la-Romania.ro     


Fondat 2011     |                     Site dedicat informarii romanilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Interviu Mirela Matichescu (ANT): Cred în egalitatea de șanse și nu am prejudecăți; în orice domeniu performează capacitatea, nu alte criterii

Implicarea femeii în viața publică pare, astăzi, firească, iar responsabilitățile împărțite egal cu bărbații, indiferent de activitate, aduce un echilibru apreciat de echipele coordonate.

Georgică Cornu, arest la domiciliu pentru 30 de zile

Magistrații Tribunalului Județean Mehedinți au luat, în noaptea de miercuri spre joi, măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile în cazul omului de afaceri timișorean Georgică Cornu.

Ministerul Justiției va finanța din Fondul de rezervă bugetară sistemul penitenciar pentru creșterea capacității de cazare

Guvernul a aprobat miercuri, printr-o ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative, cadrul legal care permite Ministerului Justiției să finanțeze sistemul penitenciar în vederea îmbunătățirii condițiilor și a creșterii capacităților de cazare.

Motivarea instanței: George Becali poate fi eliberat condiționat întrucât a fost stăruitor în muncă și disciplinat

George Becali îndeplinește condițiile eliberării condiționate după executarea a două treimi din pedeapsă, întrucât a fost stăruitor în muncă și disciplinat pe perioada detenției, se arată în motivarea sentinței pronunțate de Judecătoria Medgidia.

Inflația anuală a atins un nou minim record, în februarie, de 0,4%

Inflația anuală a ajuns la 0,4% în februarie, un nou minim record, cu puțin sub nivelul înregistrat în ianuarie 2015, de 0,41%, potrivit datelor publicate, marți, de Institutul Național de Statistică.

Interviu Raluca Țintoiu (APAPR): Sunt numeroase exemple de femei de succes în industria financiară

"Amprenta" pe care orice femeie o lasă în societate ține de dublul rol pe care și-l asumă și îl joacă permanent, cel din viața de familie, pe de o parte, și cel din viața profesională, pe de altă parte, afirmă președintele Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), Raluca Țintoiu, într-un interviu acordat AGERPRES. Ea a subliniat că, statistic, sunt încă multe domenii în care, cel puțin la nivel de conducere, bărbații domină, dar în industria financiară sunt numeroase exemple de femei de succes.

România, în topul celor mai poluate țări europene, raportat la cât produce (raport AEM)

România ocupă locul doi în clasamentul țărilor europene care poluează cel mai mult raportat la cât produce, după Bulgaria și urmată de Estonia și Polonia, reiese dintr-un raport de specialitate întocmit de Agenția Europeană de Mediu /AEM/, dat recent publicității.

România a încasat în acest an peste 565 milioane de euro de la Comisia Europeană

Comisia Europeană a rambursat României în acest an fonduri cu o valoare de aproximativ 565 milioane de euro, aferente aplicațiilor de plată transmise în anul 2014.

Interviu Angela Filote: Întâlnesc multe profesioniste desăvârșite în eșaloanele doi și trei; mai rar în eșalonul întâi

Șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Filote, susține că la nivel european politica de promovare a femeilor în funcții cheie a dus la o mai mare conștientizare a necesității unui mai bun echilibru între femei și bărbați, dar sunt încă insuficiente măsurile concrete care să conducă la acest rezultat.

Interviu Aurica Sereny: Echidistanța este mai bună și îți permite să te perfecționezi profesional, cu mintea liberă

Puterea zâmbetului și eleganța gestului sunt două dintre atributele care o definesc pe Aurica Sereny, președintele Asociației Producătorilor de Mobilă din România. Consecventă pasiunii sale profesionale, Aurica Sereny lucrează de aproape 44 de ani în industria lemnului, iar în cadrul proiectului editorial dedicat femeii, derulat de AGERPRES, a acceptat să ne vorbească și despre omul de zi cu zi.

Interviu Odeta Nestor (ONJN): Determinarea caracteristică femeilor a reprezentat, de multe ori, asul meu din mânecă

Rolul și locul femeii în societatea românească este acolo unde își dorește ea însăși să fie, consideră Odeta Nestor, președintele Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, ea recomandându-le femeilor la început de carieră să învețe să fie mai împăciuitoare, mai pragmatice, mai directe, să asculte de sfaturi, dar să ia deciziile singure.

