la-Romania.ro     


Fondat 2011     |                     Site dedicat informarii romanilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Politic

 

Sorin Grindeanu este noul premier al României, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în cursul zilei de vineri.

Sorin Grindeanu are 43 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică, Secția informatică, a fost viceprimar al Timișoarei.

Decret pentru numirea Guvernului României

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 4 ianuarie a.c., decretul pentru numirea Guvernului României, în următoarea componență:

În dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 1026/VIII/3 din 05 iunie 2015, privind presupuse acte asimilate corupției săvârșite la companiile energetice Turceni și Rovinari în legătură cu încheierea unor contracte de asistență juridică, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul PONTA VICTOR-VIOREL, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”, în prezent prim-ministru al României, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

Premierul Victor Ponta anunță că nu va mai ocupa nicio funcție de conducere în PSD până la momentul în care își va demonstra nevinovăția față de acuzațiile aduse în justiție.

Scrisoare adresată conducerii PSD

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de premierul Victor Ponta

Procurorii din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de Ponta Victor-Viorel, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”, în prezent prim-ministru al României, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de :

Direcția Națională Anticorupție informează că procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de inculpatul ȘOVA DAN-COMAN, în dosarul Turceni-Rovinari

Procurorii din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 5 iunie 2015, față de inculpatul ȘOVA DAN-COMAN, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați „Șova și Asociații”, în prezent senator, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat vineri pe ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, la un an de închisoare cu suspendare în dosarul "Referendumul".

Instanța a dispus în cazul lui Dragnea un termen de încercare de trei ani. Ceilalți 74 de inculpați din dosar au fost fie achitați, fie condamnați la închisoare cu suspendare.

Numele lui Traian Băsescu apare în dosarul medicului Mohamad Yassin

Numele fostului președinte Traian Băsescu apare în dosarul în care medicul Mohamad Yassin a fost arestat preventiv pentru trafic de influență.

DNA: Elena Udrea este urmărită penal și pentru spălare de bani

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe celor de corupție au dispus extinderea urmăririi penale și efectuarea în continuare a urmăririi penale față de UDREA ELENA GABRIELA și BREAZU TUDOR LIBERIU, cu privire la săvârșirea infracțiunii de spălare de bani. 

CCR constată conflict între puteri în cazul Șova; Senatul obligat să redacteze hotărârea

Curtea Constituțională a României a admis miercuri sesizarea șefului CSM și a constatat că există conflict de natură constituțională între autorități, urmând ca Senatul să redacteze hotărârea referitoare la cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.

Parlament: Încuviințarea cererilor Justiției se face cu votul majorității parlamentarilor prezenți

Plenul Camerei Deputaților și Senatului a decis marți cu 292 de voturi pentru și un vot împotrivă că urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a unui parlamentar pot fi aprobate cu votul majorității deputaților sau senatorilor prezenți la ședință.

AEP a confiscat anul trecut peste 400.000 lei de la partide

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a confiscat în 2014 suma de 413.575 lei de la partidele politice, cea mai mare fiind de la fostul candidat la alegerile prezidențiale Monica Macovei - 291.415 lei, la care se adaugă o amendă de 55.000 lei.

Inspecția Judiciară: Traian Băsescu a afectat independența justiției prin declarațiile privind dosarul Nana

Inspecția Judiciară (IJ) a constatat, în urma verificărilor efectuate, că Traian Băsescu a afectat independența justiției prin declarațiile făcute cu privire la dosarul Nana.

DNA: Radu Pricop, pus sub control judiciar

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a urmăririi penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, cu începere de la data de 3 aprilie 2014, față de PRICOP RADU PETRU, avocat în cadrul Baroului București, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de complicitate la șantaj. 

Luminița Odobescu, distinsă cu Ordinul Național al Legiunii de Onoare a Franței

Diplomatul Luminița Odobescu, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, a primit, joi, însemnele de Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare de la ambasadorul Franței la București, Francois Saint-Paul, în cadrul unei ceremonii la care au participat, printre alții, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, și membri ai corpului diplomatic.

DNA extinde urmărirea penală față de șefa CNA, Laura Georgescu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de GEORGESCU LAURA - CORINA, președinta Consiliului Național al Audiovizualului (C.N.A).

Răsvan Popescu, noul vicepreședinte al CNA

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului l-au ales, joi, într-o ședință fără caracter public, pe Răsvan Popescu vicepreședinte al instituției, după șase luni de la vacantarea postului.

