la-Romania.ro     


Fondat 2011     |                     Site dedicat informarii romanilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Programul 'Trenurile Soarelui' demarează pe 14 iunie și cuprinde 40 de trenuri spre și dinspre Litoral și Deltă

Programul estival de transport feroviar Trenurile Soarelui se va desfășura anul acesta în perioada 14 iunie - 15 septembrie și va cuprinde 40 de trenuri spre și dinspre Litoral și Delta Dunării, informează CFR Călători printr-un comunicat remis, marți, AGERPRES.

Fostul procuror șef Nelu Carpen, condamnat definitiv la șase ani de închisoare

Nelu Carpen, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, a fost condamnat definitiv de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) la șase ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de corupție.

Interviu Hăncescu (FSLI): Elevii sunt victimele colaterale ale subfinanțării sistemului educațional

Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că sistemul educațional românesc are nevoie, urgent, de patru măsuri care să vizeze, în principal, modificarea Legii Educației Naționale, deblocarea posturilor, organizarea concursurilor de ocupare a funcțiilor de directori și directori adjuncți și modificarea programelor școlare.

Istoricul Gheorghe Buzatu - 75 de ani de la naștere

Gheorghe Buzatu, unul dintre cei mai apreciați istorici români contemporani, ar fi împlinit la 6 iunie 2014, 75 de ani. Istoricul s-a născut în 1939 în comuna vrânceană Sihlea. A urmat Facultatea de Filologie-Istorie, Secția istorie în cadrul Universității ''Alexandru Ioan Cuza'' din Iași (1956-1961) și a devenit doctor în istorie, specialitatea istorie contemporană, la aceeași facultate, cu teza ''România și trusturile petroliere internaționale până la 1929'' (1971).

Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc

La 5 iunie 2014, s-au împlinit 235 de ani de la nașterea lui Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern. Gheorghe Lazăr s-a născut în anul 1779, la Avrig, județul Sibiu.

Inspecția Muncii a aplicat amenzi de 29.000 de lei în cazul accidentului aviatic din Munții Apuseni

Inspecția Muncii a aplicat nouă sancțiuni contravenționale, dintre care cinci amenzi în cuantum de 29.000 de lei și patru avertismente, în urma unei cercetări referitoare la accidentul aviatic produs pe 20 ianuarie 2014 în zona Munților Apuseni, înaintând, totodată, dosarul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru finalizarea cercetării.

Examenul de bacalaureat începe pe 10 iunie

Examenul de bacalaureat începe pe 10 iunie cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se va desfășura până pe 12 iunie, potrivit unui ordin al ministrului Educației Naționale, Remus Pricopie.

Delta Văcărești poate fi admirată din cel mai înalt Centru de Observare din lume

România are, începând de joi, cel mai înalt punct de observație a unei arii naturale protejate din lume, odată cu inaugurarea Centrului de Observare a Parcului Natural Văcărești, eveniment la care au participat atât ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, cât și premierul Victor Ponta.

Directorul Arhivelor Naționale: Adăpostim un tezaur; documentele păstrate sunt unicat

Arhivele Naționale ale României reprezintă cea mai veche instituție a statului român, în cele 87 de imobile din țară aflându-se 325.000 de metri liniari de documente, ''adică 325 de kilometri de acte, dosar lângă dosar, filă lângă filă'', a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, directorul general al ANR, Ioan Drăgan.

În Cluj-Napoca se respiră cel mai curat aer din Europa

În Cluj-Napoca se respiră cel mai curat aer din Europa, conform unui clasament al gradului de poluare în cele mai mari 100 de orașe ale Vechiului Continent. Bucureștiul ocupă locul 86, iar Timișoara - 64. Rezultatele arată că, în ansamblu, în Europa se respiră mai bine în nord, decât în sud și est.

Ediția facsimilată a manuscriselor eminesciene a ajuns la Biblioteca Congresului de la Washington

Ediția facsimilată a manuscriselor eminesciene cuprinzând integrala creației lui Eminescu a fost transmisă de o delegație a Institutului Cultural Român Bibliotecii Congresului din Washington, cea mai mare bibliotecă din lume, al cărei tezaur de carte însumează peste 1000 de kilometri de rafturi, cu peste 35 de  milioane de volume, informează vineri ICR New York.

INS: 2013 - primul an după Revoluție când populația României scade sub 20 de milioane de locuitori

Populația rezidentă a României a scăzut, anul trecut, pentru prima dată după 1989, sub 20 de milioane de locuitori, a anunțat, joi, președintele Institutului Național de Statistică, Tudorel Andrei.

INS: Cheltuielile lunare ale unei familii, aproape la același nivel cu media veniturilor totale lunare, în 2013

Veniturile totale, ca medie lunară, ale unei familii din România s-au cifrat, în 2013, la 2.559 lei, în timp ce cheltuielile s-au ridicat la 2.317,4 lei, cea mai mare parte având ca destinație plata facturilor, taxelor și impozitelor, dar și consumul de bunuri alimentare, arată datele Institutului Național de Statistică /INS/, publicate joi.