Ministerul Agriculturii a publicat Ghidurile Solicitantului pentru măsurile privind investițiile în ferme și instalarea tinerilor fermieri

Versiunile consultative ale Ghidului Solicitantului pentru submăsurile 4.1 - Investiții în exploatații agricole și 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri au fost publicate pe paginile de internet ale Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), a anunțat, joi, MADR.

O fundație care organiza teste de evaluare pentru elevi a prejudiciat bugetul cu aproape 1,7 milioane de euro

O fundație care organiza concursuri și teste de evaluare pentru elevi și studenți în unități de învățământ, la nivel național, a prejudiciat bugetul de stat cu peste 7,6 milioane de lei (circa 1,7 milioane de euro), prin sustragerea de la plata obligațiilor fiscale, potrivit unui comunicat al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), remis, joi, AGERPRES.

Interviu Daniela Lulache (Nuclearelectrica): Nimic nu se compară cu momentele în care lumea se reduce la cei pe care îi iubești

În cadrul proiectului editorial dedicat femeii, derulat de AGERPRES, directorul general al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, vorbește despre calitățile femeilor de succes, despre importanța familiei și modul cum obișnuiește să-și petreacă timpul liber. Conducerea unei mari companii necesită multă muncă, energie și timp, susține Daniela Lulache, de aceea există întotdeauna un dezechilibru între profesie și familie.

Iohannis l-a numit pe Bogdan Chirițoiu pentru un nou mandat la conducerea Consiliului Concurenței

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru numirea lui Bogdan Chirițoiu în funcția de președinte al Consiliului Concurenței pentru încă un mandat de 5 ani, transmite Administrația Prezidențială.

Raport CE: 77% dintre angajații români au un nivel scăzut sau nul de competențe IT

Peste trei sferturi dintre angajații din România nu dețin abilități în IT, ceea ce plasează țara noastră pe ultimul loc în Uniunea Europeană /UE/, reiese din concluziile Raportului de țară 2015, publicat recent de Comisia Europeană /CE/.

AmRest a preluat operatorii cafenelelor Starbucks din România și Bulgaria

Compania poloneză AmRest Holdings a anunțat joi că a ajuns la un acord cu firma Marinopoulos Coffee SEE pentru a prelua integral acțiunile societățile MCC Romania și MCC Bulgaria, care operează lanțurile de cafenele Starbucks din cele două țări, pentru suma de 16 milioane de euro, informează un comunicat de presă.

Interviu Corina Crețu: Atunci când este făcută de femei, politica economică este cel puțin mai umană

Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Crețu, consideră că acolo unde sunt mai multe femei implicate în administrația publică și calitatea actului de guvernare este mai bună, iar politica economică este cel puțin mai umană. Cu toții ar trebui să facem un apel către femeile de calitate, femeile care pot și vor să schimbe în bine viața publică, să candideze și să se implice, afirmă Corina Crețu într-un interviu acordat AGERPRES.

Guvern: CSM își poate finanța din venituri proprii pretestarea subiectelor la admiterea în magistratură și INM

Guvernul a modificat miercuri Hotărârea nr.183/2005 referitoare la înființarea pe lângă Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a unei activități finanțate integral din venituri proprii, care reglementează finanțarea examenelor de admitere în magistratură și la Institutul Național al Magistraturii.

ANRP anunță începerea plății despăgubirilor pentru Cadrilater, Basarabia și Bucovina de Nord

Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) a început transmiterea titlurilor de plată pentru prima tranșă a despăgubirilor acordate titularilor de dosare soluționate constituite în baza Legii nr. 9/1998 (Cadrilater) și Legii nr. 290/2003 (Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța), informează un comunicat ANRP remis miercuri AGERPRES.

