la-Romania.ro     


Fondat 2011     |                     Site dedicat informarii romanilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Divertisment

 

Patrimoniul Mondial UNESCO: Biserica Învierii de la Mănăstirea Sucevița

Biserica Învierii de la Mănăstirea Sucevița a fost inclusă în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO în august 2010. Lăcașul de cult, calificat de istoricul de artă francez Paul Henry drept ''testamentul artei moldovenești'', nu a suferit modificări semnificative de-a lungul istoriei și și-a păstrat în totalitate integritatea structurii arhitecturale și a picturii murale din secolele XV- XVI.

Interviu Florin Piersic Jr.: Publicul trebuie să simtă că tu îți iubești partenerul și atunci o să se relaxeze și o să se bucure

Florin Piersic Jr., proaspăt câștigător al premiului Gopo pentru 'Cel mai bun actor într-un rol principal', vorbește, într-un interviu acordat AGERPRES, despre cea mai nouă premieră a sa - "Vestul singuratic" -, dar și despre întâlnirea cu regizorul Cristi Juncu și cu echipa Teatrului Nottara.

Un copil român a devenit cunoscut la Madrid, ca violonist la metrou

Paul are 13 ani și vrea să strângă bani pentru Școala de Muzică, iar familia sa nu are resurse suficiente. După orele de scoală merge să cânte la metrou, iar banii câștigați acolo îi ajung pentru câteva ore de pregătire. Povestea sa i-a impresionat și pe ziariștii spanioli care au scris despre el.

Recorduri: Cel mai mare nufăr din lume

Frunzele circulare ale nufărului uriaș Victoria amazonica, având ca origine lacurile din bazinul fluviului Amazon, Brazilia, au un diametru de până la 3 metri, plutind ca niște tăvi uriașe pe luciul apei, potrivit Guinness Book of World Record.

Sergiu Nicolaescu - Cel mai prolific regizor român de film

Regizorul, actorul și producătorul Sergiu Nicolaescu s-a născut la 13 aprilie 1930, la Târgu-Jiu. La 5 ani a plecat din orașul natal împreună cu familia, care și-a stabilit reședința la Timișoara, orașul în care marele regizor a copilărit. Din acei ani ai copilăriei i-au plăcut filmele și a visat să joace într-o zi în filme. A făcut ultimele patru clase de liceu în 2 ani, potrivit cinemagia.ro.

Ciobănescul mioritic

Ciobănescul mioritic este o rasă originară din România, un câine folosit de veacuri de ciobanii din țara noastră, pentru a le păzi și a le proteja turmele și avutul de animale sălbatice sau de hoți.

Zece tendințe ale turismului mondial

Turismul este unul dintre cele mai prospere sectoare ale planetei. Oferă un loc de muncă unui cetățean din 11 ai lumii și promovează 1,1 miliarde de călătorii pe an. În Spania, este o sursă principală de venituri și de locuri de muncă, cu un incredibil potențial de creștere, relatează cotidianul spaniol ABC, care prezintă câteva tendințe ale turismului mondial.

Cum ar fi viața în alte părți ale sistemului solar: Pluto

Anul 2006 a fost unul de tristă amintire pentru Pluto care și-a pierdut statutul de planetă, fiind recatalogată drept planetă pitică, o decizie care a aprins vii controverse privind definirea planetelor și dacă acest corp cosmic îndepărtat poate sau nu să fie considerat drept o planetă. Indiferent de ce parte a baricadei ne-am plasa, un lucru rămâne sigur: acest obiect cosmic rămâne învăluit de mister. Din această cauză vom avea nevoie de un efort de imaginație pentru a discuta despre cum ar fi viața pe Pluto.

Andre Rieu a transmis publicului român un mesaj de Paște

Violonistul Andre Rieu, care va susține o serie de concerte la București în iunie, a transmis fanilor un mesaj de Paște, în limba română.

Ouăle de Paști

Ouăle roșii, alături de tradiționala pască, reprezintă elemente specifice Sfintei Sărbători de Paști, care nu pot lipsi de pe masa niciunui bun creștin.

Recorduri: Cea mai mare salată din lume

La 23 septembrie 2012, reprezentanții Guiness World Records au omologat cea mai mare salată din lume realizată în România, care a cântărit 19.050 kg, potrivit site-ului oficial.

Viticultură românească: Vița-de-vie și vinul în creștinism

Pe lângă rolul viței-de-vie și al vinului în viața noastră de zi cu zi, aceste două elemente dețin valențe religioase deosebite pentru orice creștin. În sprijinul acestei afirmații amintim faptul că, spre deosebire de alte plante de cultură, vița-de-vie și vinul sunt menționate în Biblie de peste 500 de ori.