Parlamentul a validat șase membri în Colegiul Director al CNCD

Plenul reunit al Parlamentului a validat, miercuri, prin vot secret cu buletine, șase membri în Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Regulamentul Senatului modificat: Cererile din justiție se aprobă cu votul majorității senatorilor prezenți

Plenul Senatului a modificat marți articolul 173 din Regulamentul Camerei superioare a Parlamentului în sensul în care acest for hotărăște asupra cererilor primite din partea Justiției cu votul secret al majorității senatorilor prezenți.

STS: În reședința de la Scroviștea, Traian Băsescu nu are acces la sistemele de telefonie specială

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a precizat marți că, în reședința în care locuiește temporar fostul președinte Traian Băsescu, în zona Scroviștea, acesta "nu are acces la sistemele de telefonie specială asigurate de STS".

Bilanț al președintelui Iohannis după 100 de zile la Cotroceni

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Dragi români, au trecut primele 100 de zile din mandatul meu de Președinte. Unii se întreabă de ce nu am vorbit mai mult în această perioadă. De ce nu am eu prima reacție la fiecare breaking news. De ce nu admonestez public alte instituții. De ce nu critic zilnic alți politicieni. Foarte simplu. Pentru că nu acesta este rolul unui Președinte. Și pentru că aceasta a fost prima mea promisiune: alt mod de a face politică, fără gălăgie și spectacol; mai puține vorbe de dragul vorbelor și mai multă construcție; cu rațiune și răbdare.

Interviu Eduard Hellvig: Pentru a-și îndeplini menirea, SRI trebuie să rămână în afara oricăror jocuri politice

Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, pentru a-și putea îndeplini menirea de a proteja securitatea națională, SRI trebuie să rămână în afara oricăror jocuri politice.

Corneliu Vișoianu, numit membru al plenului Consiliului Economic și Social, ca reprezentant al societății civile

Premierul Victor Ponta l-a numit pe Corneliu Vișoianu în calitatea de membru al plenului Consiliului Economic și Social (CES), ca reprezentant al societății civile din partea Fundației Culturale "Delta", potrivit unei Decizii a prim-ministrului, publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Senatorul PNL Marius Obreja, noul președinte al Comisiei de Apărare

Senatorul PNL Marius Obreja a fost ales, marți, președinte al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera superioară, prin vot unanim al colegilor săi din Comisie.

Ioana Petrescu - președinte al Consiliului pentru aplicarea politicii în domeniul ajutorului de stat

Premierul Victor Ponta a numit-o, luni, pe Ioana-Maria Petrescu în funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei primului-ministru, în calitate de președinte al Consiliului pentru aplicarea politicii în domeniul ajutorului de stat, potrivit unei Decizii publicate în Monitorul Oficial.

Deputatul Theodor Nicolescu, arestat preventiv

Deputatul PNL Theodor Nicolescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, au decis vineri judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Interviu Malginov: Sper că oficialii care spun că sistemul de la Deveselu e doar defensiv, o cred; noi avem o părere diferită

Ambasadorul Federației Ruse la București, Oleg Malginov, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că a avut discuții sincere cu autoritățile române pe tema scutului antirachetă, adăugând, însă, că speră ca oficialii care spun că sistemul de la Deveselu este doar defensiv cred acest lucru, întrucât Moscova are o opinie diferită.

ÎCCJ: 23 de ani închisoare pentru Omar Hayssam, prin contopirea pedepselor în trei dosare

Sirianul Omar Hayssam a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 23 ani și 4 luni închisoare, prin contopirea pedepselor primite de acesta în trei dosare.

IPP: PSD, PNL și președintele Iohannis protejează interesele lui Șova și ale liberalilor

Institutul pentru Politici Publice (IPP) critică PSD, PNL și pe președintele Klaus Iohannis pentru că protejează interesele senatorului Dan Șova și ale PNL, în detrimentul interesului național.

Șova: Am luat decizia de a mă autosuspenda din toate funcțiile deținute în cadrul PSD

Senatorul Dan Șova a anunțat miercuri că a luat decizia de a se autosuspenda din toate funcțiile deținute în cadrul Partidului Social Democrat.

Declarația de presă a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia participării la bilanțul activității SRI pentru anul 2014

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a participat marți, 24 martie a.c., la bilanțul activității Serviciului Român de Informații pentru anul 2014, prilej cu care a susținut următoarea declarație de presă:

Directorul SRI, Eduard Hellvig: Am înaintat către organele de aplicare a legii peste 3.300 de informări

Directorul Serviciului Român de Informații (SRI), Eduard Hellvig, a declarat marți, la bilanțul SRI, că pe parcursul anului 2014 au fost înaintate către organele de aplicare a legii peste 3.300 de informări, cu 12% mai multe decât în 2013.