Constantin: Guvernul a aprobat OUG care stabilește schemele de plăți directe în agricultură pentru perioada 2015-2020

Guvernul a aprobat miercuri o Ordonanță de Urgență care reglementează noile scheme de plăți directe în agricultură în perioada 2015-2020, act normativ care prevede, între altele, acordarea din acest an a plății redistributive în cazul fermierilor care dețin între 5 și 30 de hectare, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Despre somaj, optimism, santiere si depozite la banci

La sfarsitul lunii ianuarie acest an rata somajului a atins in Romania cel mai redus nivel din ultimii 5 ani, a anuntat Institutul National de Statistica. Conform datelor publicate de INS, la 31 ianuarie procentul de someri de la noi din tara era de 6,5%, cu 0,1 puncte procentuale mai scazut decat in luna decembrie anul trecut.

Scădere puternică a vânzărilor Dacia pe piața franceză, în februarie

Înmatriculările de autoturisme marca Dacia în Franța au înregistrat, în luna februarie 2015, o scădere de 27,2% în ritm anual, până la 6.602 de unități, scăderi mai mari fiind înregistrate doar de mărcile Chevrolet și Lancia, arată datele publicate, luni, de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA), transmite Reuters.

Mihail Vlasov, urmărit penal pentru dare de mită într-un nou dosar

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de VLASOV MIHAIL, avocat în cadrul Baroului Iași, la data faptelor președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită.

Interviu Corina Martin: Aș vrea să conving cât mai mulți români să aibă atitudine

Dincolo de strălucirea costumelor de festival sau a zâmbetului din filmele de promovare, Corina Martin, președintele Asociației Litoral-Delta Dunării (ALDD) și vicepreședinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), dezvăluie, într-un interviu acordat AGERPRES, parte din "secretele" energiei sale, parcă inepuizabile.

România plătește, în martie, 3,2 milioane euro către BM din împrumutul stand-by contractat în 2009

România plătește, în martie, 3,2 milioane euro către Banca Mondială (BM) din împrumutul stand-by contractat în 2009, suma reprezentând dobânzi și comisioane, potrivit datelor furnizate AGERPRES de Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

ANAF: De la 1 martie, suspendare de activitate și sigilarea spațiului în cazul unităților care nu emit bon fiscal

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală vor dispune suspendarea activității și sigilarea spațiului în cazul unităților care nu emit bon fiscal, potrivit noii proceduri de sigilare a punctului de lucru al operatorului economic pe întreaga perioadă a suspendării, care intră în vigoare de la 1 martie 2015, se arată într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

Dan Costescu a fost numit director general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR

Dan Costescu a fost numit director general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, urmând să preia, în data de 2 martie 2015, conducerea executivă a companiei.

Interviu Ministrul Finanțelor: Nu avem salarii ca în Germania, nu trebuie să avem taxele de acolo!

Planul de relaxare fiscală din proiectul de Cod Fiscal urmărește, în ceea ce privește populația, reducerea unor taxe și introducerea mai multor deduceri, pentru a alinia nivelul taxelor cu nivelul salariilor din România, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, într-un interviu acordat AGERPRES.

Comisia Europeană: Accelerarea ritmului reformelor structurale, una dintre principalele provocări pentru România

Comisia Europeană consideră că principalele provocări cu care se va confrunta România sunt accelerarea ritmului reformelor structurale pentru a îmbunătăți competitivitatea și a extinde creșterea, formarea capacităților de cercetare publică pentru a dezvolta noi surse de creștere prin cercetare și inovare pe termen mediu și utilizarea mai bună a fondurilor structurale pentru a crește investițiile, inovația și gradul de ocupare.

Videanu, Bica, Dorin și Alin Cocoș, trimiși în judecată

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a următorilor inculpați: 

ANI: Președintele ANRE, Niculae Havrileț, în incompatibilitate

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către HAVRILEȚ NICULAE, Președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (A.N.R.E.), întrucât, începând cu data de 06 iunie 2012, deține, simultan cu funcția de Președinte cu rang de Secretar de Stat al A.N.R.E., și funcția de Director general al S.C. GASCOP S.R.L., societate al cărei obiect de activitate se desfășoară în sectorul energiei electrice, termice și al gazelor naturale, ori în orice alte domenii care se află în competența A.N.R.E. 

Alte știri: 34 33 32 31 30 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015