Copturi pascale

Pentru creștini, pasca este cea mai importantă coptură rituală a Paștilor. Caracterul ritual al pascăi este subliniat de data prescrisă de tradiție când trebuie pregătită, în joia sau sâmbăta din Săptămâna Mare, se arată în volumul ''Sărbători și Obiceiuri Românești'', semnat de Ion Ghinoiu.

Documentar: Premiera comediei lui I.L. Caragiale ''D'ale carnavalului''

Ultima mare comedie a lui I.L. Caragiale, intitulată ''D'ale carnavalului'' s-a jucat, în premieră, la 8 aprilie 1885 la Teatrul Național din București, în regia lui C. I. Nottara și a fost publicată în ''Convorbiri literare'' la 1 mai, potrivit ''Dicționarului Scriitorilor Români'' (Ed. Fundației Culturale Române, 1995).

Recorduri: Cel mai mare ou pictat, din ciocolată

La 10 mai 2010, maestrul cofetar Silvian Miron a primit certificatul de autenticitate din partea Academiei Mondiale a Recordurilor (World Record Academy), în cadrul Campionatului național de gătit în aer liber, de la București, pentru realizarea celui mai mare ou pictat, din ciocolată, ornat cu cuburi de zahăr.

Guvernul a decis susținerea Festivalului Internațional de Teatru NETA 2015 cu aproape 1,2 milioane lei

Guvernul a decis marți susținerea Festivalului Internațional de Teatru NETA (New European Theatre Action), care va avea loc pentru prima dată la București, în perioada 28 august - 4 septembrie, prin suplimentarea bugetului Ministerului Culturii cu aproape 1,2 milioane de lei, informează Biroul de presă al Executivului.

Patrimoniul Mondial UNESCO: Tărâmul măslinilor și viței de vie din Battir, în sudul Ierusalimului

Tărâmul măslinilor și viței de vie - Peisajul cultural Battir, din sudul Ierusalimului, a fost inclus în iunie 2014 pe lista patrimoniului mondial și pe cea a patrimoniului în pericol.

Cum ar fi viața în alte părți ale sistemului solar: Titan și Enceladus, sateliții lui Saturn

Fără să aibă un nucleu solid, planeta gazoasă Saturn, a doua ca dimensiune din sistemul nostru solar, nu va putea fi colonizată niciodată. Însă această planetă gazoasă, ca și vecina sa, Jupiter, dispune de numeroși sateliți naturali fascinanți pe care pionieri spațiali ar putea ridica baze, dintre care poate cei mai importanți sunt Titan și Enceladus.

Recorduri: Cea mai mare distanță parcursă înot sub gheață cu respirația ținută

Danezul Stig Avall Severinsen a reușit să înoate 152 de metri sub gheață, ținându-și respirația. Recordul său este menționat în ediția 2015 a Guinness Book.

Cum ar fi viața în alte părți ale sistemului solar: Europa, satelitul lui Jupiter

Sistemul nostru solar este format din Soare și opt planete, alături de sateliții lor naturali, la care se mai adaugă numeroși asteroizi, comete și planete pitice. Sistemul este situat într-unul dintre brațele exterioare ale galaxiei Calea Lactee (brațul Orion), iar Soarele este una dintre cele peste 200 de miliarde de stele ale acestei galaxii.

Documentar: Daewoo

Istoria Daewoo începe în martie 1967, când compania a fost fondată de Kim Woo-jung. Inițial, Daewoo s-a concentrat pe producția de îmbrăcăminte și textile industriile, pentru ca în anii '70-'80 să se extindă spre producția legată de inginerie mecanică și electrică, petrochimie, construcții navale. În anii '80 și începutul anilor '90, Daewoo a produs și electronice de consum, calculatoare, produse de telecomunicații, echipamente de construcții, clădiri și instrumente muzicale.

Recorduri: Cea mai mare seră de sticlă din lume

Sera de flori, cu o suprafață de 1.28 hectare, aflată în ansamblul Grădinile din Golf, din Singapore, și supranumită Domul Florilor, este acoperită în întregime cu sticlă, potrivit Guinness Book of World Records 2015.

Cum ar fi viața în alte părți ale sistemului solar: Ceres și centura de asteroizi

Centura de asteroizi este o regiune aflată între planetele Marte și Jupiter, iar aici se află marea majoritate a asteroizilor din sistemul nostru solar. În ultimii ani obiectele din centura de asteroizi au ajuns în centrul atenției în cadrul unor proiecte futuriste de exploatare a resurselor minerale conținute de asteroizi, dar și a apei de pe aceștia, apă care ar putea fi folosită pentru misiuni spațiale mai îndepărtate (apa poate fi descompusă în hidrogen și oxigen pentru a produce combustibil pentru motoarele de rachetă).

