la-Romania.ro     


Fondat 2011     |                     Site dedicat informarii romanilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Economic

 

Evenimentul de semnare a Deciziei de Aprobare a Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020

Victor Ponta: Bună dimineața! Vreau să spun, în primul rând, bun venit doamnei comisar Corina Crețu și mă bucur de fiecare dată când în vizitele în toate țările Uniunii Europene reușește, totuși, să facă escală și la București, că e binevenită și bine primită de fiecare dată. Vreau să-i salut pe toți cei care participă, reprezentanți ai D.G. Regio, ai Comisiei Europene, ai altor instituții din România, nu doar Guvernul, pentru că, în sfârșit, azi se întâmplă, într-adevăr, un lucru important. Nu se întâmplă chiar în fiecare zi un lucru important, dar azi chiar e un lucru important, și anume lansarea în mod oficial a Programului Operațional Infrastructură Mare care include și faimosul Master Plan de Transport, mult mai cunoscut în România decât orice altceva.

Guvernul a aprobat astăzi o serie de modificări ale OUG nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Noile reglementări au scopul de a contribui la creșterea gradului de colectare a veniturilor bugetare și la diminuarea evaziunii fiscale prin întărirea supravegherii și controlului, instituind, în același timp, măsuri echilibrate din punctul de vedere al sancțiunilor contravenționale. Prin modificările legislative adoptate astăzi se evită închiderea unității economice atunci când se constată pentru prima dată, în decurs de 24 de luni, nerespectarea prevederilor legale.

Adoptarea euro la 1 ianuarie 2019 presupune intrarea în mecanismul ratelor de schimb (ERM II) la 1 ianuarie 2016, însă nu suntem încă pregătiți să facem pasul acesta, susține guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu

"Părerea mea este că noi nu suntem în fața acestei anticamere, deși ar trebui să intrăm în 2016. Nu avem timp să facem pasul acesta. Ar trebui mai întâi să discutăm ce înseamnă ERM II, ce înseamnă tot acest exercițiu care este un exercițiu că economia stă unde trebuie ea să stea, cursul stă unde trebuie, prin forțele pieței, nu că îl sprijină, nu că îi pune proptele banca centrală, dobânzile sunt unde trebuie.... Dar noi nu suntem cu rezervele minime obligatorii unde trebuie! În Uniunea Europeană sunt undeva în jur de 2%. (...) La noi, la valută sunt încă 14%. Să le aducem la 2% ne mai ia ceva timp. Deci noi, ăștia de la Banca Națională, care spunem că am fi cel mai bine pregătiți pentru a intra în zona euro...", a explicat guvernatorul BNR în cadrul conferinței "Calea României către Zona Euro".

FMI a revizuit în creștere la 2,7% estimările privind avansul economiei românești în 2015

Fondul Monetar Internațional a revizuit în creștere la 2,7% estimările referitoare la avansul Produsului Intern Brut al României în acest an, potrivit raportului World Economic Outlook publicat, marți, de instituția financiară internațională.

Interviu Ovidiu Gheorghe (PNVV): Fără brandul de țară vinicolă va fi foarte greu să creștem notorietatea pozitivă a României

România are nevoie de un brand de țară vinicolă pentru a conta pe piața internațională a producătorilor de vin și a-și crește notorietatea, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, directorul general al Patronatului Național al Viei și Vinului (PNVV), Ovidiu Gheorghe.

Limitarea plăților în numerar intră în vigoare luna viitoare; Legea a fost publicată în Monitorul Oficial

Limitarea plăților în numerar intră în vigoare de luna viitoare, potrivit Legii pentru întărirea disciplinei financiare privind încasările și plățile, publicată în Monitorul Oficial.

Iohannis a promulgat legea privind administratorii de fonduri de investiții alternative

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri mai multe proiecte de lege, printre care cel privind administratorii de fonduri de investiții alternative.

