la-Romania.ro     


Fondat 2011     |                     Site dedicat informarii romanilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Interviu Andi Vasluianu: Eu tratez meseria asta cu dorința de a mă întâlni cu mine și cu ceilalți și prin ei să mă întâlnesc pe mine

Agerpres

 

Actorul Andi Vasluianu își dezvăluie, într-un interviu acordat AGERPRES, secretele, vorbind despre marea sa pasiune - teatrul.

Acesta povestește despre colaborarea cu ceilalți actori pe care îi are alături pe scenă, despre relația cu regizorii, dar și despre plăcerea de a face parte din distribuția unui film.

"Întâlnirile sunt frumoase. Până la urma-urmei eu tratez și meseria asta, de ceva timp, cu dorința de a mă întâlni cu mine și cu ceilalți și, prin ei, să mă întâlnesc pe mine, cumva, și nu pentru succesul ăsta imediat, care e efemer în ultimă instanță. Azi e, mâine nu mai e", spune tânărul actor.

El își aduce aminte și de momentele care i-au adus succesul. ''Dacă îți faci treaba bine, nu faci altceva decât să fii imaginea bună a teatrului, dacă nu ți-o faci bine, nu ești imaginea nici măcar a ta'', afirmă Andi Vasluianu.

AGERPRES: Ne întâlnim după premiera de la Nottara cu un nou spectacol în regia lui Cristi Juncu, "Vestul singuratic". Cum a fost întâlnirea cu acest rol? Acolo ai fost preotul, un rol care nu prea este pe stilul tău. 
Andi Vasluianu: Inițial, când ne-am apucat de lucru la spectacolul acesta, încă nu era distribuit Florin, Florin Piersic Jr, și ne-am tot gândit ce urma. Gândul lui Cristi (n.r. Cristi Juncu, regizorul piesei) a fost să joc Coleman, ce joacă Florin, să fi jucat eu cu Vlad (n.r. Vlad Zamfirescu) frații și neavând al doilea frate am zis: hai să joace Vlad preotul și să căutăm încă un frate. Eu, după vreo două-trei lecturi, i-am zis lui Cristi că vreau să fac preotul. I-am zis: "Îmi place foarte mult rolul ăsta. Eu aș încerca dacă ești și tu de acord". El a fost de acord și pe urmă a vorbit cu Florin, lui i-a plăcut foarte tare textul, a venit și ne-am apucat de treabă. De aici lucrurile au mers normal. Zic eu și nu numai eu, pentru că eu cu Cristi suntem extrem de apropiați, lucrăm de opt ani împreună, adică măcar un spectacol pe an tot facem.

AGERPRES: Cu Cristi Juncu ai o colaborare îndelungată, iar cu Vlad Zamfirescu te-ai mai întâlnit pe scenă... 
Andi Vasluianu: Cu Florin era prima dată când ne întâlneam pe scenă.

AGERPRES: Cum a fost întâlnirea și colaborarea cu Florin? 
Andi Vasluianu: A fost extraordinară. În primul rând că e foarte interesant Florin, de observat din afară. E un tip extrem de meticulos, câteodată enervant de meticulos, dar în timp mi-am dat seama că așa funcționează el, e felul lui de a funcționa. El își trasează lucrurile extrem de matematic și, câteodată, pe partener îl enervează pentru că îi rupe din continuitatea lucrului. Zice: ''Stai un pic, deci aici eu aveam de mișcat asta puțin mai așa și pe urmă o pun la replica aia înapoi''. Am înțeles, bun, și după aceea zice: ''Hai să mergem'', și după aceea iarăși se oprește și iarăși... Pare enervant așa, dar mi-am dat seama că el, de fapt, își pune lucrurile foarte bine la punct și am avut de învățat de la el foarte mult. Și eu sunt meticulos, dar eu sunt meticulos mai ales pe zona interioară, cumva, nu pe cea exterioară. Cea exterioară mi se pare ușor de gestionat. Cred că pe el exact asta îl deranjează, asta exterioară, pe mine asta exterioară nu mă deranjează, la cea interioară sunt câteodată amețit și atunci trebuie să mi le expun.