Interviu Andi Vasluianu: Eu tratez meseria asta cu dorința de a mă întâlni cu mine și cu ceilalți și prin ei să mă întâlnesc pe mine

Actorul Andi Vasluianu își dezvăluie, într-un interviu acordat AGERPRES, secretele, vorbind despre marea sa pasiune - teatrul.

Câinele Cocker Spaniel

Cockerii sunt foarte cunoscuți în țara noastră, rasa fiind apreciată atât pentru aspectul elegant pe care îl are, cât și pentru temperamentul tipic vesel, încrezător și inteligent.

Cum ar fi viața în alte părți ale sistemului solar: Marte

Ideea vieții pe Marte a apărut în literatura SF încă din secolul XIX, când astronomul american Percival Lowell a lansat speculația că rețelele de canale formate în mod natural pe Planeta Roșie ar fi fost de fapt construite de marțieni. Dacă vom ajunge vreodată să trăim pe Marte, iar organizația olandeză non-profit Mars One derulează un proiect de ridicare a unei colonii permanente din 2025, care ar fi condițiile de viață pe cea de-a patra planetă de la Soare?

Actorul Alexandru Papadopol a împlinit 40 de ani

Actorul Alexandru Papadopol s-a născut la 5 aprilie 1975 la Râmnicu-Vâlcea. A locuit o vreme la Câmpulung și Slatina, apoi s-a stabilit la București, unde a absolvit Liceul "Ion Neculce".

Regizorul de teatru Silviu Purcărete a împlinit 65 de ani

Silviu Purcărete s-a născut la 5 aprilie 1950, la București. A absolvit secția de regie a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică ''I.L. Caragiale'' din București, în 1974.

Cunoscutul realizator de radio Paul Grigoriu (fișă biografică)

Cunoscutul realizator de radio Paul Grigoriu a murit în seara zilei de 3 aprilie. Prozator, ziarist și realizator de emisiuni radiofonice, Paul Grigoriu s-a născut la 6 martie 1945, la Bacău.

Cum ar fi viața în alte părți ale sistemului solar: Luna

Ideea construcției unei baze permanente pe Lună nu este deloc nouă. Însă cum ar trăi coloniștii care ar ajunge să ocupe o astfel de bază? Programele de explorare spațială s-au concentrat asupra satelitului natural al Pământului, existând numeroase misiuni de cercetare ale Selenei, care este, de altfel, și singurul corp din sistemul solar pe care au pășit oameni (desigur în afara Pământului).

De la primul apel de pe un telefon mobil, din 1973, la 2,6 miliarde de telefoane mobile inteligente

Primul apel realizat de pe un telefon mobil împlinește vineri 42 de ani. Martin Cooper l-a apelat la 3 aprilie 1973, de pe o stradă din New York, pe cel mai mare rival al său din sector, Joel Engel de la Bell Labs. 'Punem pariu că nu știi de unde te sun?', a spus Cooper, care se afla pe Sixth Avenue, relatează cotidianul spaniol El Pais.

Recorduri: Cel mai lung lanț muntos din lume

Situați de-a lungul coastei de vest a Americii de Sud, Anzii Cordilieri cu o lungime de 7 600 km, reprezintă, potrivit Guinness Book of World Records 2015, cel mai lung lanț muntos din lume.

Cum ar fi viața în alte părți ale sistemului solar: Venus

Cu peisajul său în care predomină culorile roșu-portocaliu, cu temperaturi suficient de ridicate pentru a topi plumbul și cu ploile sale de acid sulfuric, Venus poate fi considerată o reprezentare perfectă a iadului. Amenajarea unei baze pe această planetă depășește cu mult capacitățile noastre tehnologice din prezent. Cu un efort de imaginație, ne putem totuși da seama cum ar fi dacă am reuși totuși să trăim la suprafața acestei planete.

Recorduri: Primul astronaut care a cucerit Everestul

Primul astronaut, care a cucerit Everestul, este americanul Scott Parazynski, devenind, astfel, primul om care a călătorit în spațiul cosmic și s-a aflat și pe vârful celui mai înalt munte de pe Terra. Performanța sa este omologată în ediția 2015 a Guinness Book.

Documentar: Marele artist Gică Petrescu

Cântărețul Gică Petrescu s-a născut la 2 aprilie 1915, în București. A urmat cursurile Liceului ''Gheorghe Șincai'', timp în care a cântat într-un ansamblu școlar, la chitară și vocal. La 15 ani a fost descoperit de compozitorul Ion Vasilescu, care l-a dus la Radio.