Dobrițoiu: Demisionez din funcția de președinte al Comisiei de apărare, în urma deciziei ÎCCJ

Senatorul liberal Corneliu Dobrițoiu și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera superioară ca urmare a deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție în cazul său.

Discursul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, la bilanțul activității Ministerului Afacerilor Interne pentru anul 2014

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a participat luni, 23 martie a.c., la bilanțul activității Ministerului Afacerilor Interne pentru anul 2014, prilej cu care a susținut următorul discurs:

Raportul guvernării Ponta, publicat pe blog: 80% din promisiuni îndeplinite

Raportul guvernării Ponta, publicat duminică pe blogul premierului, relevă că 80% din obiectivele propuse prin programul "Uniunea Social Liberală - România Puternică" au fost îndeplinite.

Rovana Plumb, aleasă președinte al Consiliului Național al PSD

Vicepreședinte PSD Rovana Plumb a fost aleasă, vineri, președinte al Consiliului Național al PSD cu 807 voturi "pentru" și 37 de voturi "împotrivă" din 844 de voturi valabil exprimate.

Declarația de presă a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, la finalul lucrărilor Consiliului European de la Bruxelles

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a participat în perioada 19-20 martie a.c., la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European de primăvară, la finalul căreia a susținut următoarea declarație de presă: 

Mircea Ionescu Quintus a împlinit 98 de ani. Seniorul liberal a fost sărbătorit la Parlament

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a împlinit miercuri 98 de ani. El a fost sărbătorit chiar la Parlament de colegii de partid, care s-au întrecut în epigrame și urări la adresa seniorului liberal. Quintus a afișat o formă de invidiat și a glumit cu cei prezenti.

Viorel Hrebenciuc, în arest la domiciliu

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis miercuri ca fostul deputat Viorel Hrebenciuc să fie judecat în arest la domiciliu, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, însă decizia instanței nu este definitivă.

DNA: Deputatul Theodor Nicolescu, urmărit și pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus extinderea urmăririi penale față de NICOLESCU THEODOR-CĂTĂLIN, la data faptelor vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților și membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, în prezent deputat în Parlamentul României, pentru infracțiunea de luare de mită, pe lângă cele 3 infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, reținute anterior în sarcina acestuia.

Secția de procurori a CSM: Bica a încălcat normele de conduită; afișarea cu Udrea - de natură să afecteze imparțialitatea

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat că fostul procuror șef al DIICOT Alina Bica a încălcat normele de conduită reglementate de art. 9 alin. 2 din Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor, conform cărora ''judecătorii și procurorii trebuie să se abțină de la orice comportament, act sau manifestare de natură să altereze încrederea în imparțialitate lor''.

PÎCCJ: Traian Băsescu, urmărit penal pentru șantaj

Fostul președinte Traian Băsescu s-a prezentat miercuri la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a-i fi adusă la cunoștință învinuirea, context în care apărătorii acestuia au solicitat un termen pentru consultarea dosarului, precizează PÎCCJ într-un comunicat transmis presei.

Deputatul Theodor Nicolescu, urmărit penal în dosarul ANRP

Deputatul PNL Theodor Nicolescu a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA pentru săvârșirea a trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, în dosarul ANRP.

Avocat: Horia Georgescu a demisionat de la șefia ANI

Șeful Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, a demisionat din funcție, urmând ca cererea sa să fie înregistrată marți la Cabinetul președintelui Senatului, a anunțat avocatul acestuia, Cristian Ene.

Băsescu: Mă voi prezenta la audieri la Parchet în dosarul cu Firea; am calitatea de suspect

Fostul președinte Traian Băsescu a anunțat că se va prezenta miercuri în fața procurorilor pentru a fi audiat în calitate de suspect în dosarul în care senatorul PSD Gabriela Firea îl acuză de amenințare și șantaj.

Marian Vanghelie, arestat preventiv

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis sâmbătă arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului sectorului 5, Marian Vanghelie, acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani.

A fost lansată Fundația Stânga Democratică

Fundația Stânga Democratică (FSD) a fost lansată vineri în prezența președintelui PSD, Victor Ponta, a președintelui Fundației Europene de Studii Progresiste (FEPS), Massimo D'Alema, președintelui executiv al social-democraților, Liviu Dragnea, și a peste 150 de invitați din mediul academic, societate civilă și lumea politică.