AGERPRES: Și v-ați completat foarte bine... 
Andi Vasluianu: Da, da, a fost foarte bine, și în plus că între noi nu a fost niciodată... și asta este și datorită lui Cristi, el este cel care te provoacă în felul acesta, el este cel care zice: ''Dacă aveți ceva de spus despre celălalt, spuneți tare''. Și noi ne zicem. Și eu i-am spus lui Florin ce cred despre cum face anumite chestii, el mi-a zis mie ce crede despre cum fac... Suntem oameni destul de maturi, adică avem deja niște ani, nu mai suntem la început.

AGERPRES: În prezent faci parte din trupa permanentă a Teatrului Nottara ... 
Andi Vasluianu: Da, sunt angajat acolo, deja.

AGERPRES: Dar continui să joci, bineînțeles, și în alte teatre, spre exemplu, aici, unde suntem acum, la Comedie. Simți nevoia să aparții unui teatru anume? 
Andi Vasluianu: Nu simt nevoia decât dintr-un anumit punct de vedere și aici o să fiu foarte cinstit. În România este foarte greu să trăiești doar dintr-un singur salariu, nu ai cum, este absolut imposibil, cel puțin în meseria mea. Dar eu sunt dintre cei norocoși, dintre cei care a avut baftă și cu filmul și am reușit să mă descurc și cu câștigurile de acolo, dar sunt foarte mulți actori, majoritatea, care trăiesc dintr-un singur salariu și este îngrozitor. Acum, de fapt, cel mai cinstit este așa: eu teatru am început să fac din ce în ce mai mult în ultimii cinci ani. Fac teatru de când am terminat facultatea, sunt angajat și la Ploiești, la ''Toma Caragiu'', și încă sunt angajat și am cumul de funcție la ''Nottara'', dar mi-a plăcut foarte tare să fac teatru. Acum, în București, joc mult mai des. 

AGERPRES: La Nottara ai făcut parte și din prima serie de ambasadori onorifici. Cum te-ai simțit în această calitate? 
Andi Vasluianu: Nici nu știu dacă am luat-o ca pe o funcție. Se făcea mișto de mine, mi se spunea Excelență. Eu cred că toți, de fapt, suntem ambasadori ai unui teatru dacă facem parte din el. Din momentul în care te urci pe scenă deja ești un ambasador clar al acelui teatru. Dacă îți faci treaba bine, nu faci altceva decât să fii imaginea bună a teatrului, dacă nu ți-o faci bine, nu ești imaginea nici măcar a ta. N-am luat-o ca pe o funcție, m-a onorat, m-am bucurat că mi s-a dat această titulatură.

AGERPRES: După premiera de la Nottara, ești în pragul unui alt spectacol în premieră — C.E.O., aici, la Teatrul de Comedie, la Sala Nouă. Ce ne poți spune despre acest spectacol? 
Andi Vasluianu: Este regizat de Vladimir Anton, este primul lui spectacol. E un regizor tânăr. Bine, nu mai e chiar atât de tânăr, are vreo 30 de ani, el a predat foarte mult la UNATC și acum s-a hotărât să pună un spectacol în scenă, el terminând regia de teatru. A fost o întâlnire foarte frumoasă, în special cu el. Noi eram destul de apropiați, ca prieteni, dar nu lucrasem niciodată împreună. Nici el nu lucrase în teatru niciodată și e prima oară când pășește într-un teatru profesionist ca regizor prim și cred că a făcut o treabă extraordinară. Chiar cred, pentru că textul este foarte bine ales, este un text suedez și celelalte roluri sunt jucate de Claudiu Istodor (tocmai ce v-ați întâlnit cu el jos), Mirela Oprișor, Alex Bogdan cu Cezar Grumăzescu sunt pe dublu rol, și Smaranda Caragea. Asta este distribuția, destul de mică, cu un text absolut minunat. (...)

