra Națiunilor Unite și alăturarea țării noastre coaliției antihitleriste în lupta pentru eliberarea Transilvaniei, dar și modificările din conducerea politică a țării și formarea unui nou guvern.

România în Afganistan – 12 ani de parteneriat strategic româno-american

Timp de 12 ani, Armata Română a luptat alături de marile armate ale lumii, într-un loc în care istoria se scrie în fiecare clipă cu sânge. Timp de 12 ani, militarii români și-au făcut datoria la peste 5.000 de kilometri de casă, câștigând respectul și admirația partenerilor de coaliție.

Patriarhul Ierusalimului: Din Cetatea Sfântă aducem binecuvântări poporului român

Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea, sosit vineri la București în prima sa vizită în România, a transmis poporului român un mesaj de binecuvântare.

O carte pe zi cu Valentin Protopopescu: Steaua lui Strindberg de Jan Wallentin, Editura Trei, București

Cum ar fi dacă am putea păcăli timpul? Cum ar arăta o umanitate ferită de ravagiile îmbătrânirii? Oare mitul Tinereții fără bătrânețe și al Vieții fără de moarte are un anumit substrat de adevăr? Pentru a scrie un roman de succes nu e nevoie să răspunzi punctual la aceste întrebări.

Alte știri: 22 / 21 / 20 / 19 / 18 / 17 / 16 / 15 / 14 13 / 12 / 11 / 10 / 9 / 8 7 / 6 / 5 / 4 / 3 / 2 / 1

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2014