Băsescu: N-am negat niciodată că din 2012 am primit de la structuri informații despre Microsoft

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat joi că nu a negat niciodată că ar fi primit informații despre cazul Microsoft, dar că acest lucru s-a petrecut în 2012 când faptele "erau consumate".

Iohannis a promulgat legea prin care șeful IGPR are rang de secretar de stat și e numit de premier

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea alin. (1) al Art. 8 din Legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, care prevede că Inspectoratul General al Poliției Române este condus de un inspector general, cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a premierului, act normativ care fusese trimis spre reexaminare Parlamentului de către fostul președinte Traian Băsescu.

Bogdan Aurescu l-a demis pe purtătorul de cuvânt al MAE

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a decis eliberarea din funcție a purtătorului de cuvânt al MAE, Brândușa Predescu, care și-a asumat responsabilitatea neverificării integrale a broșurii realizate de AGERPRES și oferite ministrului german de Externe, precizează, miercuri, un comunicat de presă al MAE.

Discursul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, la bilanțul activității Ministerului Apărării Naționale pentru anul 2014

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a participat marți, 10 martie a.c., la bilanțul activității Ministerului Apărării Naționale pentru anul 2014, prilej cu care a susținut următorul discurs: 

Dușa, la bilanțul MApN: Activitatea a fost marcată de schimbarea mediului de securitate din regiunea Mării Negre

Analiza activității MApN pentru anul 2014 este marcată, în primul rând, de schimbarea mediului de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre, precum și de creșterea instabilității din vecinătatea sudică a Alianței, din Orientul Mijlociu până în nordul Africii, a declarat marți ministrul Apărării, Mircea Dușa, la ședința de bilanț a ministerului.

Băsescu, despre sechestrul de la Nana: Nițu are sensibilități de care nu voi ține cont

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat luni că nu a afectat independența Justiției prin postarea pe pagina sa de Facebook a textului legat de sechestrul care a fost pus pe terenurile agricole aparținând celor 127 de familii din comuna Nana.

Ioan Chelaru, noul președinte al Comisiei comune pentru revizuirea Constituției

Vicepreședintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, a fost ales, luni, în unanimitate, în funcția de președinte al Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituției.

Președintele Iohannis a promulgat nouă legi; 8 mai devine Ziua egalității de șanse între femei și bărbați

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, nouă legi, printre care cea privind declararea zilei de 8 mai Ziua egalității de șanse între femei și bărbați.

Judecătoria sectorului 2: Sorin Roșca Stănescu, obligat să plătească daune morale lui Traian Băsescu

Judecătoria sectorului 2 a decis ca fostul senator Sorin Roșca Stănescu să plătească lui Traian Băsescu daune morale, după ce fostul președinte a câștigat procesul intentat jurnalistului în 2013 pentru declarațiile pe care le-a făcut în legătură cu proiectul Roșia Montană.

Documentar: 70 de ani de la instalarea guvernului condus de dr. Petru Groza

La 6 martie 2015 se împlinesc 70 de ani de la instalarea guvernului condus de dr. Petru Groza, primul guvern din istoria României cu majoritatea formată din membri ai PCR.

Dan Diaconescu, condamnat definitiv la 5 ani și 6 luni închisoare cu executare

Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv miercuri de judecătorii de la Curtea de Apel București la 5 ani și 6 luni închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

Eduard-Raul Hellvig - noul șef al SRI (fișă biografică)

Eduard-Raul Hellvig s-a născut la 27 octombrie 1974, la Zalău, județul Sălaj.

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a împlinit 85 de ani

Fost președinte al României și președinte de onoare al PSD, Ion Iliescu s-a născut la 3 martie 1930, în municipiul Oltenița, județul Călărași.

Motivare ÎCCJ: Udrea a admis că în politică se folosesc și bani negri

Apropiații Elenei Udrea, inculpați în dosarul Gala Bute, au declarat că o parte din banii primiți ca mită pentru atribuirea contractelor finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului au ajuns fie nemijlocit la Elena Udrea, fie în patrimoniul altor persoane, dar la cererea și în interesul acesteia, fiind folosiți pentru a achita cheltuieli ale Partidului Democrat Liberal, și în special ale Organizației București a cărei președintă era.