CEZ, obligată de Tribunalul Internațional de Arbitraj de la Paris să achite 5,7 milioane euro, cu titlu de daune, către SAPE

CEZ trebuie să achite, cu titlu de daune, aproximativ 5,7 milioane de euro, plus cheltuieli de judecată, către Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), succesoare în drepturi a Electrica S.A., după ce Tribunalul Arbitral de pe lângă Curtea Internațională de Arbitraj de pe lângă Camera Internațională de Comerț din Paris a admis parțial acțiunea înaintată de către societatea aflată în subordinea statului, a precizat SAPE într-un comunicat de presă transmis, vineri, AGERPRES.

BERD: Fiscalitatea, corupția și instabilitatea politică, obstacole pentru mediul de afaceri din România

Fiscalitatea, corupția și instabilitatea politică sunt principalele obstacolele pentru derularea afacerilor în România, arată rezultatele unui studiu realizat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

DNA: Fostul șef al ANI Horia Georgescu, trimis în judecată

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată a 8 inculpați care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P), precum și a 4 inculpați care aveau calitatea de experți evaluatori autorizați, după cum urmează: 

Comisia Europeană a dat publicității noile reguli de plantare a viței de vie în UE

Comisia Europeană (CE) a publicat joi regulile pentru o nouă schemă de autorizare a plantărilor de viță de vie în Uniunea Europeană, reguli care permit o creștere anuală moderată a suprafeței viticole din UE, informează un comunicat de presă al CE.

APIA: Fermierii pot depune cererile unice de plată pentru anul 2015

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează, joi, într-un comunicat de presă, că a început Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2015.

Loteria Română, urmărită penal pentru desfășurare de jocuri de noroc fără autorizație

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București (PCAB) au dispus începerea urmăririi penale față de Loteria Română, pentru desfășurarea, în perioada 2006-2014, fără licență sau autorizație de activități de jocuri de noroc de tip slot-machine cu 6.263 de aparate, prejudiciul fiind de 463 milioane lei.

Guvernul a aprobat OUG privind reducerea TVA la 9% la produsele alimentare

Guvernul a adoptat marți Ordonanța de Urgență privind reducerea TVA la 9% la toate produsele alimentare, la băuturile nealcoolice și la serviciile de alimentație publică.

Prețurile caselor au ajuns la jumătate decât cele ale apartamentelor de 3-4 camere, în marile orașe (analiză)

Prețurile de vânzare ale caselor din marile orașe din România au ajuns, în unele cazuri, de două ori mai mici decât cele ale apartamentelor cu 3 și 4 camere, se arată într-o analiză a realizată de site specializat în imobiliare.

Premierul va conduce Comitetul interministerial pentru evaluarea obiectivelor Strategiei Energetice Naționale a României pe plan regional

Premierul Victor Ponta a decis marți constituirea Comitetului interministerial pentru evaluarea și actualizarea obiectivelor Strategiei Energetice Naționale a României pe plan regional, organism al cărui președinte va fi, potrivit unei Decizii de prim-ministru publicată în Monitorul Oficial.

Deputatul Bărbulescu a denunțat la DNA cum a primit bani de la Vâlcov pentru a înființa mai multe firme (referat)

Deputatul Daniel Ionuț Bărbulescu a denunțat la DNA cum a primit bani de la fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov pentru a înființa mai multe firme.

Vâlcov a recunoscut că a primit 1,5 milioane de euro de la Theodor Berna (referat DNA)

Darius Vâlcov a recunoscut, cu ocazia audierii în calitate de inculpat, că a primit 1,5 milioane de euro de la omul de afaceri Theodor Berna, pentru a-și exercita influența în vederea atribuirii unor lucrări către firma acestuia, Tehnologica Radion SRL, în cazul în care nu ar fi câștigat licitația, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a fostului ministru de Finanțe într-un nou dosar.

Banca Trasilvania a semnat documentele privind finalizarea tranzacției de achiziționare a Volksbank

Banca Trasilvania a semnat, marți, documentele de perfectare a tranzacției pentru achiziționarea directă și indirectă 100% din acțiunile Volksbank România SA, potrivit unui raport transmis Bursei.