Prima participare a României la BookExpo America a fost un succes (ICR New York)

Participarea României, în premieră, la BookExpo America (BEA), cel mai important târg internațional de carte din spațiul nord-american, desfășurat în perioada 28 - 31 mai, la New York, a fost o adevărată reușită, potrivit ICR New York.

Monedele dacice recuperate de autorități din Italia, descoperite în urma unei licitații pe internet

Cele 27 de monede dacice recuperate de autorități din Italia și prezentate luni la Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) au fost descoperite în urma unei licitații pe internet, au declarat într-o conferință de presă persoanele implicate în această amplă anchetă.

Avram Iancu - 190 de ani de la naștere

Supranumit "Crăișorul Munților", Avram Iancu a deschis calea spre deșteptarea națională, faptele sale înscriindu-se în conștiința poporului român, pregătind calea spre Marea Unire ce va avea loc în anul 1918.

"Spazi aperti" la Academia Română din Roma

Câteva sute de tineri au invadat sâmbătă seară grădinile și spațiile Academiei Române din Roma pentru a participa la cea de-a XII-a ediție a manifestării "Spații deschise".

Botanistul prințului Charles explică românilor importanța pajiștilor din Transilvania

John Akeroyd, botanistul prințului Charles, a fost duminică ghidul participanților la "Festivalul florilor de câmp" de la Viscri, explicând celor prezenți importanța conservării speciilor florale din această zonă, ce au dispărut deja din alte părți ale Europei, în cadrul unei plimbări pe pajiștile din jurul localității.

Pricopie despre protocolul cu Patriarhia: Nu este vorba de amestecul Bisericii în actul de învățământ

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a declarat că prin protocolul semnat între MEN, Patriarhia Română și Secretariatul de Stat pentru Culte nu este vorba de amestecul Bisericii în învățământ.

Monede dacice de tezaur recuperate de autorități vor fi aduse luni la MNIR

Tezaurul istoric al României va fi completat luni cu monede dacice recuperate de autorități din Italia și județul Hunedoara, care vor fi aduse la Muzeul Național de Istorie a României, informează un comunicat al instituției de cultură transmis AGERPRES.

Echipa românească de căutare-salvare urbană a fost acreditată pentru intervenții sub egida ONU

Echipa românească de căutare-salvare urbană de nivel mediu a fost acreditată pentru intervenții sub egida ONU în țările afectate de dezastre și calamități, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Prințul Charles s-a întâlnit cu sătenii din Valea Zălanului

Prințul Charles, aflat într-o vizită privată în România, s-a întâlnit joi cu sătenii din Valea Zălanului, un sat izolat din județul Covasna unde deține un conac pe care l-a restaurant și unde obișnuiește de câțiva ani să vină pentru câteva zile de vacanță.

Târgul de carte din Retiro oferă o vitrină completă a literaturii române pentru publicul spaniol

Literatura română este prezentă pentru a treia oară consecutiv la Târgul de carte de la Madrid, prin standul organizat de Institutul Cultural Român din capitala spaniolă.

Persoanele care au avut bani la CEC pentru Dacia îi pot recupera prin BRD, intermediar la plată

Persoanele fizice care au depus bani la CEC înainte de 1989, inclusiv până în 1992, pentru cumpărarea unui autoturism Dacia, și pe care i-au transferat ulterior la BRD, trebuie să depună cererea pentru constituirea dosarelor de despăgubire în 30 de zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern 392, au anunțat, joi, reprezentanți ai BRD.

România a aderat la o rețea europeană pentru cercetarea științifică a comunismului

România a aderat miercuri la declarația comună privind înființarea Rețelei Europene pentru Memorie și Solidaritate, alături de țările fondatoare Germania, Polonia, Slovacia și Ungaria.

Prințul Charles este interesat de istorie, de tradiții, susține directorul Primei Școli Românești din Brașov

Prințul Charles, moștenitorul tronului Marii Britanii, a vizitat miercuri, pentru prima dată, timp de mai bine de o oră, Biserica Sfântul Nicolae și Muzeul Primei Școli Românești din Șcheii Brașovului. Directorul Muzeului Primei Școli Românești, Vasile Oltean, a rămas impresionat de vizită și de modul în care Prințul Charles s-a arătat interesat de tot ce i s-a prezentat.

BCR a lansat asistentul financiar electronic pentru persoane fizice

Banca Comercială Română a lansat oficial, miercuri, serviciul Asistent Financiar BCR, aplicație online, cu cel mai complex motor de procesare automată a fluxului de venituri și cheltuieli din conturile clienților persoane fizice, care folosesc Click 24 Banking.

Salvați Copiii: Adolescenții sunt afectați de hărțuirea online și de furtul datelor personale

Circa 90% din copiii care afirmă că au fost jigniți sau hărțuiți pe internet spun că acest lucru s-a întâmplat prin interacțiunile pe messenger sau pe rețelele sociale, potrivit statisticilor Sigur.info, prezentate într-un comunicat Salvați Copiii transmis miercuri AGERPRES.

Alte știri: 11 / 10 / 9 / 8 / 7 / 6 / 5 / 4 3 / 2 / 1

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2014