la-Romania.ro     


Fondat 2011     |                     Site dedicat informarii romanilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Patrimoniul Mondial UNESCO: Petra - orașul de piatră

Declarat la 6 decembrie 1985 monument mondial al patrimoniului UNESCO, orașul Petra a fost descris drept ''una dintre cele mai prețioase moșteniri culturale ale omenirii''.

Dragobetele

Ziua de Dragobete, un zeu tânăr al Panteonului autohton, se sărbătorește la aceeași dată în fiecare localitate, dar variază de la zonă la zonă, între 24-28 februarie și 1 și 25 martie.

Recorduri: Cel mai lung sărut din lume

Cel mai lung sărut a durat nu mai puțin de 58 de ore, 35 de minute și 58 de secunde. Protagoniști au fost thailandezii Ekkachai Tiranarat și Laksana Tiranarat, cuplul demonstrându-și în acest fel afecțiunea în cadrul unui eveniment organizat de Ripley's Believe It or Not!, desfășurat în orașul thailandez Pattaya.

Lista câștigătorilor Oscar 2015 "Birdman" - Cel mai bun film al anului

"Birdman", al regizorului mexican Alejandro González Inárritu, a câștigat Oscarul pentru "Cel mai bun film al anului" la cea de-a 87-a ediție a premiilor Academiei Americane de Film, desfășurată duminică seara, la Los Angeles. Lungmetrajul este o comedie neagră, povestea unui fost star de cinema, devenit celebru prin rolul omului pasăre, "Birdman", care încearcă să redobândească gloria de odinioară jucând într-un spectacol de teatru de cu totul altă factură decât filmele care l-au propulsat în lumea vedetelor. Pelicula a avut cel mai mare număr de nominalizări, nouă, și a obținut cele mai multe premii, patru.

Interviu Trupa Bere Gratis - cadou special de Ziua Femeii: O "Noapte caldă" - concert cu balade de succes

Membrii trupei Bere Gratis pregătesc pentru 8 Martie un concert, la cinema Patria din București, care se vrea un cadou pentru toate sărbătoritele zilei.

Interviu Gabriel Bebeșelea: Reușesc să descopăr ceva fascinant în fiecare lucrare pe care o dirijez

Gabriel Bebeșelea, cel mai tânăr dirijor angajat al unei instituții de cultură din România, spune că tinerețea sa reprezintă un avantaj, declarându-se deschis la tot ce înseamnă nou în artă.

Documentar: Renault

Corporația Renault a fost fondată, în 1898, de cei trei frați Renault - Louis, Marcel și Fernand -, dar și prin contribuția prietenilor lui Louis, Thomas Evert și Julian Wyer. Louis a fost cel care a avut ideea de a proiecta și construi câteva modele înainte de a-i coopta în echipă și pe frații lui, renunțând să mai lucreze la afacerea cu textile a părinților lor.

Porcușorul de Guineea

Porcușorii de Guineea sunt originari din America de Sud, de unde au fost aduși în secolul al XVI-lea, de cuceritorii spanioli, în Europa. Sunt ideali pentru cei care își doresc un animal de companie de talie mică, sociabil, liniștit și nu foarte zgomotos. Sunt, de asemenea, animale de companie ideale pentru copii.

Albumul cu amintiri răsfoit de ... Marius Țeicu (interviu)

Este unul dintre numele de referință din muzica ușoară românească. Este compozitor, interpret, orchestrator, instrumentist, profesor de canto. Când spunem Marius Țeicu spunem muzică ușoară, muzică de teatru, muzică de film, musical, spunem sute de șlagăre care se leagă nu doar de numele său, dar și de numele foarte multor interpreți de seamă din muzica noastră.

Anul Nou Chinezesc - Anul Oii sau al Caprei Verzi de Lemn

Pe 19 februarie 2015, la a doua Lună Nouă de după solstițiul de iarnă, începe - potrivit calendarului chinezesc - Anul Oii sau al Caprei Verzi de Lemn. Chinezii, aproximativ două miliarde de persoane, de pe întreg globul, vor sărbători cu focuri de artificii, veșminte roșii și mâncăruri specifice Anul Nou Chinezesc, care mai este denumit și "Sărbătoarea Primăverii".