Cum ar fi viața în alte părți ale sistemului solar: Mercur

Sistemul nostru solar este format din Soare și opt planete, alături de sateliții lor naturali, la care se mai adaugă numeroși asteroizi, comete și planete pitice. Sistemul este situat într-unul dintre brațele exterioare ale galaxiei Calea Lactee (brațul Orion), iar Soarele este una dintre cele peste 200 de miliarde de stele ale acestei galaxii.

Viticultură românească: Vinurile la masa de Paști

În toate zonele României, sărbătoarea Sfintelor Paști cuprinde, pe lângă primenirea spirituală, și o serie de pregătiri legate de masa tradițională, la care participă, de regulă, toți membrii familiei. Cu ocazia acestei sărbători, gospodinele prepară bucate specifice din carne de miel, pască, cozonaci și, bineînțeles, ouă roșii. Se știe, însă, că armonizarea mâncărurilor cu un vin potrivit potențează calitățile gustative ale celor dintâi, după cum și preparatele culinare pot evidenția savoarea vinului.

Documentar: Luna aprilie

Luna aprilie este a patra lună a anului în calendarul gregorian și are 30 de zile. Ziua are 13 ore, iar noaptea are 11 ore. Aprilie începe cu aceeași zi a săptămânii ca luna iulie, în toți anii, și ca ianuarie în anii bisecți.

Recorduri: Cea mai pacifistă țară

Cea mai pacifistă țară este, conform Indexului Global pentru Pace (GPI), Islanda. Pe locul doi s-a clasat Danemarca, iar pe locul trei - Noua Zeelandă.

Patrimoniul Mondial UNESCO: Sistemul de canale din secolul al XVII-lea, din Amsterdam

Ansamblul urban din districtul sistematizat pe canale din Amsterdam este rezultatul un proiect pentru ''un nou oraș - port'', construit la sfârșitul secolului al XVI-lea, începutul secolul al XVII-lea. Sistemul cuprinde rețeaua de canale de la vest și sud de orașul istoric și portul medieval.

Filmul "Closer to the moon" al lui Nae Caranfil - marele câștigător al Premiilor Gopo, cu nouă statuete

Filmul "Closer to the moon" în regia lui Nae Caranfil a fost marele câștigător al celei de-a noua ediții a Galei Premiilor Gopo din acest an, primind nouă statuete, printre care pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor și Cel mai bun scenariu.

Anastasia Lazariuc

Cântăreața Anastasia Lazariuc s-a născut la 6 iulie 1953, în satul Băcioi, Republica Moldova.

Recorduri: Cel mai înalt mamifer din lume

Girafa, cel mai înalt animal de pe Terra, potrivit Guinness Book, este originară din Africa și trăiește în zonele aride, uscate. Se găsește în savane, câmpii și chiar păduri deschise, în regiunile meridionale din centrul Africii, incluzând zona deșertului Saharei.

Documentar: Victor Ion Popa, autorul comediei ''Take, Ianke și Cadîr''

Dramaturg, caricaturist, regizor, Victor Ion Popa s-a născut la Bârlad, la 29 iulie 1895. A fost student al Facultății de Drept a Universității din Iași, dar a urmat în paralel și Conservatorul de Muzică și Artă Dramatică și, pentru scurtă vreme, Școala de Belle Arte.

Documentar: Trabant

Binecunoscuta mașină germană a fost produsă în fosta Republică Democrată Germană, începând din 1957 până imediat după 1990. Istoria Trabant începe la finalul anilor '40, când uzinele germane Autounion au început să fabrice un autoturism cu un design asemănător unei mașini produse înainte de Al Doilea Război Mondial, DKW F8. Noul autoturism creat s-a numit IFA F8, avea motor în doi timpi cu doi cilindri, răcit cu apă.

Dihorul

Dihorul, cunoscut până nu de mult doar ca un prădător, a devenit în ultima vreme animalul de companie preferat de mulți iubitori de animale.

Recorduri: Provocarea celor trei Poli

Încercarea de a atinge punctele extreme ale planetei - Polul Nord, Polul Sud și Vârful Everest - poartă, pentru exploratori, numele de ''Provocarea celor Trei Poli''.

Recorduri: Cel mai mare lac cu apă dulce din lume

Cu o suprafață de 82 362 km pătrați, Lacul Superior (Lake Superior) este cel mai mare lac cu apă dulce din lume. Canada se află pe malul nord-estic al lacului, iar Statele Unite ale Americii pe cel sud-vestic.

Viticultură românească: Grasă de Cotnari, soiul adus de Ștefan cel Mare (1457-1504) din Transilvania

Soiul Grasă face parte din sortimentul vechi autohton, stabilit cu secole în urmă la Cotnari. I se mai spune Grasă de Cotnari, Grasă mică, Grasă mare sau Poamă grasă.