Guvern: Ministerul Agriculturii și CCR primesc fonduri suplimentare pentru plata titlurilor executorii

Guvernul a alocat în ședința de marți fondurile necesare pentru plata a două tranșe din titlurile executorii stabilite prin hotărâri judecătorești ce au ca obiect acordarea unor drepturi salariale în favoarea angajaților Curții Constituționale, ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), precum și ai instituțiilor din subordinea ministerului.

Guvern: 50 de milioane de euro pentru sprijinirea accesului IMM-urilor la finanțare

Guvernul a aprobat, în ședința de marți, alocarea temporară a sumei de 50 de milioane de euro pentru asigurarea necesarului de finanțare al Autorității de management pentru Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POS CCE), aferent lunii aprilie 2015, informează un comunicat al Executivului remis AGERPRES.

Rezervele valutare mondiale sunt în scădere după un deceniu de creștere

Rezervele valutare mondiale au scăzut până la 11.600 miliarde de dolari în luna martie, de la nivelul record de 12.030 miliarde de dolari înregistrat în luna august 2014, punând capăt unei tendințe de creștere care a început în 2004, arată datele publicate de Bloomberg.

Guvernul a aprobat Strategia Națională privind Agenda Digitală pentru România - 2020

Guvernul a aprobat marți, printr-o hotărâre, Strategia Națională privind Agenda Digitală pentru România - 2020.

Interviu Dumitru Băiculescu (ANSVSA): România poate controla și elimina boala limbii albastre numai prin vaccinarea tuturor rumegătoarelor

România poate controla și elimina boala limbii albastre numai prin vaccinarea tuturor animalelor rumegătoare pe o perioadă de trei ani, a declarat noul președinte al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Dumitru Băiculescu, într-un interviu acordat AGERPRES.

CFR Călători ia un credit de 9 milioane de lei pe 12 luni de la Banca Comercială Feroviară

CFR Călători va contracta un credit de 9 milioane de lei pe o perioadă de 12 luni de la Banca Comercială Feroviară, contractul fiind atribuit în data de 2 aprilie 2015, arată un anunț postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Măsurile de eficiență energetică au dus la economii de energie de 918.523 tep, în perioada 2010-2014

Măsurile de eficiență energetică adoptate în perioada 2010-2014 au dus la o economie de energie estimată la 918.523 tone echivalent petrol (tep), conform unui raport publicat pe site-ul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.

Dosarul "Mită la PSD": Bunea Stancu condamnat la 3 ani închisoare, Ioan Niculae - 2 ani și 6 luni cu executare

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat definitiv joi de Curtea de Apel București la 2 ani și 6 luni închisoare cu executare, iar fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a primit 3 ani închisoare cu executare, în dosarul "Mită la PSD".

Darius Vâlcov, arestat preventiv pentru 23 de zile

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis joi arestarea preventivă pentru 23 de zile a fostului ministru de Finanțe Darius Vâlcov, cercetat penal de DNA pentru trafic de influență.

România are 386 de produse tradiționale atestate; alte 42 sunt recunoscute ca produse obținute după rețete consacrate

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a atestat până în prezent 386 de produse tradiționale și a respins 193 de dosare, în timp ce alte 42 au fost recunoscute ca produse obținute după rețete consacrate, a declarat pentru AGERPRES Viorel Morărescu, director general în MADR.

FAO: Prețurile alimentelor la cel mai scăzut nivel din ultimii cinci ani în luna martie

Indicele prețurilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), a continuat să scadă și în luna martie 2015, atingând cel mai scăzut nivel din luna iunie 2010, în condițiile în care oferta pentru majoritatea materiilor prime, inclusiv cereale și carne, a rămas robustă, arată datele publicate joi de FAO, transmite Reuters.