Zodia Peștilor (19 februarie - 20 martie)

Zodia Peștilor, o zodie feminină de apă, închide ciclul zodiacal al celor 12 zodii europene, începând din 19 februarie și încheindu-se pe 20 martie. Guvernată de planetele Neptun și Jupiter, este caracterizată de intuiție, simțul premoniției, sensibilitate, receptivitate, dar și de naivitate.

Recorduri: Cea mai mare casă de păpuși din lume

Construcția impresionantă de la începutul secolului XX este dotată cu piese de mobilier semnate de marile case ale vremii, precum și cu trei băi complet echipate cu instalații sanitare perfect funcționale. Vinoteca cuprinde sticle rare de vin și lichior, rafturile bibliotecii sunt pline de ediții unicat semnate de Hardy, Kipling sau Maugham, iar tablourile sunt originale ale marilor pictori englezi.

Recorduri: Orașul european cu cele mai multe poduri

Hamburg dă numele celui de-al doilea land de mici dimensiuni din Germania, dar este, totodată, și un "oraș hanseatic liber". Ca mărime este cel de-al doilea oraș din Germania, centrul economic și cultural din partea de nord a țării.

Recorduri: Scufundare în apă la Polul Frigului

O echipă de specialiști ai Societății Geografice din Rusia au stabilit, în 2013, recordul mondial de scufundare în apă, într-un lac situat în Iakuția, cea mai geroasă regiune a Rusiei.

Viticultură românească: Feteasca albă, vinul a cărui "aromă amintește de parfumul florilor de viță"

Feteasca albă este unul dintre cele mai valoroase soiuri de struguri românești, cu rădăcini milenare. Feteasca albă deține cele mai mari suprafețe în viticultura românească, alături de Feteasca regală, un soi mult mai nou.

Actorul Constantin Cotimanis a împlinit 60 de ani

Actor de teatru, film și televiziune, Constantin Cotimanis, sau Bebe cum îl alintă prietenii, s-a născut la 18 februarie 1955, în București.

Patrimoniul Mondial UNESCO: Arcul geodezic Struve

Arcul geodezic Struve constituie un lanț de triangulații, ce se întinde din Hammerfest, Norvegia, până la Marea Neagră, trecând prin zece state, pe o distanță de 2.820 km. Punctele de observație din cadrul acestui sistem de măsurare, fixate între anii 1816 și 1855, de către astronomul Friedrich Georg Wilhelm Struve, au ajutat la prima determinare exactă a mărimii și formei planetei.

Recorduri: Prima formație care a concertat pe fiecare continent

O formație americană este prima din lume, care a susținut un concert pe fiecare din cele șapte continente. Performanța este cu atât mai impresionantă cu cât a fost realizată în același an, 2013.

Documentar: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz (adeseori scurtat ca Mercedes) este o marcă germană consacrată de automobile, autobuze, camioane și auto trenuri rutiere, proprietate a companiei pe acțiuni DaimlerChrysler AG (cunoscută înaintea fuziunii sale cu Chrysler, ca Daimler-Benz). Mercedes-Benz este al doilea mare producător de vehicule de lux la nivel mondial.

Viticultură românească: Fetească neagră, 'rubinul vinurilor românești'

Viticultura românească are o tradiție multimilenară, care se datorează, în mare parte, și condițiilor favorabile de climă și de sol. Diversitatea acestora permite cultivarea unei largi palete de soiuri și, prin urmare, obținerea unor vinuri de calitate. Pe plan internațional, vinurile roșii românești se bucură de o apreciere superioară celor albe, ponderea cea mai mare în plantațiile pentru vinuri roșii revenind unor soiuri de primă mărime. Este vorba despre Cabernet Sauvignon, Fetească neagră, Merlot și Pinot noir.

Patrimoniul Mondial UNESCO: Rezervația Biosferei Golija - Studenica, din Serbia

Golija-Studenica este primul obiectiv din Serbia inclus în lista UNESCO-MAB de Rezervații ale Biosferei, adăugat în această categorie în 2001. Rezervația aflată în patrimoniul UNESCO, cu suprafață de 53.804 ha, este situată în sud-vestul Serbiei și aparține zonei interioare a sistemului munților Alpilor Dinarici. Rezervația biosferei include și Mănăstirea Studenica, care face parte din Patrimoniul Mondial cultural.