Patrimoniul Mondial UNESCO: Acropole - ''stânca sacră'' a Atenei

Acropole, poate cea mai cunoscută citadelă antică din lume, veghează asupra Atenei, de pe ''stânca sacră''. Acropola (gr. akropolis, akros - ridicat, polis - oraș) și monumentele sale formează cel mai impresionant complex arhitectural lăsat moștenire de Grecia antică.

Recorduri: Cea mai mare felină

Cea mai mare felină este, conform Guinness Book, tigrul siberian. Denumit științific Panthera tigris altaica, animalul mai este cunoscut și ca tigrul Amur, tigrul nord chinezesc sau tigrul manciurian. În prezent, poate fi găsit, în sălbăticie, doar în regiunea Amur-Ussuri din estul Siberiei, unde este protejat prin lege.

Documentar: Toyota

Toyota este una dintre cele mai cunoscute mărci asiatice auto. Aparține companiei Toyota Motor Corporation (TMC) care produce automobile, camioane, autobuze, având sediul principal în localitatea Toyota din Japonia.

Iepurii

Sociabili, prietenoși, dornici de afecțiune și de joacă și totodată timizi și fricoși, iepurii sunt excelente animale de companie, fie că sunt ținuți în curte sau în apartament.

Zodia Berbecului (21 martie-20 aprilie)

Zodiacul European sau Zodiacul Clasic Occidental, cum mai este cunoscut, împarte anul calendaristic în 12 zodii. Prima dintre ele, Zodia Berbecului, începe odată cu Echinocțiul de Primăvară. Reprezintă un semn astrologic care este asociat cu constelația Berbec. Soarele este în constelația Berbec din 21 martie până în 20 aprilie.

Premiile BAFTA pentru cele mai bune jocuri video din 2014

La 12 martie 2015, a avut loc ceremonia decernării premiilor Academiei Britanice de Teatru și Film (BAFTA) pentru cele mai reușite jocuri video publicate în anul 2014. Marii câștigători au fost titlurile Monument Valley, The Last of Us: Left Behind și Destiny.

Recorduri: Cea mai mare pizza

Cea mai mare pizza realizată vreodată a cântărit 12,19 tone și a fost realizată la Hypermarket-ul Norwood, din Norwood, Africa de Sud, la 8 decembrie 1990. A fost omologată oficial de Guinness Book în aceeași zi.

Festivalul Enescu are un nou site; printre facilități - galerie media, interconectivitate și transmisii live

Site-ul Festivalului Internațional "George Enescu" - www.festivalenescu.ro - a fost relansat joi sub forma unei platforme de conținut multimedia și care oferă galerie media, interconectivitate și transmisii live de la concerte.

Recorduri: Cea mai bătrână pisică în viață

Cea mai bătrână pisică în viață din lume are, în prezent, 27 de ani și a fost inclusă în Guinness Book la 6 februarie 2015. Ea a împlinit împlinit frumoasa vârstă la 13 martie 2015.

Viticultură românească: "Podgoriile sfinte" ale Cotnarilor

Podgoria Cotnari face parte din regiunea viticolă a Dealurilor Moldovei și este situată, în cea mai mare parte, pe Coasta Cotnari - Hârlău. Academicianul Valeriu D. Cotea o apreciază drept "una dintre cele mai renumite regiuni viticole din țara noastră".

De ce vinul roșu se potrivește așa de bine cu friptura

Chiar și cei care nu sunt experți în vinuri au auzit probabil că vinul roșu ar trebui să fie asociat cu carnea roșie, iar peștele are un gust mai bun cu un pahar de vin alb. Și aceasta nu este doar o legendă, ci o regulă culinară susținută de știință.

Recorduri: Cele mai multe Oscaruri din istoria Academiei americane de film

Unul dintre cei mai cunoscuți producători de filme animate din lume și creatorul personajului de desen animat Mickey Mouse, Walt Disney deține, potrivit World Guinnes Book, recordul pentru cele mai multe premii Oscar câștigate, respectiv 22 de trofee.

Patrimoniul mondial UNESCO: Frontierele Imperiului Roman

Frontierele Imperiului Roman (Limes Romanus) au delimitat teritoriul controlat de autoritatea de la Roma, în perioada când avea cea mai întinsă suprafață, în secolul al II-lea. Imperiul se întindea pe o lungime de peste 5.000 km: de la coasta Oceanului Atlantic, în nordul Marii Britanii, traversa Europa până la Marea Neagră și, de acolo, spre Marea Roșie, de-a lungul Africii de Nord până la coasta Atlanticului.

Barometru de Consum Cultural 2014: Spectacolul de divertisment/muzică, în topul preferințelor românilor

Cea mai atractivă formă a artelor spectacolului rămâne cea de divertisment/muzică, 43% dintre respondenți participând la cel puțin un eveniment de acest tip în 2014, relevă "Barometrul de Consum Cultural 2014. Cultura, între global și local", lansat luni seară în foaierul Aulei Ministerului Culturii.