Guvern: Domeniul colectării DEEE extins la sistemele de iluminat și panourile fotovoltaice

Guvernul a aprobat joi, prin Ordonanță de Urgență, o serie de măsuri referitoare la noi standarde de gestionare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) prin care se extinde domeniul de aplicare al colectării, reutilizării și reciclării EEE uzate, atât în sfera echipamentelor utilizate de consumatori casnici, cât și în cea a utilizatorilor profesionali, incluzând, de exemplu, sistemele de iluminat și panourile fotovoltaice.

România plătește 38,5 milioane euro către UE, în aprilie

România plătește, în aprilie, 38,5 milioane euro către Uniunea Europeană, din împrumutul contractat în 2009, suma reprezentând dobânzi și comisioane, potrivit datelor furnizate AGERPRES de Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Isărescu: Sistemul bancar este solid, dar lichiditatea nu este uniform repartizată între bănci

Sistemul bancar românesc este solid din punct de vedere al solvabilității și al lichidității, însă lichiditatea nu este repartizată uniform între băncile românești, astfel că unele dintre ele preferă să se împrumute de la Banca Națională, a declarat marți guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

ANAF: Numărul caselor de marcat a crescut cu 24% în urma controalelor Direcției Antifraudă, în primul trimestru

Numărul caselor de marcat fiscalizate a crescut cu 24,32% în primele 3 luni din 2015, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ca urmare a intensificării activității de informare a contribuabililor, cât și a acțiunilor de control desfășurate de Direcția Antifraudă, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), remis, marți, AGERPRES.

Procurorul Remus Jurj din DIICOT, urmărit penal în dosarul lui Lucinschi și Pricop

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de:  

Nivelul accizelor pentru țigarete se modifică, începând de miercuri, 1 aprilie 2015

Nivelul accizei specifice la țigarete pentru perioada 1 aprilie 2015 - 31 martie 2016 este de 314,68 lei/1.000 țigarete, potrivit unui ordin al ministrului Finanțelor Publice, publicat în Monitorul Oficial.

ANI: Fost director economic al Transgaz, în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către MOLDOVAN RADU COSTICĂ, fost Director economic în cadrul Societății Naționale de Transport Gaze Naturale “TRANSGAZ” S.A. Mediaș, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act și a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct, un folos patrimonial pentru soția sa. 

BNR a redus dobânda de politică monetară la 2% pe an

Banca Națională a României a decis, marți, reducerea dobânzii de politică monetară la 2% pe an, de la 2,25%, începând din data de 1 aprilie, potrivit unui comunicat al băncii centrale.

Consiliul Fiscal avizează negativ proiectul de Cod Fiscal

Inițiativa Guvernului de a rescrie Codul Fiscal este justificată și binevenită date fiind modificările foarte numeroase pe care acest document le-a suferit de-a lungul anilor, însă reducerile ample la nivelul taxelor și impozitelor sunt nesustenabile, reiese din opinia Consiliului Fiscal asupra proiectului de revizuire a Codului Fiscal.

Ministrul Agriculturii: Comerțul cu produse agricole a înregistrat un excedent de 500 milioane de euro, în 2014

Anul 2014 a fost unul foarte bun pentru agricultură dacă privim în ansamblu și am înregistrat un excedent 500 milioane de euro în comerțul cu produse agricole, față de un surplus de 300 de milioane de euro, raportat în 2013, a declarat, marți, într-o conferință de specialitate, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

România, pe primul loc în UE la suprafața cultivată cu porumb și pe locul doi în funcție de producția obținută, în 2014

România s-a aflat, anul trecut, pe primul loc în rândul statelor Uniunii Europene în ceea ce privește suprafața cultivată cu porumb însă din punct de vedere al producției țara a ocupat locul doi după Franța, potrivit datelor provizorii referitoare la producția agricolă vegetală la principalele culturi în 2014, publicate marți de Institutul Național de Statistică.