Documentar: Fiat

Istoria Fiat a început cu mulți ani în urmă, la începutul industrializării Italiei, proces în care compania a jucat dintotdeauna un rol principal. Din acel moment, marca FIAT s-a răspândit peste tot în lume și s-a dezvoltat neîncetat.

Pisica siameză

Cu un corp elegant, zvelt, cu picioare ușor alungite, cu un colorit aparte (corpul de culoare bej și extremități de culoare maro închis spre negru) și cu superbi ochi albaștri migdalați, pisica siameză este una dintre cele mai populare rase de pisici cu pedigree. Această rasă are peste 40 de varietăți de culori sau combinații de culori.

Stephane Layani: Francezii și românii știu să aducă, în jurul mesei, plăcerile vieții

Stephane Layani, CEO al Semmaris, grup ce controlează una dintre cele mai importante piețe de produse proaspete din lume - Rungis, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că pe români și pe francezi îi unește faptul că știu să aducă, în jurul unei mese, plăcerile vieții.

Interviu Gigi Căciuleanu: Dansul e simplitatea dusă la maximul complexității

Dansul este nimic și tot, pentru că finalmente nu e nimic mai efemer decât un moment dansat, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, Gigi Căciuleanu, dansator, coregraf și profesor.

Cum să obții dragostea cuiva cu o floare - secretele cadourilor florale, dezvăluite de un designer florist de succes

De 8 Martie, de ziua iubitei sau a cuiva drag vrem să dăruim o floare, dar de acum "cu o floare se poate face primăvară" în sufletul persoanei iubite, secretul fiind să apelăm la un designer florist, un fel de psiholog, consilier și mai ales designer, toate trei într-o singură persoană, care ne personalizează darul floral și e mult mai mult decât florăreasa din piață sau din florărie.

Radu Jude, distins cu Ursul de Argint pentru regie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin (fișă biografică)

La 14 februarie 2015, Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru cea mai bună regie, pentru lungmetrajul "Aferim!", în cadrul celei de-a 65-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, desfășurat în perioada 5-15 februarie.

Berlinala 2015: Radu Jude, Ursul de Argint pentru regia "Aferim!"

Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru regia "Aferim!", la festivalul de la Berlin, în cadrul galei de premiere ce a avut loc sâmbătă și a fost transmisă, în direct, pe internet.

Viticultură românească: Câteva cuvinte introductive despre vinuri

Vinul, una dintre cele mai vechi băuturi cunoscute de către om, este totodată singura care s-a impus de-a lungul mileniilor, prin gustul rafinat, prin efectele benefice asupra organismului, dobândind, în timp, o aură religioasă, ceremonioasă, cu multiple valori culturale. Istoria vinului este inseparabilă de istoria umanității, el reprezentând un element important de civilizație și un criteriu al calității vieții.

Cântăreața Carmen Trandafir a împlinit 40 de ani

Carmen Trandafir s-a născut la 4 februarie 1975, în București. A absolvit cursurile Școlii Populare de Artă, la clasa Mihaelei Runceanu - Ionel Tudor (1990).

Patrimoniul Mondial UNESCO: Rezervația Biosferei Retezat

Suprafețe întinse din Parcul Național Retezat, ce totalizează o arie de 38.047 ha din totalul de 54.400 ha, sunt incluse, din anul 1979, în Lista UNESCO-MAB de Rezervații ale Biosferei (Man and the Biosphere Programme). Lista UNESCO-MAB de Rezervații ale Biosferei cuprinde 631 de obiective din întreaga lume, dintre care în țara noastră se află trei: Pietrosul Mare (1979), Retezat (1979) și Delta Dunării (1992; aria transfrontalieră cu Ucraina, 1998).

Barock

Grupul Barock ia ființă în vara anului 1982, la inițiativa lui Florin Turcu și Viorel Pascu. Primii membri ai grupului au fost: Mihai Ghiță (chitară), Viorel Marinache (chitară-voce), Florin Turcu (tobe), Viorel Pascu (bass-voce), Ștefan Ilie (manager), Mihai Manea ''cROCo'' (tehnician de sunet, manager, arhivarul materialelor istorice ale grupului).

Alte știri: 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015