3 Sud Est

Trupa 3 Sud Est (al cărei nume se scria, la început, 3rei Sud Est), alcătuită din Laurențiu Duță (n. 4 aprilie 1976), Mihai Budeanu (n. 3 iulie 1974) și Viorel Șipoș (n. 10 iunie 1974), este una dintre trupele dance, care au cunoscut rapid succesul în anii '90.

Documentar: Lada

Lada este una dintre cele mai cunoscute mărci auto din Rusia, fabricată la Volzhsky Automobilny Zavod (VAZ), uzină înființată în 1966. Liniile de producție ale uzinei cuprindeau o suprafață de 270 de kilometri pătrați.

Recorduri: cel mai în vârstă fotomodel din lume

În aprilie 2014, specialiștii de la Cartea Recordurilor i-au acordat britanicei Daphne Selfe titlul de cel mai în vârstă fotomodel din lume.

Interviu Jose Feliciano: Dacă ești talentat, rămâi relevant ca artist; Dumnezeu m-a îndreptat spre muzică

Un artist trebuie să rămână întotdeauna cu picioarele pe pământ și, dacă este talentat, va fi mereu relevant pentru public, a declarat muzicianul Jose Feliciano, într-un interviu acordat AGERPRES.

Pelicula "De ce eu?", de Tudor Giurgiu, a obținut premiul criticilor de film bulgari la Festivalul Internațional de la Sofia

Pelicula "De ce eu?", în regia lui Tudor Giurgiu, a obținut sâmbătă premiul Asociației criticilor de film din Bulgaria pentru cea mai bună peliculă din secțiunea dedicată filmelor balcanice în cadrul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Sofia, potrivit site-ului festivalului.

Câinele rasa Teckel

Originar din Germania, Teckel-ul este un câine de statură mică, cu un temperament aparte, curajos, curios, inteligent, vioi, ''încăpățânat'', cu un dezvoltat simț de vânătoare și un lătrat puternic.

Recorduri: Cel mai înalt roller coaster din lume

Cel mai înalt roller coaster din lume este Kingda Ka, situat în parcul de distracții Six Flags Adventure din Jackson, New Jersey, SUA. Totodată, Kingda Ka este al doilea cel mai rapid roller coaster din lume. Roller coaster-ul din New Jersey a fost inclus în ediția 2015 a Guinness Book.

Recorduri: Canalul de YouTube cu cel mai mare număr de abonați

Canalul de YouTube cu cel mai mare număr de abonați îi aparține suedezului Felix Kjellberg. Numele canalului este PewDiePie și la momentul omologării sale în Guinness Book, la 6 mai 2014, avea 26.540.250 de abonați. PewDiePie se menține pe primul loc al celor mai populare canale de YouTube, având, în prezent, 35.141.491 abonați.

Interviu Angela Gheorghiu: În viața profesională, nu aș schimba nimic; aș face exact cum am făcut de la 6 ani până astăzi

Soprana Angela Gheorghiu a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că, dacă ar fi să își evalueze cei 25 de ani de carieră, nu ar schimba nimic, ar face, din punct de vedere profesional, aceleași alegeri ca și până acum.

Viticultură românească: Tămâioasă românească, "vinul-capodoperă"

Tămâioasă românească, soi alb aromat, se cultivă pe teritoriul țării noastre de peste 2.000 de ani, cu foarte mult timp înainte de invazia filoxerei, ceea ce explică încadrarea lui printre soiurile românești autohtone. Denumirea de ''Tămâioasă'' provine de la latinescul thymanea (tămâie), care, asociat cu ''românească'', face trimitere la naturalizarea soiului pe meleagurile noastre.

Recorduri: cea mai rară specie de păsări din lume

Cu toate că este o specie longevivă, cu o durată medie de viață de până la 60 de ani, Condorul californian (Gymnogyps californianus) a avut de suferit, de-a lungul timpului, din cauza braconajului, otrăvirii cu plumb și a distrugerii habitatului, fiind în prezent cea mai rară specie de păsări din lume.

Recorduri: cea mai mare floare din lume

Rafflesia arnoldii este o plantă parazit, care deține recordul mondial pentru producerea celor mai mari flori individuale. Ea face parte din genul Rafflesia și poate fi găsită în pădurile tropicale din Bengkulu, insula Sumatra, Indonezia și Malaezia. Acest gen conține aproximativ 28 de specii (inclusiv 4 specii caracterizate incomplet, descoperite de Willem Meijer în 1997). Florile de Rafflesia arnoldii au fost reperate la înălțimi de până la 1.000 metri.