Guvernul, pus să retragă despăgubirile acordate fraților Micula. Decizie a Comisiei Europene

Guvernul român este obligat să ia înapoi de la frații Micula aproape 190 de milioane de euro, acordate drept ajutor de stat. Comisia Europeană a decis că suma plătită de România celor doi investitori cu cetățenie suedeză încalcă normele europene. Ministerul Finantelor a acordat depăgubirile obligat fiind de o decizie a Curții de Arbitraj de la Washington. Pentru ca acum Comisia Europeana să amenițe România cu un proces la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și să considere că banii reprezintă ajutor de stat ilegal.

Bulgaria și România au fost și în 2014 țările cu cea mai ieftină mână de lucru din UE

Costurile orare pentru mână de lucru în Uniunea Europeană au variat în 2014 între 3,8 euro în Bulgaria, 4,6 euro în România, și 40,3 euro în Danemarca, în timp ce media în UE a fost de 24,6 euro, iar în zona euro de 29,2 euro, arată datele publicate luni de Eurostat.

Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene (fișă biografică)

La 27 martie 2015, Marius Nica, secretar general al Ministerului Muncii, a fost propus de primul ministru Victor Ponta să preia mandatul de ministru la Ministerul Fondurilor Europene. Propunerea a fost acceptată de președintele României, Klaus Iohannis.

Eugen Orlando Teodorovici, ministru al Finanțelor Publice (fișă biografică)

La 27 martie 2015, Eugen Orlando Teodorovici, ministru al Fondurilor Europene, a fost propus de primul ministru Victor Ponta să preia mandatul de ministru al Finanțelor Publice. Propunerea a fost acceptată de președintele României, Klaus Iohannis.

România mai are de plătit încă 128,1 milioane euro către UE și BM, în 2015

România mai are de plătit, în acest an, încă 128,1 milioane euro către Uniunea Europeană și Banca Mondială din împrumutul stand-by contractat în 2009, potrivit datelor furnizate AGERPRES de Ministerul Finanțelor Publice /MFP/.

FMI recomandă Guvernului să reanalizeze momentul în care va reduce taxele și amploarea acestor scăderi

Guvernul de la București ar trebui să reanalizeze momentul adoptării reducerilor de taxe precum și dimensiunea acestor scăderi, a declarat vineri, Andrea Schaechter, șeful misiunii FMI în România, într-o teleconferință pe tema consultărilor cu România în baza Articolului IV.

Darius Vâlcov, în arest la domiciliu

Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov va fi cercetat în arest la domiciliu, a decis joi Înalta Curte de Casație și Justiție.

Bursa de Valori București devine partener al inițiativei ONU Sustainable Stock Exchanges

Bursa de Valori București (BVB) a devenit bursă de valori parteneră a inițiativei Organizației Națiunilor Unite (ONU) Sustainable Stock Exchanges (SSE), potrivit unui comunicat al BVB.

Sterling Resources anunță ieșirea de pe piața din România

Sterling Resources a anunțat joi încheierea unui acord privind vânzarea întregii sale afaceri din România firmei Carlyle International Energy Partners (CIEP), se arată într-un comunicat al companiei petroliere canadiene.

Daniel Constantin: Deschidem cele mai așteptate măsuri de investiții din noul PNDR

Ministerul Agriculturii deschide miercuri cele mai așteptate măsuri de investiții din noul Program Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020, chiar dacă nu există o aprobare oficială din partea Comisiei Europene ci doar un acord de principiu, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, într-o conferință dedicată lansării primelor măsuri din noul PNDR.

BERD și UE au premiat firmele românești care au investit în eficiență energetică și energie durabilă

O companie agricolă, un service auto, un producător de mobilă cu aspect antichizat, un producător de conserve și compoturi, câteva fabrici de pâine, un producător de hârtie și cea mai mare rafinărie din sud-estul Europei, sunt câteva din cele 15 companii românești care au fost distinse cu premii de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Uniunea Europeană (UE) pentru promovarea eficienței energetice.  