Este povestea acestui C.E.O. care obișnuiește să vină în vizită la angajații lui ca să-i cunoască mai îndeaproape, eu fiind angajat la multinaționala respectivă. Și vine, ne cunoaște, și, de fapt, repară cumva rutina care a apărut în relația dintre mine și soția mea și ne apropie iar. Sunt multe lucruri de văzut, iar unele nici nu trebuie povestite pentru că strică surpriza spectacolului, dar este extrem de frumos, tensionat în același timp. Fiind C.E.O., mie îmi este foarte greu să-l combat așa cum aș combate pe oricine altcineva.

AGERPRES: Este un spectacol de văzut... 
Andi Vasluianu: O, da, după părerea mea, da.

AGERPRES: Joci atât în spectacole ale unor regizori consacrați, cât și în spectacole puse în scenă de regizori tineri. 
Andi Vasluianu: Eu cred că îmi reiau drumul, pentru că, după ce am terminat facultatea, am făcut multe scurtmetraje la studenți, pentru că nu știam film, noi făcând numai teatru, ca actori. Am bătut la ușă, am zis că vreau și eu să joc, că nu știu ce este cu filmul, nu știu ce se întâmplă, și atunci am făcut cu foarte mulți studenți scurtmetraje, multe, și datorită lor, cumva, am intrat în filmul profesionist. Iar acum cred că prospețimea tinerilor regizori e extrem de benefică, pentru mine cel puțin, și de fiecare dată am fost împreună cu tinerii, am avut o apropiere de cei mai tineri.

AGERPRES: Cum îți alegi rolurile? Sau te aleg regizorii pe tine? 
Andi Vasluianu: Câteodată cred că sunt ales de către roluri, dar câteodată... Bine, în principiu citesc piesa și, dacă îmi place, bine. Evident trebuie să-mi placă și regizorul. 

AGERPRES: Cât de ușor sau cât de greu este să treci de la un spectacol la altul? Acum, în patru zile, ai două spectacole în premieră. 
Andi Vasluianu: Mie mi se pare că este simplu, asta este meseria mea în fond și la urma-urmei. Nu văd nicio greutate în asta. Când sunt cu copilul meu, sunt cu copilul meu, când sunt cu soția, la fel, când sunt la teatru, la fel. Eu iau fiecare moment așa cum e, nu vin cu un moment din spate. Trăiesc acum, aici, îmi văd de treaba de acum. Am închis ușa către ceea ce este acolo și când s-a deschis ușa către spectacol sunt în treaba aia. Când se închide, plec spre altă treaba. Nu văd nicio complicație în treaba asta.

AGERPRES: Tu ai și regizat un scurtmetraj. Te gândești să mai încerci această experiență? 
Andi Vasluianu: Da, da. Mi-a plăcut enorm, dar m-a și speriat foarte tare. De fiecare dată noi, actorii, avem senzația că regizorii nu știu să facă lucrurile sau ne luăm de ei, le zicem, avem păreri despre cum ar trebui să fie produsul pe care-l regizează ei și așa mai departe, sau ni se par incompleți, pur și simplu ne luăm de ei. Dar de când am regizat scurtmetrajul ăsta (n.r. "Un Duet", film prezentat la cea de-a 10-a ediție a Festivalului Internațional de Film Anonimul), m-am liniștit cu asta și mi-am dat seama că eu sunt mic și e foarte complicată poziția asta, pentru că într-adevăr trebuie să știi meserie foarte bine ca să poți să conduci o echipă de filmare. Mă atrage, evident că mă atrage și sper să mai fac încă un lungmetraj. Mă arunc puțin mai departe și sper să-mi iasă.