Interviu Regizorul Sabin Dorohoi: 'De la capăt' - un proiect social de anvergură; sunt onorat să particip

Regizorul Sabin Dorohoi, realizatorul videoclipului piesei "De la capăt", cu care trupa Voltaj va reprezenta România la Eurovision, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că demersul artistic în cadrul căruia colaborează cu muzicienii a devenit "un proiect social de anvergură", în care este onorat să participe.

Patrimoniul Mondial UNESCO: Aapravasi Ghat din Mauritius

Complexul Aapravasi Ghat din Mauritius reprezintă ''locul unde a început activitatea de ucenicie modernă în diaspora''. În 1834, Guvernul Britanic a ales Insula Mauritius pentru locul ''Marelui Experiment'' pentru utilizarea muncii ''libere'', care să înlocuiască sclavia. Clădirile de la Aapravasi Ghat se numără printre primele mărturii pentru ceea ce avea să devină un sistem economic global și pentru una dintre cele mai mari migrații din istorie.

Trupa Voltaj va reprezenta România la Eurovision

Trupa Voltaj va reprezenta România la Eurovision, cu piesa "De la capăt", după ce a câștigat selecția națională ce a avut loc duminică seara la Sala Polivalentă din Craiova.

Documentar: Skoda

Skoda este un producător ceh de automobile, unul dintre primii patru din lume. Compania s-a înființat la 27 iunie 1925, când concernul Skoda a cumpărat producătorul de automobile Laurin & Klement din Mlada Boleslav. Vaclav Laurin a rămas atunci director tehnic. După 1945 a urmat retragerea de la Skoda Pilsen, numele firmei rămânând. Din 16 aprilie 1991, Skoda aparține concernului Volkswagen.

Broasca țestoasă

Broaștele țestoase sunt reptile care aparțin ordinului Chelonieni, animale cu corpul închis într-o carapace osoasă, care au apărut cu aproximativ 200 milioane de ani în urmă și care sunt de două tipuri: de apă sau de uscat.

Goran Bregovic cântă în august la București, la prima ediție a festivalului intercultural "Baro Foro"

Goran Bregovic vine la București la prima ediție a festivalului intercultural "Baro Foro", show-ul artistului urmând să aibă loc pe 29 august la Arenele Romane, informează un comunicat al organizatorilor transmis miercuri AGERPRES.

Viticultură românească: Produsele vitivinicole în cosmetică

Strugurii și vinul sunt cunoscuți încă din antichitate pentru efectul benefic asupra sănătății, dar și asupra menținerii frumuseții.

Patrimoniul mondial UNESCO: Mormintele tracice din Bulgaria

Bulgaria, cel mai vechi stat din Europa care și-a păstrat numele originar de-a lungul timpului, este succesor al unei civilizații antice care continuă să fascineze prin secretele de acum câteva milenii: ''Neamul tracilor, cel mai numeros din lume, după cel al inzilor'', potrivit mărturiilor lui Herodot, părintele istoriei. Printre urmele acestui tărâm, ce a luat numele legendarei nimfe Tracia, se numără mormintele incluse în patrimoniul mondial cultural UNESCO de la Kazanlâk și Sveștari.

Interviu Călin Goia (Voltaj): Niciodată nu trebuie să te consideri prea mic ca să obții locul I

Călin Goia, solistul trupei Voltaj, care anul acesta participă la selecția Eurovision cu piesa "De la capăt", a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că a decis să revină în competiția dedicată cântecului european deoarece, de data aceasta, are "un mesaj în plus".

Documentar: Audi

AUDI AG, cunoscut simplu ca Audi, este un producător de automobile german, cu sediul în Ingolstadt, Bavaria, Germania. Compania a evoluat prin preluarea de către Grupul Volkswagen a firmelor Auto Union și NSU Motorenwerke AG (NSU), cea din urmă având încorporată compania istorică Audi.

Documentar: Luna martie

Luna martie este a treia lună a anului în calendarul gregorian și are 31 de zile. Pe parcursul lunii ziua și noaptea sunt aproximativ egale. Denumirea lunii martie vine din latinescul ''martius'', numele zeului Marte (Mars în latină), fiul lui Jupiter și al Junonei, fiind una dintre cele trei divinități protectoare ale Romei (alături de Jupiter și Quirinus). Sub împăratul Romulus al Romei, anul începea cu această lună, abia în anul 45 î.Hr., Iulius Cezar a introdus Calendarul iulian, anul începând la 1 ianuarie. 

Zilele babei

Calendarul popular de primăvară începe cu Baba Dochia și zilele ei (supranumite Zilele babei) (9 sau 12), de la începutul lunii martie, peste care s-a suprapus sărbătoarea creștină a Sfintei Mucenițe Evdochia.