BVB: Rulaj de peste 66,4 milioane de lei marți; schimburile cu acțiunile Fondul Proprietatea au depășit 18 milioane lei

Indicele SIF-urilor, BET - FI, s-a apreciat cu 1,48% marți, la Bursa de Valori București, pe o piață în care rulajul total s-a cifrat la 66,46 milioane de lei (15,08 milioane de euro).

Omul de afaceri Valentin Vișoiu a recunoscut mita dată deputatului Theodor Nicolescu (motivare dosar ANRP)

Omul de afaceri argeșean Valentin Vișoiu, cercetat în mai multe dosare instrumentate de DNA, a formulat un denunț în care susține că i-a dat mită deputatului Theodor Nicolescu, la cererea acestuia, pentru soluționarea favorabilă a unor dosare privind drepturi litigioase, se arată în motivarea arestării preventive a inculpaților din dosarul ANRP.

Chirițoiu și Neagoe au depus jurământul de învestitură la conducerea Consiliului Concurenței pentru un nou mandat de cinci ani

Bogdan Chirițoiu și Otilian Neagoe au depus, marți, jurământul de învestitură în funcțiile de președinte și, respectiv, vicepreședinte la Consiliul Concurenței, pentru un nou mandat de cinci ani, într-o ceremonie derulată, la Palatul Cotroceni, în prezența președintelui Klaus Iohannis.

Inculpații din dosarul lui Horia Georgescu au acționat în cunoștință de cauză contrar obligațiilor ce le reveneau (motivarea arestării)

Horia Georgescu și ceilalți membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor (CCSD) din cadrul ANRP, precum și experții evaluatori au acționat în cunoștință de cauză contrar obligațiilor ce le reveneau, aducând astfel prejudicii grave bugetului de stat, se arată în motivarea arestării preventive a inculpaților.

Dorin Cocoș, Nicolae Dumitru, Gabriel Sandu și Gheorghe Ștefan, trimiși în judecată în dosarul Microsoft

Fostul ministru Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Nicolae Dumitru și Dorin Cocoș, precum și primarul suspendat din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, au fost trimiși luni în judecată de DNA pentru fapte de corupție în dosarul Microsoft.

Sandu (ANM): 71 de dezastre meteo și hidro au provocat pierderi economice de 12 miliarde euro în România, în ultimii 42 de ani

Pierderile economice suferite de România în ultimii 42 de ani, cauzate de 71 de fenomene meteo și hidro extreme, au ajuns la 12 miliarde de euro, a declarat, luni, într-o conferință de specialitate organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Meteorologiei, Ion Sandu, directorul general al ANM, citând un Raport al Organizației Națiunilor Unite /ONU/.

Stocul minim de gaze pe care furnizorii trebuie să-l constituie în depozite totalizează 18,727 milioane MWh

Stocul minim de gaze naturale pe care cei 63 de furnizori cu licență au obligația de a-l constitui în depozitele de înmagazinare subterană până la data de 31 octombrie 2015 totalizează 18,727 milioane MWh, conform datelor publicate pe site-ul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.

Fetea (ACA): România exportă anual 50-60% din producția totală de miere; 80% din exporturi au ca destinație Germania

România exportă anual 50 - 60% din producția totală de miere, principalele piețe de export fiind Germania, Spania și țările nordice, zonele în care se înregistrează și cel mai mare consum de miere, a declarat președintele Asociației Crescătorilor de Albine din România (ACA), Ioan Fetea, la Târgul Național al Mierii.

Importurile de gaze au scăzut cu 74% în ianuarie 2015

România a importat în ianuarie 2015 o cantitate de gaze naturale utilizabile de 36.100 tone echivalent petrol (tep), cu 74% (102.700 tep) mai mică față de cantitatea importată în perioada similară din 2014, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Interviu Cătălin Păduraru: Piața românească a vinului este un paradis, singura piață deschisă din regiune

Piața românească a vinului este un paradis, fiind singura piață deschisă din regiune, comparativ cu alte state producătoare de vinuri precum Ungaria sau Bulgaria, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, Cătălin Păduraru, CEO International Wine Contest Bucharest.