Declarația de presă comună a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, și a Cancelarului Republicii Federale Germania, doamna Angela Merkel

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a întâlnit joi, 26 februarie a.c., la Berlin (Republica Federală Germania), cu Cancelarul Republicii Federale Germania, doamna Angela Merkel. La finalul convorbirilor, cei doi oficiali au susținut o declarație de presă comună. Vă prezentăm textul declarației:

CCR: Dispoziții referitoare la lista cu semnături pentru înscrierea partidelor politice, neconstituționale

Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat, joi, neconstituționale dispozițiile care prevăd numărul minim de membri fondatori pe lista cu semnăturile de susținere pentru înregistrarea partidelor politice.

Elena Udrea, arestată preventiv

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis miercuri ca Elena Udrea să fie arestată preventiv pentru 30 de zile în dosarul "Gala Bute".

Băsescu despre intenția de a-l demite pe Coldea: Am avut decretul scris, numai nu l-am semnat

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, miercuri, că a intenționat să-l destituie din funcție în toamna anului trecut, după apariția fotografiilor cu Elena Udrea la Paris, pe prim-adjunctul directorului SRI, generalul Florian Coldea, dar după ce a primit o informare din care reieșea neimplicarea serviciului în acea operațiune a renunțat să mai semneze decretul.

Băsescu: Vorbesc cu Udrea în fiecare zi, mă duc la ea în arest, am fost la Udrea acasă

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, marți seară, că vorbește zilnic la telefon cu Elena Udrea și că a fost la ea acasă, în arestul la domiciliu, încercând să o convingă că nu a ''abandonat-o''.

Administrația Prezidențială: Mihalache - șef al Cancelariei Prezidențiale; Comănescu - Departamentul Politică Externă, Orban - Afaceri Europene

Consilierul prezidențial Dan Mihalache conduce Cancelaria Prezidențială, George Scutaru - Departamentul Securității Naționale, Lazăr Comănescu pe cel privind Politica Externă, Leonard Orban pe cel referitor la Afaceri Europene, potrivit noii structuri organizatorice a Administrației Prezidențiale.

Kovesi: Premiere DNA în 2014 - cele mai multe condamnări și cei mai mulți demnitari investigați

Bine ați venit la prezentarea Raportului de Activitate al Direcției Naționale Anticorupție pe anul 2014. La bilanțul de astăzi participă, alături de invitații de la instituțiile cu care colaborăm, procurori, polițiști și specialiști din cadrul DNA.   

Interviu Klaus Iohannis: Există o șansă rezonabilă ca printr-o moțiune de cenzură să se schimbe Guvernul

Președintele Klaus Iohannis vorbește, într-un interviu în exclusivitate pentru Digi24, despre numirile la conducerea serviciilor secrete, despre colaborarea cu Victor Ponta și schimbarea guvernului, despre proiectul de modificare a Codului Fiscal, dar și despre vizitele pe care le va face în Ucraina și Republica Moldova.

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, acuză presiuni politice, într-un interviu acordat Reuters

Laura Codruța Kovesi acuză presiuni politice asupra DNA. Kovesi susține că acest lucru s-a întâmplat din cauza numărului mare de anchete în care sunt cercetate persoane importante din politică. Șefa DNA a făcut declarațiile într-un interviu acordat agenției Reuters.

IJ: Declarațiile făcute de Elena Udrea, Adrian Sârbu și Kelemen Hunor au afectat independența justiției

Inspecția Judiciară a constatat că declarațiile făcute de deputații Elena Udrea și Kelemen Hunor, liderul UDMR, și Adrian Sârbu, acționar majoritar al Mediafax Group, au afectat independența justiției.

ÎCCJ: Elena Udrea, în arest la domiciliu

Înalta Curte pentru Casație și Justiție (ÎCCJ) a înlocuit marți măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul deputatului Elena Udrea. Decizia este definitivă.

Comisia juridică: Aleșii locali care și-au schimbat partidul în baza ordonanței 55 nu își pierd mandatele

Comisia juridică a Camerei Deputaților a decis marți ca aleșii locali care și-au schimbat partidul în baza ordonanței 55/2014 să își păstreze mandatele.

Monica Iacob Ridzi, condamnată definitiv la 5 ani de închisoare cu executare

Fostul ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv luni de Înalta Curte de Casație și Justiție la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Vosganian și-a dat demisia din PNL

Senatorul Varujan Vosganian și-a anunțat vineri demisia din PNL.

Referat DNA - Elena Udrea

Partidul Democrat Liberal se numără, pe lângă fostul ministru Gabriel Sandu și omul de afaceri Dorin Cocoș, printre beneficiarii sumelor de bani date de Ministerul Comunicațiilor pentru licențele Microsoft, PDL beneficiind de plata unor materiale electorale, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a Elenei Udrea.

Pagina următoare

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro |la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2017