la-Romania.ro     


Fondat 2011     |                     Site dedicat informarii romanilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Ministrul Costoiu a lansat Programul de Finanțare a Noilor Instalații de Cercetare de Interes Național

Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a lansat vineri, în cadrul unui eveniment organizat de Ministerul Educației - Activitatea de cercetare, Programul de Finanțare a Noilor Instalații de Cercetare de Interes Național.

Ministerul Finanțelor a aprobat alocarea suplimentară a 135,5 milioane de lei pentru Programul Prima Casă

Ministerul Finanțelor Publice a aprobat vineri alocarea suplimentară a unei sume de 135,5 milioane lei către băncile comerciale incluse în Programul Prima Casă, în vederea creșterii plafonului general de garantare, se arată într-un comunicat al ministrului delegat pentru Buget, Darius-Bogdan Vâlcov, remis AGERPRES.

Numărul alertelor de securitate cibernetică în România a crescut cu 300% în primul semestru

Numărul de alerte de securitate cibernetică primite de Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-Ro) a fost de 54,8 milioane, în creștere cu 300% față de perioada similară a anului 2013 și mai mare decât numărul de alerte pe întreg anul trecut, a declarat joi șeful Direcției Tehnice a CERT-Ro, DanTofan.

Tribunale mai puține, procurori suprasolicitați, taxe pentru cetățeni - tendințele judiciare în Europa (raport)

Tribunale mai puține, procurori suprasolicitați și diferite tarife solicitate cetățenilor: în pofida diferențelor dintre ele, sistemele judiciare europene cunosc tendințe comune, potrivit unei evaluări publicate joi de o comisie specializată din cadrul Consiliului Europei.

UPB și Universitatea "George Washington" au lansat un acord pentru schimb de studenți și profesori

Universitatea Politehnica din București (UPB) și Universitatea "George Washington" au lansat joi un acord privind mobilitatea studenților, profesorilor, cercetătorilor și doctoranzilor.

Stefan W. Hell, laureat al Nobelului pentru Chimie, este cetățean german de origine română

Stefan W. Hell, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie 2014, alături de alți doi oameni de știință, pentru dezvoltarea microscopiei fluorescente, este cetățean german de origine română, născut în 1962 la Arad.

MAE: Eliminarea taxelor consulare are ca obiectiv reducerea presiunii fiscale asupra românilor din străinătate

În urma demersurilor inițiate și promovate de către Ministerul Afacerilor Externe, în data de 7 octombrie 2014 a fost adoptată, în ședința de Guvern, Ordonanța de Urgentă a Guvernului (OUG), prin care a fost modificată Legea 198/2008 privind serviciile consulare pentru care se percep taxe și nivelul taxelor consulare la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din străinătate, cu modificările și completările ulterioare.

Programul "Prima Casă", extins pentru românii din diaspora

Guvernul a aprobat în ședința de marți proiectul de hotărâre privind normele de implementare a programului "Prima Casă", în sensul în care de acest program pot beneficia și românii din diaspora, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului Corneliu Calotă.

România a preluat președinția celei de-a șaptea Conferințe a Părților la Convenția ONU

România a preluat președinția celei de-a șaptea Conferințe a Părților la Convenția ONU privind combaterea criminalității organizate transfrontaliere (UNTOC), care se desfășoară la Viena până pe 10 octombrie.

Venitul mediu al unei gospodării a fost în trimestrul II de 2.452 de lei/lună; cheltuielile au reprezentat 90,1% din total

Venitul mediu total al unei gospodării în România a fost, în trimestrul II din 2014, de 2.452 de lei/lună, în timp ce cheltuielile totale au reprezentat 90,1% din nivelul veniturilor totale, arată datele Institutului Național de Statistică /INS/, publicate luni.