Iohannis a semnat decretul de numire a lui Ponta ministru interimar al Finanțelor

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul prin care îl desemnează pe premierul Victor Ponta ministru interimar al Finanțelor Publice, informează Administrația Prezidențială.

Dumitru Băiculescu, numit președinte al ANSVSA

Dumitru Băiculescu a fost numit președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), potrivit unei decizii publicate joi în Monitorul Oficial.

România, lider în UE la creșterea costurilor cu forța de muncă în trimestrul al patrulea 2014

Costul total al forței de muncă în România a înregistrat cea mare creștere din rândul statelor membre ale Uniunii Europene (UE), în trimestrul patru 2014 comparativ cu perioada similară din 2013, conform datelor publicate joi de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

Cât câștigă liderii primelor 12 puteri economice ale lumii?

Mari diferențe salariale îi separă pe liderii primelor 12 puteri mondiale, cei mai bine plătiți dintre ei primind peste 30.000 de euro pe lună, în timp ce ultimii din top abia depășesc 1.500 de euro, relatează Le Figaro, citând o analiză a CNN.

Fostul șef al ANI Horia Georgescu, arestat preventiv

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis, în noaptea de marți spre miercuri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului șef al ANI Horia Georgescu, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu în dosarul ANRP.

Membrii Comisiei Centrale din ANRP au acceptat pasivi prejudicierea bugetului statului (referat DNA)

Horia Georgescu și ceilalți membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor (CCSD) din cadrul ANRP au asistat pasivi la prejudicierea bugetului statului cu 70 de milioane de euro, prin acceptarea unor rapoartelor de evaluare neconforme cu realitatea, se arată în referatul prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a inculpaților.

Dosar Horia Georgescu: ANRP a acordat despăgubiri de 80 milioane euro pe un teren cumpărat cu 2,7 milioane euro

Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) a dispus despăgubirea a trei cumpărători de drepturi litigioase cu suma de 375 milioane lei (peste 80 milioane euro) pentru un teren de 21 ha situat în localitatea Cernica, în timp ce cumpărătorii achiziționaseră drepturile de la moștenitori cu suma 2,7 milioane euro.

Euro a scăzut față de dolar, ajungând la cel mai redus nivel din ultimii 12 ani

Euro s-a depreciat luni față de dolar, ajungând la cel mai redus nivel din ultimii 12 ani, iar bursele europene au deschis în creștere solidă, pe fondul așteptărilor că declinul euro va majora câștigurile exportatorilor, transmite Reuters.

Scade costul creditelor în lei; ROBOR la trei luni a scăzut sub 1,3%, de la 3,02% în urmă cu un an

Costul creditelor în lei este în scădere, indicele de referință pentru cele mai multe credite în monedă națională ROBOR la 3 luni coborând sub 1,3%, la 1,29%, cu aproape jumătate de punct procentual sub nivelul de la sfârșitul anului trecut, și cu peste 1,7 puncte procentuale mai jos față de cel din urmă cu un an, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României.

Victor Ponta: Ministrul Finanțelor mi-a înaintat demisia

Premierul Victor Ponta a declarat duminică la România TV că ministrul de Finanțe, Darius Vâlcov, i-a înaintat demisia duminică la prânz.

Referat: Vâlcov își primea comisionul de la Tehnologica în pungi de plastic

Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, se prezenta la sediul SC Tehnologica Radion la momentul efectuării plăților de către Compania de Apă Olt, primind banii în pungi de plastic, în tranșe cuprinse între 400.000 și 1.000.000 de lei.

DNA: Darius Vâlcov, urmărit penal pentru trafic de influență

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de: VÂLCOV DARIUS-BOGDAN, primar al municipiului Slatina, la data faptei, în prezent Ministru al Finanțelor Publice, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. 