AGERPRES: Atât în film, cât și în teatru ai jucat roluri pe teme contemporane. Este o alegere a ta sau a regizorilor? 
Andi Vasluianu: În film, cel puțin, este foarte greu să refuzi. Am refuzat niște proiecte care mi s-au părut absolut de nefăcut, dar în principiu am cam acceptat tot ce mi-a venit pentru că se fac extrem de puține filme în România, paleta este foarte îngustă. N-am prea mult de ales. Dacă aș fi într-o țară în care să se facă 60-70 de filme și să mi se trimită câte cinci scenarii acasă și să zic: Pe ăsta îl fac, pe ăsta nu-l fac, ar fi ok, dar primesc un scenariu pe an, dacă am noroc.

AGERPRES: Știu că, în general, actorii își doresc să fie distribuiți într-un spectacol, să primească un rol anume. Ai ceva ce ți-ai dori? 
Andi Vasluianu: Nu, pentru că întâlnirile sunt frumoase. Până la urma-urmei eu tratez și meseria asta, de ceva timp, cu dorința de a mă întâlni cu mine și cu ceilalți și, prin ei, să mă întâlnesc pe mine, cumva, și nu pentru succesul ăsta imediat, care e efemer în ultimă instanță. Azi e, mâine nu mai e. Nu știu ce o să mi se întâmple mâine, s-ar putea să mor oricând. De ce să mă gândesc toată ziua la gloria asta absurdă care e chiar ca un balon de săpun, chiar nu contează. Și ador să mă întâlnesc cu oamenii, chiar și chestia asta, faptul că stau de vorbă aici, cu tine, mie mi se pare mult mai importantă, momentul ăsta mi se pare cel mai important acum, nu mă interesează altceva. 

AGERPRES: Când te vom revedea pe marele ecran? 
Andi Vasluianu: Păi o să iasă, sper, sper în curând, să iasă, pentru că noi l-am făcut deja de vreo doi ani, dacă nu mă înșel, am făcut "Acasă la tata", care e scris de Mimi Brănescu, a fost filmat, cu Alex Papadopol în rol principal, eu joc rolul secundar, Ioana Flora, Florin Zamfirescu, Sorin Cociaș și mai sunt, dacă îmi scapă cineva să mă ierte, dar cam pe aici. E un film foarte frumos și un text extraordinar care a fost pus în scenă la Teatrul Act, eu jucând și acolo, și jucând același rol și în teatru, și în film.

AGERPRES: Deci ți-a fost mai ușor... 
Andi Vasluianu: Nu a fost ușor, pentru că erau doi regizori diferiți, care își doreau lucruri diferite. A fost interesant, dar a fost complicat să anulez anumite lucruri pe care le făceam pe scenă. Acesta trebuie să iasă în toamnă. Sper.

AGERPRES: Ce proiecte ai în continuare în teatru, poate pe micul ecran? 
Andi Vasluianu: Pe micul ecran acum se aude că se scrie pentru sezonul doi la serialul "Umbre", acesta va trebui să înceapă. Deocamdată sunt concentrat pe ce vreau eu să fac, pe filmul pe care vreau să-l regizez, și dacă dă Dumnezeu să iasă un scenariu foarte bun, așa cum îmi doresc, o să-l și fac cât mai repede.

AGERPRES: Vorbeam mai devreme de fetița ta. Te gândești în viitor să o lași, dacă are aptitudini... 
Andi Vasluianu: Nu mă gândesc la nimic. Dacă ea o să vrea, o să o susțin cu toate cele. Poate să facă ce vrea ea, numai să-i placă. Dacă-i place, o să aibă și succes, dacă nu o să-i placă, o să fie degeaba.

AGERPRES: Îți urez succes și cu C.E.O. care va avea premiera... 
Andi Vasluianu: În 23 aprilie va fi premiera oficială. Vă aștept la Sala Nouă a Teatrului de Comedie.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații, urmărește-ne pe Facebook.


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015