Timișoara, recomandată de Huffington Post în topul destinațiilor europene de lux accesibile

Timișoara a fost plasată de publicația americană Huffington Post în Top 10 al destinațiilor europene de lux cele mai accesibile, alături de orașe precum Zaragoza (Spania), Murcia (Spania) sau Braga (Portugalia), fiind singurul oraș din România prezentat, recomandările bazându-se pe atracțiile locale, dar și pe prețurile hotelurilor de 4 și 5 stele, a declarat luni, pentru AGERPRES, viceprimarul Dan Diaconu.

MAE: Sistem informatic consular în sprijinul cetățenilor români din străinătate

Ministerul Afacerilor Externe a lansat, vineri, un nou sistem informatic consular care vine în sprijinul cetățenilor români aflați în străinătate, simplificând procedura de eliberare a unor documente.

A fost semnat Acordul dintre Guvernul României și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind micul trafic de frontieră

În cadrul vizitei de lucru efectuate la Kiev, la 2 octombrie 2014, premierul Victor Ponta a semnat Acordul între Guvernul României și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind micul trafic de frontieră. Pentru partea ucraineană, acordul a fost semnat de premierul Arsenii Iațeniuk. 

Helios, primul câine cu brevet de intervenție în avalanșă din România, este complet operațional

Helios, primul câine cu brevet de intervenție în avalanșă din România, a împlinit vârsta de doi ani și va fi complet operațional în iarna care urmează, a declarat joi, pentru AGERPRES, șeful Serviciului Public Județean Salvamont (SPJS) Argeș, Ion Sănduloiu.

E.ON România: Acoperirea indicatoarelor de avertizare aplicate pe instalațiile de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale, ilegală

E.ON România atrage atenția că acoperirea indicatoarelor de avertizare aplicate pe instalațiile de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale este ilegală și îi privează pe oameni de dreptul de a fi informați asupra pericolelor, potrivit unui comunicat al companiei referitor la interdicția utilizării elementelor componente ale rețelelor de distribuție energie electrică sau gaze naturale ca suport pentru afișaj.

Triunghiul roșu cu bulină neagră semnalizează cele mai periculoase intersecții

Cele mai periculoase intersecții au acum un semn de circulație specific: triunghiul roșu cu o bulină neagră în interior. Un semn prea puțin cunoscut de șoferi. Statistica însă îi explică prezența: cel puțin zece oameni au murit sau au fost răniți în accidente de circulație pe respectiva porțiune de drum.

Istoricul viței-de-vie în epoca modernă

Dezvoltarea viticulturii pe teritoriul României de astăzi, comerțul cu vin și calitatea deosebită a acestuia au fost posibile datorită existenței unor soiuri valoroase de viță-de-vie și a unor condiții naturale favorabile.

NewEurope100: Trei români, pe lista celor 100 de lideri în domeniul inovației în Europa Centrală și de Est

Grupul Res Publica, în colaborare cu Fondul Vișegrad, Google și Financial Times, precum și zeci de instituții din Europa Centrală și de Est, a anunțat lista celor 100 de lideri în domeniul inovației în regiune, printre care se află și trei români, relatează joi Vișegrad Insight.

Traian Băsescu a grațiat-o pe Crina Tănasă, mamă a șapte copii minori

Președintele Traian Băsescu a semnat miercuri decretul de grațiere a Crinei Tănasă, mamă a șapte copii minori, pentru restul rămas neexecutat din pedeapsa de trei ani de închisoare.

WolfLife, primul proiect european din România destinat conservării populației de lupi, derulat în șase județe

Un proiect european destinat conservării populației de lupi se derulează în șase județe ale țării, fiind primul de acest gen care se implementează în România.

Raportul Planeta Vie 2014: România are cea mai mică amprentă ecologică din UE

România are cea mai mică amprentă ecologică din Uniunea Europeană /UE/, echivalentul a 1,4 planete, iar la nivel mondial cerința umanității este cu 50% mai mare decât capacitatea de regenerare a planetei, se arată în concluziile Raportului Planeta Vie, realizat și dat publicității de către organizația World Wide Fund of Nature /WWF/.