Destinația "România" atacă în forță Grecia și Turcia la Târgul de Turism

Optimismul reprezentanților industriei de turism din România, declarat cu zile bune înainte de începerea Târgului de profil, a fost de bun augur atât pentru ei, cât și pentru vizitatorii și micii comercianți de pe aleile complexului expozițional Romexpo.

România a înregistrat în 2014 al doilea an cu execedent în comerțul cu produse agroalimentare; sold pozitiv de 514 milioane euro

România a înregistrat, anul trecut, un excedent de 514,3 milioane de euro în comerțul cu produse agroalimentare, în creștere cu aproape cu 60% față de soldul pozitiv de 324,9 milioane de euro obținut la finele lui 2013.

Interviu Pentru un bărbat, a fi șef de gară e o chestie care i se cuvine; o femeie trebuie să demonstreze

Două femei de vârste diferite, dar cu meserii identice, într-un sector în care până nu demult nu aveau loc, dezvăluie, într-un interviu 'altfel' acordat AGERPRES, o parte dintre provocările și împlinirile profesionale 'într-o lume mai mult a bărbaților".

Interviu Maria Bikfalvi: Tinerele la început de drum profesional trebuie să își urmeze propriile idei și să nu dea niciodată înapoi

Președintele Sindicatului Liber RomaniaFilm, Maria Bikfalvi, le sfătuiește pe tinerele aflate la început de drum profesional să fie ambițioase și să nu facă compromisuri, dar în același timp să își urmeze propriile idei și să nu dea niciodată înapoi.

Parchetul General: 11 persoane sunt inculpate în dosarul Nana

Procurorii Parchetului General au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 11 persoane în dosarul schimburilor de terenuri din localitatea Nana.

Iosif Szentes și Dan Costescu, noii directori generali ai CFR Călători și, respectiv, CFR SA

Iosif Szentes și Dan Costescu au fost investiți, joi, în funcțiile de directori generali ai CFR Călători și, respectiv, CFR SA, cu prilejul unei întâlniri pe care ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a avut-o cu echipele de conducere ale celor două companii, informează Ministerul Transporturilor.

CFR Marfă, contract de transport încheiat cu Salrom

CFR Marfă a câștigat licitația organizată de Compania Națională a Sării - Salrom pentru atribuirea contractului de transport de sare pe calea ferată, transporturile urmând să se deruleze pe relația România - Ungaria, respectiv Dej - Nyrabrani, informează, joi, compania.

BERD și România au parafat, joi, continuarea programului "Small Business Support" pentru următorii cinci ani

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și România s-au angajat să extindă sprijinul acordat întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), un sector-cheie al economiei, prin semnarea, joi, a Memorandumului de Înțelegere de continuare a programului 'Small Business Support' pentru următorii cinci ani, se arată într-un comunicat de presă al instituției, transmis AGERPRES.

Interviu Veronica Toncea: Gradul de reprezentativitate feminină din viața cetății va evolua odată cu schimbarea mentalităților colective

"Puterea" asociată femeilor înseamnă înțelepciune, tenacitate și profesionalism, consideră Veronica Toncea, directorul general al Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR), într-un interviu 'altfel' acordat AGERPRES în cadrul unui proiect editorial dedicat femeii.

FMI recomandă României extinderea acoperirii instituționale a rapoartelor fiscale pentru a include întregul sector public

România înregistrează performanțe bune în raport cu standardele fixate prin Codul de Transparență Fiscală în multe domenii, potrivit concluziilor raportului de evaluare a transparenței fiscale publicat joi de Fondul Monetar Internațional (FMI) și realizat la cererea Guvernului României de o echipă a Fondului în luna februarie 2014.

20% dintre companiile din România sunt afectate de lipsa automatizării interacțiunii cu piața (Synergizer)

Eficiența activităților de marketing, vânzări și suport ale companiilor este afectată de lipsa automatizării interacțiunii cu piața, iar personalizarea mesajului și a ofertelor către clienți sunt esențiale pentru creșterea vânzărilor, potrivit unui studiu recent, publicat de Synergizer.

Pagina următoare

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro  | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015