Mărțișorul

Mărțișorul este un calendar simbolic reprezentat de un șnur bicolor, care adună zilele, săptămânile și lunile anului în două anotimpuri, iarnă și vară, făcut cadou la l martie, ziua Dochiei, străvechi început de an agrar.

Documentar: ''Wings'', primul film de Oscar

Prima ediție a Premiilor Oscar a avut loc la 16 mai 1929, la Hotelul Roosevelt din Hollywood. A fost organizată de Academia Americană de Film, care a decernat premii pentru filmele ce avuseseră premiera în anii 1927 și 1928.

Zoia Alecu

Zoia Alecu s-a născut la 10 ianuarie 1956, în București, și a urmat Liceul de muzică ''George Enescu'', unde a studiat vioara, cu toate că tatăl ei ar fi dorit să cânte la violoncel. Aici a fost colegă cu viitoarea sa colaboratoare, Crina Mardare. A renunțat la școala de muzică și a ales Liceul teoretic ''Mihail Sadoveanu'', apoi Liceul ''Gheorghe Lazăr''.

Recorduri: Cea mai tânără interpretă de succes

Cleopatra Stratan, născută la 6 octombrie 2002, a fost inclusă în 2008, în Cartea Recordurilor cu titlul de "cea mai tânără interpretă de succes". Specialiștii Academiei Recordurilor Mondiale au declarat, cu acest prilej, că decizia a avut la bază "realizările extraordinare ale micuței artiste, care a doborât nu mai puțin de șase recorduri mondiale".

Pisica din rasa Chartreux

Pisicile Chartreux fac parte dintre cele mai vechi rase de pisici din lume și se remarcă prin blana fină, mătăsoasă, de culoare gri-albăstruie, ochii de culoare galben-chihlimbar și ''zâmbetul'' afișat, ca și prin grație și eleganță.

Recorduri: Filmul cu cele mai mari pierderi financiare

Pelicula SF intitulată ''John Carter'', produsă de Walt Disney Pictures și regizată de Andrew Stanton, este cea mai falimentară creație de la Hollywood. Mai exact, realizarea filmului a costat aproximativ 250 de milioane de dolari, la care s-au adăugat încă 100 de milioane pentru promovare. În schimb, începând cu 9 martie 2012, ziua lansării filmului pe marile ecrane din întreaga lume, încasările nu au depășit suma de 184 milioane de dolari.

Compozitorul Virgil Popescu a împlinit 60 de ani

Compozitorul și instrumentistul Virgil Popescu s-a născut la 26 februarie 1955, la Craiova. A absolvit, în 1974, Liceul de muzică și arte plastice din Craiova și, în 1981, Conservatorul de muzică ''George Enescu'' din Iași, secția vioară principal.

Actorul Alexandru Repan a împlinit 75 de ani

Alexandru Repan s-a născut pe 26 februarie 1940 în București. Părinții săi iubeau teatrul și l-au dus de multe ori la spectacole, inoculându-i acestuia dragostea de scenă.

Documentar: Pictorul Nicolae Tonitza

Nicolae Tonitza - pictor, grafician și critic de artă - s-a născut la Bârlad, la 13 aprilie 1886.

Viticultură românească: Feteasca regală, vinul produs din strugurii de aur

Feteasca regală este un soi relativ nou de struguri, datând din jurul anilor 1920 și își are originea în Transilvania, în podgoria Târnave, mai exact în comuna Daneș din județul Mureș. De aici derivă și numele sub care a fost cunoscut inițial: Dănășană, Dănășeană, Daneșană, uneori chiar Galbenă de Ardeal.

Interviu Regizorul Alexandru Dabija: Teatrul e câteodată și o formă de boală; nu e ca o boală urâtă, ci ca o febră a organismului

L-a plăcut pe Lucian Pintilie și ar fi vrut să colaboreze cu el. Totodată, regretă că nu a reușit să lucreze cu Gheorghe Dinică - acestea sunt confesiunile regizorului Alexandru Dabija, care, într-un interviu acordat AGERPRES, vorbește despre teatru și actori.

Documentar: Internetul

Rezultat al tehnologiei dezvoltate de cercetători de-a lungul anilor, internetul are o istorie marcată de câteva momente de referință, care l-au structurat în forma pe care o cunoaștem azi.

Robbie Williams concertează în premieră în România, pe 17 iulie, în Piața Constituției din București

Artistul britanic Robbie Williams va concerta în premieră în România, pe 17 iulie, în Piața Constituției din București, au anunțat, marți, într-o conferință de presă, organizatorii evenimentului, Marcel Avram, East European Production și D&D East Entertainment.

Pagina următoare

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro|la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro |la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015