MEN: Profesorii care predau în clasele terminale vor primi sarcini de lucru specifice sfârșitului de an școlar

Conducerile unităților de învățământ liceal le vor atribui în perioada 1-19 iunie 2015 cadrelor didactice care predau la clasele terminale, în completarea numărului de ore de predare diminuat prin încheierea cursurilor acestor clase, sarcini de lucru specifice sfârșitului de an școlar, pregătirii examenului de bacalaureat, precum și admiterii în clasa a IX-a.

Plenul Camerei Deputaților a abrogat articolul 276 din Codul Penal

Plenul Camerei Deputaților a aprobat, marți, abrogarea articolului 276 din Codul Penal, respingând cererea președintelui Traian Băsescu de reexaminare a propunerii legislative cu acest subiect.

Modificări la codul rutier

Un nou Cod Rutier a intrat în vigoare, cu prevederi suplimentare și cu înăsprirea unora dintre sancțiunile deja existente.

MEN: 3 medalii de argint și o medalie de bronz, palmaresul românilor la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului

Componenții lotului olimpic al României prezenți la a VIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO) au fost distinși cu trei medalii de argint și o medalie de bronz.

Banii alocați în plus pentru educație, în cadrul bugetului general consolidat - 134,4 milioane lei

Ministerul Educației va primi la rectificarea bugetară de marți bani pentru transferuri către universități, pentru modernizarea Stației de Tratare a Deșeurilor Radioactive, pentru plata cheltuielilor de personal, ca urmare a scăderii CAS, dar și pentru plata titlurilor executorii în învățământul preuniversitar.

Documentar: Ferdinand I, rege al României (1914-1927)

La 27 septembrie/10 octombrie 1914, regele Carol I (1866-1914), primul rege al României, înceta din viață la Castelul Peleș, după ce Consiliul de Coroană luase decizia neutralității României în război, decizie ce era în contradicție cu ceea ce dorea regele. A doua zi, principele moștenitor Ferdinand I depunea jurământul în calitate de Rege al României, în prezența Corpurilor legiuitoare, a membrilor familiei domnitoare și a Mitropolitului primat.

Documentar: Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen, primul rege al României (1866-1914)

Ideea prințului străin a apărut în epoca luptei pentru emanciparea națională, prin această opțiune urmărindu-se, în fond, desprinderea Principatelor din aria de dominație a Imperiului Otoman și dobândirea independenței lor.

Interviu Zoe Dăian, nepoata Părintelui Arsenie Boca: Românii să aibă mai multă demnitate și personalitate

Un interviu cu ''Domnișorul Zian'', cum îi spun moții Sfântului Ardealului, Arsenie Boca, nu a fost realizat de nimeni niciodată, dar orice cuvânt rostit de el și auzit de cei care au avut șansa să-l cunoască a devenit piatră de credință în inima românilor, pentru că înțelepciunea lui era coborâtă chiar din Harul Duhului Sfânt.

Societatea Ornitologică: Flora României s-a îmbogățit cu o nouă specie

Flora României s-a îmbogățit cu o nouă specie, care aparține genului de plante numite lupoaie sau verigel, a anunțat vineri Societatea Ornitologică Română (SOR).

Motivare CCR: Numirea judecătorilor constituționali aparține în exclusivitate titularilor prevăzuți de Constituție și implică o apreciere subiectivă

Numirea judecătorilor la Curtea Constituțională a României aparține în exclusivitate titularilor prevăzuți de Constituție și implică o apreciere subiectivă, autoritățile având libertate absolută de a alege o anumită persoană apreciată a întruni condiția 'înaltei competențe profesionale", arată CCR.

Greenpeace: În România mai există culturi ilegale de soia modificată genetic

În România există în continuare culturi de soia modificată genetic, deși acest lucru este interzis în Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES de Greenpeace.

Alte știri: 20 / 19 / 18 / 17 / 16 / 15 / 14 13 / 12 / 11 / 10 / 9 / 8 7 / 6 / 5 / 4 / 3 / 2 / 1

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2014